Westcoast USA 2012: Laatste updates voor vertrek

10 september 2012,

De reispapieren waren vrijdag eindelijk binnen. Beetje jammer dat dit zo lang heeft moeten duren, maar als dat dan ook de enige tegenslag is, dan doen we het ervoor. De route is nu helemaal af en net in de Tomtom geladen. Vandaag eigenlijk niet veel meer te doen, behalve een beetje rommelen, koffers inpakken en dan vanavond op tijd naar bed. Morgenvroeg om 8 uur vliegen we, dus dat wordt midden in de nacht naar Schiphol rijden. Ach ja, voordeel is wel dat we enigzins op tijd in LA aankomen en daar nog iets aan onze dag hebben.

We hebben bij Alamo al online ingecheckt. Dus als het goed is kunnen we aan een soort self-service terminal onze huurauto ophalen en dan hebben we ook geen last van opdringerige verhuurders die je nog upgrades en allerlei overbodige verzekeringen willen aansmeren. We zijn benieuwd of het ook gaan werken. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en we hebben er zin in! Onze volgende update zal als het goed is snel volgen als we eenmaal aan de andere kant van de oceaan zijn. Maar het is niet zeker dat we ook iedere dag internet hebben. Dus als we een keer een dag overslaan: geen paniek!

4 september 2012,

Het begint nu op te schieten. We moeten beiden nog 3 daagjes werken en dan kunnen we gaan wassen, inpakken, laatste dingetjes doen enzovoort. Zaterdag eerst nog een buurt-bbq om de vakantie goed mee te beginnen en dan dinsdagochtend vroeg naar Schiphol. We hebben onze vertrektijden: heen vliegen we om 7.45 vanaf Schiphol en terug om 14.30 vanuit Los Angeles. De afgelopen dagen ook veel gepland in onze route, deze is nu bijna af. Het aantal kilometers vliegt omhoog, dus wel zullen waarschijnlijk nog wel wat moeten gaan schrappen. We zullen voor onszelf in ieder geval wel goed moeten nadenken over wat we zeker wel willen zien onderweg, zodat we makelijker keuzes kunnen maken mochten we ergens in tijdnood komen. Morgen nog de laatst twee dagen van de route invullen en dan eens gaan berekenen wat we iedere dag dan moeten rijden, dan weten we meer.

Vandaag ook een minder prettige voicemail van het reisburo. Al onze vouchers e.d. zijn al wel binnen maar ze zitten nog steeds te wachten op de reis- en routebeschrijving. We hadden ze vrijdag al gebeld waar alle stukken bleven en we wisten al dat er iets niet helemaal goed zat. Morgen toch maar even zelf terugbellen naar het reisburo en even duidelijk maken dat wij toch echt wel verwachten dat alles er is binnen nu en 2 dagen. We hebben geen zin om op maandagavond voor vertrek nog alles door te moeten nemen en eventueel onze plannen nog aan te passen. En daarbij zouden wij ongeveer twee weken voor vertrek alle reisbescheiden krijgen en nu is het nog maar een week. Ze zorgen maar dat het snel in orde komt! 🙁

Gisteren ook nog even bij Rob en Maaike op bezoek geweest. Zij hebben vorig jaar nagenoeg dezelfde route gereden. Dus nog wat leuke tips gekregen en alsvast een beetje mogen genieten tijdens het doornemen van hun vakantiefoto’s. Ik ben bang dat wij er zeker niet veel minder zullen schieten. Wat gaan we ongelofelijk veel zien onderweg. Rob en Maaike bedankt voor alle tips en het heerlijke voorproefje! DesiSmileys.com

Verder zijn alle bestelde tickets binnen voor de attracties, de dollars zijn opgehaald, kaarten van de parken en steden onderweg geprint of op USB stick gezet. Nog even de laatste puntjes op de i en we zijn er klaar voor!

22 augustus 2012,

Vandaag is de website live gegaan, weer heel wat uurtjes sleutelen achter de rug. Vandaag nog een leuke plugin gevonden die de site ook meteen geschikt maakt voor tabblets en smart-phones. Je moet tenslotte met de tijd meegaan. Nog een paar pagina’s die gebouwd (geschreven) moeten worden en dan is hij helemaal af. Maar we wilden hem nu alvast met jullie delen. Ondertussen hebben we lang parkeren Schiphol geboekt, de excursie naar Alcatraz is geregeld en we hebben vooral veel gelezen van andere reizigers voor tips en tricks. We hebben al behoorlijk goed in kaart wat we waar willen gaan doen, maar we blijven rondsnuffelen en ideeen opdoen. Dus kijk ook even naar onze route en heb je leuke tips dan zijn die heel welkom.

Vandaag ook bericht gehad van het reisbureau. 🙂 Ze zijn ons gelukkig niet vergeten. 😉 Binnenkort liggen de reisbescheiden klaar en wel hebben al wat leesvoer meegekregen ter voorbereiding. De goedkeuring van onze Visa-waivers is binnen en de vliegtuigstoelen zijn vastgelegd. Zowel op de heenreis als de terugreis stoel 7A en 7B. Dit worden zo onderhand onze vaste stoelen lijkt het wel. Nog twee weken en 6 dagen en dan zijn we weg!

Reacties

Westcoast USA 2012: Laatste updates voor vertrek — 21 reacties

 1. Been there too. Done that too . But I also bought a T-shirt Keie mooi eries. ben nu al stikjaloerd.

 2. Deze reis nog ‘even’ voor de Kerst-reis naar de Emiraten? Wat een lekker levenetje heb jij/jullie … genieten!

 3. Hans Wijsbek, heb je nog tips voor ons? Wat we absoluut moeten zien/doen?

 4. Hey Yvonne van Bokhoven, en van jou wil ik natuurlijk ook weten wat we absoluut niet mogen missen.

 5. Zowieso over highway 1 blijven rijden en niet over de snelweg gaan. Van L.A tot san francisco super mooi ! Halverwege hotel aan het strand is ook niets mis mee! THE 17 mile drive is ook de moeite waard. En dan uiteraard Alcatraz en pier 39 daar is het goed toeven. Las Vegas moet je zelf ervaren. Gruwelijk gave stad, de Efteling voor volwassenen en nu heb ik het nog niet eens over de parken gehad (zion, grand canyon, bryce etc

 6. Los Angeles zelf vond ik minder op Beverly hills, Malibu en santa barbara na dan. Pfff als ik er weer aan terug denk ben ik alweer verkocht

 7. En als je wilt hiken in de Grand Canyon, raad ik je aan om een stuk van de South Kaibab Trail te lopen

 8. Wellicht vliegen we parallel … Wanneer vlieg je? Wij gaan begin sept, naar whitehorse ca

 9. Geniet er maar samen van, wij hebben ook die trip gemaakt, is heeeel indrukwekkend!!! schitterend die natuur en tegenstellingen, hebben in een heli de grand-canon gezien, je wordt er stil van het is prachtig, genieten maar,dit vergeet je nooit meer, wat een land.

 10. Nou Marco, je hebt goed je best gedaan!! de website ziet er echt! super mooie uit.
  Goed gedaan!!!
  gr. o.Tiny &t.Jeanne

 11. Goed voorbereid zo te lezengoed gedaan Marco, groetjes en x aan Cindy baaaaay we blijven volgen!!!

 12. Shareen Clarisa Croes, wij gaan naar de Westkust van de VS. Rondtrekken lang de grote steden en nationale parken. Binnenkort weer een keer lunchen?