New York, Dag 5

14 juni 2015,

IMG_2047.jpgGisteren hebben we voor vandaag twee activiteiten vooruit weten te reserveren. Eerst met de Circle Line Cruises een rondje varen rond Mahattan en daarna om 2 uur de rondleiding bij Yankee Stadium. De cruise duurt 2 1/2 uur en vertrekt om 10 uur. Dus daarna hebben we nog 1 1/2 uur om bij de Yankees te komen. Krap qua tijd maar dat zou wel moeten lukken. Geadviseerd was om minimaal een half uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de boot. Omdat het ritje met de metro veel sneller gaat dan we van te voren dachten zijn we al om 9 uur bij de pier. En om kwart over 9 mogen we zowaar al aan boord. So-far-so-good dachten we… Alleen een beetje jammer dat vanwege (volgens ons puur commerciële overwegingen) de boot doodleuk aan de kade blijft (ook na 10 uur) om steeds maar weer mensen aan boord te laten.

IMG_2058.jpgDe boot is namelijk bij lange na niet vol en dus wacht men nog maar even om mogelijk nog een paar extra tickets te kunnen slijten. Ergens wel te begrijpen maar wij zitten al bijna 1 uur boven op het dek te wachten in de zon en ons schema heeft maar weinig ruimte. Dus echt vrolijk worden we daar niet van. Pas om kwart over 10 vertrekken we, gelukkig weten we de verloren tijd onderweg wel weer in te halen. Maar voor de mensen die wel keurig op tijd zijn is het eigenlijk geen stijl. Gelukkig is de cruise wel de moeite waard. Tijdens de cruise krijgen we veel uitleg over de bezienswaardigheden en meer dan genoeg gelegenheid om leuke plaatjes te schieten.

Volgens schema leggen we keurig om half een weer aan bij de kade. Met een stevige pas erin gaan we op weg naar het metro station. En dan zien we onderweg plotseling onze eerste beroemdheid! Gewoon in het wild op straat, samen met zijn kleine witte poedel komen we Micheal Emerson tegen. Micheal is vooral bekend van zijn rol als Ben Linus in de serie Lost en speelt tegenwoordig Harold Finch in de serie Person of Interest. Echt gaaf! Voor de mensen bij wie de naam geen lampje gaat branden, dit is hem:

MV5BMTk1OTg2NzU5NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDIxMzc0Mw@@._V1_SX640_SY720_

Na de eerste metro moeten we overstappen op de volgende metrolijn richting de Bronx. En alhoewel wij er nog steeds van overtuigd zijn dat we de goede metro te pakken hebben gaat deze toch echt de andere kant in. Daar komen pas achter nadat we twee stations gepasseerd zijn. Als we dat eenmaal door hebben stappen we bij de eerste gelegenheid uit om via de andere kant van het perron weer terug te rijden. Niet erg handig als je een strak tijdsgebonden schema hebt. Gelukkig zijn we nog op tijd bij het Yankee Stadium. Daar volgen we de tour die ongeveer een uur duurt. Op zich een aardige tour als je tijd over hebt en deze gratis bij je New York Pass zit. Maar ik zou deze zeker niet los boeken, dat is zonde van je geld. Na de tour scoren we aan de overkant bij de Mac snel een quarterpounder.

IMG_2078.jpgDaarna gaan we naar het Empire State Building. Volgens de verhalen op internet is het daar altijd erg druk. Maar goed we gaan erheen met het idee van: we zien wel. Is het te druk dan slaan we deze over. Mooie plaatjes van de skyline hebben we ondertussen al een behoorlijk aantal. Op de hoek van het Empire State Building worden we nog aangesproken door een touroperator (lees: propper/oplichter). Die verteld ons dat er ontzettend lange wachtrijen zijn vandaag en dat we bij hem voor slechts 19 dollar pp een soort Fast Pass kunnen kopen die ons voorrang geeft op de ontzettend lange wachtrijen. Wij slaan zijn aanbod heel eigenwijs af en dat blijkt achteraf een hele goede beslissing. Er zijn absoluut geen wachtrijen! Er is een hele korte wachtrij voor de liften omhoog, maar dan ben je eenmaal binnen en heb je al lang een kaartje. Stelletje oplichters buiten!

IMG_2098.jpgJe kunt binnen wel heel goed zien dat ze voorbereid zijn op lange rijen. Zo’n beetje de hele tweede verdieping is met “Efteling slingers” ingericht om maar mensen te kunnen plaatsen. En overal onderweg is wat te zien en te doen. Alles dus om het lange wachten te veraangenamen. Maar zoals gezegd: vandaag is het rustig. Bovenop de 86e verdieping laten we uiteraard weer de omgeving op ons in werken en schieten de nodige plaatjes. Omdat we op onze New York Pass ook nog een keer de Rock op mogen doen we die meteen daarna. Kunnen we nu mooi foto’s met daglicht schieten. Ook bij het Rockefeller Center is het ontzettend rustig. Niet alleen beneden, maar ook boven op de observatiedekken.

Na de Rock strijken we neer in onze favoriete pub vlak bij het hotel. Daar eten en drinken we wat. Na een verfrissende douche in het hotel gaan we nog even de noodzakelijke boodschappen bij het Hard Rock Café halen. En voor het eerst deze week hebben we zowaar een beetje regen onderweg. Al een paar dagen dreigt het steeds, maar nu is het dan eindelijk zover. Nu zitten we op de kamer het verslag bij te werken. Morgen vertrekken we al weer naar huis. Rond half twee worden we opgehaald, dus in de ochtend gaan we in ieder geval nog even de High Line lopen. Dan op tijd terug naar het hotel, even omkleden om dan tegen 12 uur uitchecken.

Terug naar dag 4Verder naar dag 6

IMG_2108.jpg IMG_2122.jpg IMG_2133.jpg IMG_2136.jpg IMG_2150.jpg IMG_2161D.jpg


Reacties

New York, Dag 5 — 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.