New York, Dag 2

11 juni 2015,

IMG_1731.jpgDe wekker staat deze ochtend om 8 uur. Cindy werd echt wakker van de wekker. Ik ben al om 6 uur een keer wakker geworden. Maar ik heb gelukkig nog wel door kunnen doezelen tot 8 uur. In het hotel proberen we het ontbijt. Het valt niet mee, maar ook niet tegen… Een typisch Amerikaans ontbijt wat je hier in een hotel kunt verwachten: koffie, jus, bagels, brood, cream cheese, een eitje, fruit en nog wat zoet. Vandaag staat het vrijheidsbeeld en Ellis Island op het programma. Maar het duurt even voor we echt op weg zijn. Het is in het begin toch wel even goed puzzelen met de Metro-app op onze telefoon.

IMG_1734.jpgMaar als we eenmaal het juiste metro station en route gevonden hebben gaat de rest vrij soepel. Eerst gaan we met de metro naar Battery Park waar we in de brandende zon (in de gelukkig korte rij) staan om de tickets te halen voor Liberty Island en Staten Island. Daarna staan we in de volgende rij voor een security check alsof je weer gaat vliegen, en daarna mogen we dan wel meteen de ferry op.

IMG_1750.jpgOp de ferry gaan we aan de rechterkant zitten. Dan zitten we aan de goede kant om het vrijheidsbeeld goed te kunnen fotograferen. En inderdaad als we dichter bij het eiland komen kun je aan onze kant van de boot mooie plaatjes schieten. Helaas krijgt de linkerkant van de boot ook door dat ze aan de verkeerde kant zitten. Met als gevolg dat iedereen opeens aan onze zijde van de boot komt staan. Zonder overdrijven: de boot hangt echt serieus scheef! Gelukkig blijft hij wel overeind en enkele minuten later staan we weer veilig aan wal.

IMG_1757.jpg

Eenmaal aangekomen op Liberty Island lopen we een rondje en het vrijheidsbeeld wordt uit verschillende hoeken gefotografeerd. Net zoals zoveel anderen op het eiland ;-). Next stop: Ellis Island. Op dit eiland kwamen vroeger de immigranten aan die naar de Verenigde Staten wilden. Op het eiland doen we de audio tour die overigens best intressant is. Je komt toch net iets meer te weten over het verleden van de VS en hun beleid destijds met immigranten

IMG_1761B.jpgIn de planning staat daarna een rondleiding bij het Yankee stadion. Maar omdat het al redelijk laat is hebben we besloten om die maar later deze week te doen. De laatste tour start om 13.40 en dat gaan we toch niet meer halen. In plaats daarvan gaan we vast naar het 9/11 Tribute Center. Met de New York Pass mag je daar pas na 14.00 naar binnen en aangezien we nu toch in de buurt zijn komt dat mooi uit. Alleen is het wel weer even puzzelen hoe we er met de metro komen. Het station waar wij willen uitstappen is gesloten en voor we het door hebben zijn we twee haltes verder! Dus uitstappen, door de poortjes het station uit, naar de overkant van de weg, naar beneden het station weer in en opnieuw inchecken om weer terug te kunnen rijden.

IMG_1774.jpgAangekomen bij ground zero is het wel even zoeken voor we het museum gevonden hebben. Veel omleidingen en werkzaamheden rond de site maken het er allemaal niet veel overzichtelijker op. Met onze New York Pass mogen we wel in de snellere rij om kaartjes op te halen. Alleen als je bijna aan de beurt bent staat er Chinees voor het loket die nagenoeg geen Engels spreekt de hele rij behoorlijk op te houden. Gevolg: we missen dus net de toegang van half 4 en kunnen in de volle zon gaan staan te wachten tot 4 uur. Gelukkig mogen we al eerder naar binnen voor de security check. Wederom eentje alsof je gaat vliegen. Maar ik vermoed dat we die nog wel meer gaan zien deze week…

IMG_1792.jpgHet musuem is deels gebouwd in de funderingen van 1 van de Twin Towers. Dat en alle restanten van de Twin Towers die in het museum liggen is op zich al behoorlijk indrukwekkend. Maar de tentoonstelling over alle gebeurtenissen op 9/11 maakt echt indruk. Naast heel veel items die uit het puin zijn geborgen, ook audio fragmenten van de gebeurtenissen die dag en videobeelden van de ramp. Vooral de beelden van het vliegtuig dat zich in de tweede toren boort en mensen die enkele uren daarna, ingesloten door het vuur uit pure wanhoop naar beneden springen maken veel indruk.

De dag sluiten we af in een Pub die vlak bij het hotel zit. Zoals jullie van ons gewend zijn eentje met veel biersoorten op de tap en TV’s aan de muur.

 

 

Terug naar dag 1Verder naar dag 3

IMG_1804.jpg IMG_1809.jpg IMG_1810.jpg


Reacties

New York, Dag 2 — 7 reacties

 1. Zo te zien aan de foto,s staan jullie nog enkele mooie dagen te wachten.
  Vanuit Eindhoven is het al weer bijna 30 graden.
  Maar voor vanavond is er wwer onweder op komst.
  veel plezier.

 2. Temperaturen zijn hier ook behoorlijk. Gisteren 32 graden en de komende dagen blijft het ook warm hier. Maar dat is in ieder geval beter dan regen.
  Groetjes Marco en Cindy

 3. Een mooie fotovan jullie voor het vrijheidsbeeld.
  en is het hotel goed?
  nog veel plezier. Groetjes

 4. Hotel is prima! Kamer niet al te groot, zelfs aan de kleine kant. Maar je mag ook niet teveel verwachten hartje Manhattan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.