Westcoast USA 2012: Het begin…

Als de keuze dan eenmaal is gevallen op Amerika dan begint het pas echt. Vele uurtjes door reisgidsen bladeren, reisverslagen lezen en op internet ronddwalen later hebben we de keuze gemaakt voor de Westkust van de VS. Zeker als je een eerste keer naar Amerika gaat heeft de Westkust veel te bieden als je een rondreis wil gaan maken. En eigenlijk begint het dan pas echt: welke route nemen we, welke steden willen we zeker zien, de bezienswaardigheden, de nationale parken, hoeveel dagen op iedere plaats? Er is zoveel mogelijk, je ziet door de bomen het bos niet meer.  En dan ook nog de keuze om een compleet pakket te boeken of alles zelf te regelen. Je hoort daar veel verschillende verhalen over. De een zweert bij alles zelf regelen en de ander gaat voor het gemak van een compleet pakket.

Als eerste dan toch maar eens op internet naar de bestaande pakketten gaan kijken, want dan heb je in ieder geval een startpunt om vanuit te gaan. Vervolgens hebben we uit de bestaande pakketten een route gekozen die ons wel aansprak (Panoramas of the West) en zijn we gaan kijken wat het ons zou kosten als we dezelfde reis (tickets, autohuur en overnachtingen) zelf zouden regelen. Maar ondanks de vele verhalen op internet en goedbedoelde adviezen kwamen wij toch een behoorlijk stuk duurder uit als we alles zelf zouden regelen. Met een andere route nogmaals de proef op de som genomen, maar ook daar hetzelfde verhaal: zelf alles boeken was nog steeds een stuk duurder.

Dus ondankt alle goedbedoelde adviezen en verhalen hebben we toch maar besloten om een compleet pakket te boeken. Wel zo gemakkelijk voor ons, en je hebt maar 1 aanspreekpunt. Het zal ongetwijfeld goedkoper kunnen als je veel tijd en energie erin wilt steken, of ter plaatse alles gaat regelen, maar dat is het ons niet waard. Nu houden we tenminste ook tijd over om internetfora van andere reizigers te lezen met ‘tips and tricks’ en vooral te beslissen wat we onderweg willen zien en welke attracties we willen bezoeken. En daarnaast kunnen we ook mooi deze website bijhouden en onze voorbereidingen en ervaringen tijdens onze reis met jullie delen.

En zo komt het dat we op een mooie woensdagmiddag het reisbureau uitliepen, een paar honderd euries lichter, maar wel met tickets, autohuur en hotelovernachtingen op zak. Vanaf dat moment kan je tenminste verder met de rest van de voorbereidingen en ook al hadden we toen nog 272 dagen te gaan, die zijn toch snel voorbijgegaan. Als we dit schrijven nog 3 weken en dan vertrekken we al. In ieder geval zullen we proberen jullie regelmatig op de hoogte te houden de komende weken en zeker dagelijks als we straks eenmaal in Amerika zijn.