West VS en Canada 2014, Algemeen

De staten die we deze reis bezocht hebben:

States 2e reis

We zijn gestart in Seattle en zo langzaam aan naar het zuidwesten afgezakt richting Yellowstone. Daarna zijn we richting het noorden gereden naar de Canadese grens en op dag 10 zijn we de grens met Canada overgestoken. Vervolgens verder omhoog langs de Rockies en bij Jasper zijn we weer gaan afzakken om via Vancouver weer terug te gaan naar Seattle.

Al met al een stevige route en met name in de VS lag het tempo hoog qua afstanden op sommige dagen. Maar eenmaal de grens over naar Canada is het tempo een stuk omlaag gegaan. De lengte langs alle overnachtingsplaatsen (dus zonder uitstapjes naar parken e.d. was 4637 km). Met alle uitstapjes erbij hebben we in totaal toch 7128 km gereden in 21 dagen tijd. Mede dankzij de uitgebreide voorbereiding hebben we al onze plannen kunnen uitvoeren zonder echt in tijdnood te komen. Voor ons in ieder geval weer een erg geslaagde reis vooral ook door de ontzettend mooie natuur van Canada.

Veel plezier met het lezen van ons verslag. En mocht je een deel van onze route ook gaan afleggen dan hopen we dat onze ervaringen je zullen gaan helpen bij het plannen van je eigen reis. Aarzel ook niet om contact op te nemen mocht je vragen hebben. Wij hebben tot nu toe ook altijd erg veel baat gehad bij de tips van anderen!

Route
Roadbook
Laatste updates voor vertrek
Alle foto’s van deze reis