New York, Dag 6

15/16 juni 2015,

IMG_2163.jpgHet laatste korte dagje alweer. Kort omdat we nog maar heel even van New York kunnen genieten en ook kort omdat we tijdens de vlucht terug weer 6 uur tijd inhalen. Onze pick-up voor de rit naar JFK-airport is rond kwart over 1 en we hoeven pas om 12 uur uit te checken. Tijd dus nog om snel nog wat dingen mee te pikken. In de loop van de dag zal het waarschijnlijk gaan regenen, dus hopen dat we het droog houden in de ochtend. Na het ontbijt gaan we eerst naar de Highline met de Metro. Ondanks dat het een mildere dag zou zijn is het toch al vroeg al weer 28 graden.

IMG_2169.jpgDe Highline is een oud verhoogd goederenspoor dat op het punt stond om gesloopt te worden. Toen dat dreigde te gebeuren zijn de omwonenden in actie gekomen om het spoor te behouden en hebben het gerestaureerd en veranderd in een tuin park/wandelpad. Waarschijnlijk vanwege de weersvoorspellingen is het erg rustig op de Highline. Dat vinden wij niet erg het geeft ons de ruimte en de tijd om alles goed te filmen en fotograferen en in ons op te nemen.

IMG_2171.jpgOndertussen wordt het behoorlijk drukkend en zelfs met een slentertempo lopen we al te zweten om half 10 ‘s morgens. De volgende stop is het Flatiron building. Helaas zijn de metro stations nog warmer dan het boven de grond is. Soms heb je geluk en is het er aangenamer, maar dat wordt ons vandaag niet gegund. Dus nog harder zweten terwijl je op de metro zit te wachten. En dan kan het wachten lang duren. 😉 Nadat we het Flatiron building op de foto en film hebben gezet is het tijd om terug te gaan richting het hotel. Snel nog even douchen, lange broek vast aan, koffers dicht en uitchecken.

IMG_2172.jpgWe hebben nog snel even een lunch gepakt bij de Subway en nu zitten we te wachten in de lobby voor onze transfer naar JFK. Wellicht straks nog meer verhalen en anders zeker morgen…

Keurig op tijd worden we opgehaald voor onze transfer naar JFK. Zowel de transfer heen als terug hebben wij vooraf in Nederland al geboekt via de site NewYork.nl. Een site waar wij bij onze voorbereidingen ook ontzettend veel aan hebben gehad! Via deze site heel veel nuttige tips en tricks gevonden. Dus zeker een aanrader voor je voorbereidingen. Voor de transfer hebben we ongeveer net zoveel reistijd nodig als op de heenweg. Dus je moet toch wel zeker minimaal anderhalf uur tellen voor de transfer van de luchthaven naar Manhattan of andersom.

IMG_2175.jpgOp JFK aangekomen is het heerlijk rustig bij de incheckbalie van Delta. Dus ook daar zijn we eigenlijk weer vrij snel weg. De security check gaat ook redelijk snel. Meer dan voldoende tijd over om nog even lekker te shoppen. Tijdens het inchecken komen we erachter dat we een upgrade hadden gekregen. We hebben zelf vooraf stoelen geboekt op rij 40, economy. Maar we hebben nu stoelen op rij 23, economy plus. Dus heerlijk extra beenruimte op de terugvlucht.

IMG_2182.jpgKeurig op tijd vertrekken we en we landen zelfs een half uur eerder op Schiphol. Gelukkig kunnen we nu wel meteen naar de gate zodat we ook echt voordeel hebben van het eerder landen. De vorige keer zijn we ook een half uur eerder geland, maar hebben we ook een half uur op de parkeerplaats staan te wachten tot de gate eindelijk vrij was. Eenmaal thuis aangekomen bij het uitpakken van de koffers komen we erachter dat 1 van onze koffers door de TSA (Transport Authority) is geopend voor inspectie.

Op zich geen probleem, je weet dat het kan gebeuren. Alleen wel jammer dat ze een goedgekeurd TSA slot (waar ze de loper van hebben) toch openbreken en dat dan ook maar in de stromende regen doen. Alles in de koffer is dus nat of klam en het slot kapot… TSA: bedankt! We hebben toch maar een claim ingediend bij de TSA. Dat zal waarschijnlijk wel niets opleveren, maar je weet het maar nooit. Het slot is al vervangen en koste gelukkig niet de hoofdprijs. Maar het gaat tenslotte om het principe.

Terug naar dag 5


Reacties

New York, Dag 6 — 3 reacties

  1. De laatste dag alweer.
    jullie zullen wel veel te vertellen hebben.
    een goeie terugvlucht. Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.