New York, Dag 3

12 juni 2015,

IMG_1830.jpgVoor vandaag staat als eerste een fietstocht door Central Park onder begeleiding van een gids op het programma. Op de voucher staat toch duidelijk dat we minimaal 15 minuten voor aanvang van de tour aanwezig moeten zijn. Zo braaf als wij zijn, zijn we dus ook keurig 20 minuten van te voren aanwezig op de afgesproken plek. En daar krijgen we doodleuk we te horen dat we wel erg vroeg aanwezig zijn??? Of we nog een minuutje of 10 wilen wachten, want dan beginnen ze pas met het bijbehorende papierwerk. Dus toch nog maar even wachten in de schaduw. Het is pas iets na tienen en al weer behoorlijk warm aan het worden.

IMG_1832.jpgVervolgens is ook de gids nog eens te laat. Iemand was hem vergeten te vertellen dat hij een groep moet rondfietsen ;-). Maar goed we hebben vakantie en in de schaduw is het best aangenaam. Als de gids er eindelijk ook is krijgen we eerst een kort voorstelrondje: 6 Amerikanen, 2 Spanjaarden en 2 Nederlanders. Het Spaanse stel en wij worden al meteen gewaarschuwd dat we er rekening mee moeten houden dat we waarschijnlijk niet zo snel zouden fietsen als wij gewend zijn. Daar is ook inderdaad echt geen woord van gelogen 🙂 Die Amerikanen kunnen echt niet fietsen… Al vinden we het stiekum niet zo heel erg dat we rustig aan doen gezien de temperatuur.

IMG_1841.jpgWe fietsen een kleine twee uur met onze gids door Central Park. Zeker een aanrader om te doen! Mocht je de New York Pass aangeschaft hebben dan zit deze activiteit er bij. Je ziet de belangrijkste zaken in het park en krijgt ook nog eens uitleg over het park en de omliggende gebouwen. Na een behoorlijk warme fietstocht gaan we met de metro naar Grand Central Station. Een geweldig mooi gebouw om te zien van binnen! Absoluut een bezoekje waard. Daar lopen we even rond en in de Dining Concourse eten we snel een hapje.

IMG_1852.jpgVanuit Grand Central station gaan we door naar de Roosevelt Island tram. Een kabelbaan die de rivier oversteekt naar Roosevelt Island. Normaal gesproken waarschijnlijk een hele mooie belevenis, maar met de temperaturen van vandaag eigenlijk niet te doen. Er is geen airco in de gondels en ze hangen ook nog eens vol in de zon. Op Roosevelt Island maken we wat foto’s van de skyline van Manhattan en gaan daarna even terug naar het hotel voor een broodnodige douche. De shirts die we aanhebben zijn echt drijfnat… De temperaturen tikken vandaag weer de 32 graden aan. Maar we klagen niet hoor! 😉

IMG_1856.jpgNa een verfrissende douche rijden we met de metro naar Citifield Stadium, het stadion waar de Mets hun thuisbasis hebben, voor een wedstrijd van de NY Mets tegen de Atlanta Braves. Wat een massa volk en wat een belevenis! De promenades achter de tribunes daar kan menig Nederlandse voetbalclub nog een voorbeeld aan nemen. Niets geen betonnen grauwe gangen maar brede passages met overal standjes, eten, drinken, souveniers enz. enz. Ze doen er echt moeite voor om ook achter de tribunes er iets moois van te maken. We hebben stoelen in de 4e ring redelijk dicht bij de slagplaat en ook nog eens 1e rij!

IMG_1864.jpgOp onze stoelen eten we onze nacho’s met van-alles-nog-wat-eroverheen onder het genot van een ijskoude Corona terwijl we ondertussen de mensenmassa en het spektakel mooi kunnen bewonderen. Even voor 10 over 7 klinkt het nationale volkslied en stipt 10 over 7 begon de wedstrijd tegen de Atlana Braves. Die wedstrijd begint eigenlijk al voor we er erg in hebben. Geen fluitsignaal o.i.d., nee gewoon beginnen. We kijken 6 van de 9 innings. Daar zijn we al ruim twee uur mee zoet. Waar voetbal nog de nodige actie biedt ligt dat bij honkbal toch wel iets anders. Het speltempo is beduidend lager.

IMG_1865B.jpgEen paar innings zijn best leuk om te zien omdat er meerdere honken bezet zijn. Dan is er meer dynamiek op het veld, maar voor de rest is het vooral de pitcher en de slagman die bezig zijn op het veld. Maar ondanks dat is het toch een hele gave avond. Zeker de moeite waard om een keer mee te maken! Na een afzakkertje in de hotelbar nu nog even het verslag bijwerken en dan morgen weer vroeg op voor het One World Obeservatory.

 

 

Terug naar dag 2Verder naar dag 4

IMG_1865C.jpg IMG_1865D.jpg IMG_1865G.jpg


Reacties

New York, Dag 3 — 8 reacties

  1. Dank voor de updates, goed bezig! Bij de Mets nog een mooie NLD naam als Kirk Nieuwenhuis zien spelen? Veel plezier daar (en sterkte in de warmte!).

  2. Top idee. Er is vast wel een universiteit in de buurt. Kunnen we het als zakenreis boeken. wink-emoticon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.