Mid-East VS 2019, Voorbereidingen

Mijn ticker

15 september 2019,

Precies een week voor vertrek! Volgende week rond deze tijd rijden we vast naar Schiphol waar we de avond voor vertrek overnachten bij van de Valk. Altijd heerlijk om relaxt de vakantie te beginnen onder het genot van een biertje. Nog een laatste weekje werken…

16 augustus 2019,

Nog ongeveer 5 weekjes en dan mogen we weer! Volgende week eerst nog even een mini-break bij vrienden in Spanje (ook heel veel zin in!) maar daarna dan gaan we toch echt weer een paar weken rondtrekken in de VS. Het roadbook is helemaal af, geprint en ingebonden. Vlak voor vertrek doen we nog wel een keer het roadbook helemaal nalopen, kijken of ondertussen er geen afsluitingen o.i.d. zijn. Maar eigenlijk zijn we helemaal klaar met de route. Het is dat we nog 5 weken moeten werken… 😉

22 april 2019,

Het laatste hotel is ook geboekt. Het boeken van hotels is uiteindelijk een mengelmoes geworden van boekingen bij Expedia, Booking.com, Best Western, Choice Hotels, Hotwire en zelfs Air B&B. Lang leve het internet.👍  Waar we eerst nog dachten dat Hotwire wellicht altijd de goedkoopste zou zijn hoeft dat dus niet perse zo te zijn. En ook rechtstreeks bij de hotelketen boeken is geen garantie voor de beste prijs. Het loont dus om te blijven “shoppen” als je echt de tijd hebt en ervoor wilt vrijmaken.

Maar alles in beschouwing genomen is alles zelf boeken echt wel de goedkoopste optie. We zijn weer een stuk goedkoper uit dan onze routes ‘op maat’ via het reisbureau. En daar maakten ze best al scherpe offertes. Onze volgende reizen gaan we dus ook weer gewoon helemaal zelf boeken. Nu moesten we nog een beetje handigheid krijgen in het zoeken naar accommodates en geschikte prijzen. Maar je merkt gewoon dat je daar steeds bedrevener in wordt.

6 december 2018,

De tickets zijn geboekt! We vliegen vanaf Amsterdam met IcelandAir naar Dulles International Airport Washington (met een tussenstop op IJsland). Rond twee uur vertrekken we op Schiphol en iets na zevenen lokale tijd komen we aan. De dag voor vertrek overnachten we bij van der Valk Schiphol. Die was dit keer het gunstigste in prijs in combinatie met 25 dagen parkeren. En de 1e overnachting in de VS is ook al geboekt via Hotwire, voor ons de 1e keer dat we via Hotwire boeken.

De prijzen via Hotwire zijn namelijk een stuk gunstiger dan via andere boekingssites. Het enige nadeel is dat je vooraf niet precies kunt zien welk hotel je boekt. Je boekt een bepaalde klasse en regio maar ziet niet exact welk hotel het is. Als je geluk hebt laat Hotwire 4 hotels zien en 1 van die 4 is het. Maar soms zie je ook helemaal niets behalve een algemene omschrijving. Met wat handigheidjes is er toch wel een manier om uit te zoeken welk hotel nu wordt aangeboden. En inderdaad de 1e proefboeking klopt precies met het hotel waarvan we dachten dat het werd aangeboden. En de prijs is echt super! Nog geen 75 euro voor een overnachting inclusief ontbijt.

Onze route is ook nog enigszins aangepast. Belangrijkste wijzigingen zijn dat we Baltimore pas gaan bezoeken op het einde van de rondreis. De 1e 2 dagen iets grotere afstanden gaan rijden en daardoor niet in het weekend in Gatlinburg zitten. Uit de verhalen op internet blijkt namelijk dat je namelijk in de periode van de herfstkleuren vooral in het weekend Gatlinburg en omgeving moet vermijden. Door de route aan te passen zijn we nu nachten doordeweeks in Gatlinburg. Het zal er nog steeds wel druk zijn, want het is een drukke periode vanwege de herfstkleuren. Maar beduidend minder druk dan in het weekend.

20 augustus 2018,

De route is nu verder uitgeschreven en een 1e grove opzet van overnachting naar overnachting staat. De afstand van die we nu als kale route hebben is ongeveer 4000 km. Uiteindelijk komen we dus waarschijnlijk op zo’n 5500 tot 6000 km uit in 24 dagen. Gemiddeld een 250 km per dag, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Belangrijkste wijziging is wel dat we de route tegen de klok in gaan rijden en waarschijnlijk vertrekken we iets later dan oorspronkelijk het plan zou zijn. De reden hiervoor is dat als we de route andersom rijden en wat later vertrekken we nog iets van de Indian Summer mee proberen te krijgen op het laatste deel van de route. We gaan nu 10 staten bezoeken waarvan 8 staten voor ons nieuw zijn.

23 juni 2018,

Nog maar net terug van een geweldige reis door Alaska en we zijn al weer plannen aan het maken. Plannen waarmee we eigenlijk stiekem op onze roadtrip door Alaska al zijn begonnen. 😉 Dit keer willen we weer naar de oostkust van de VS en dan wat zuidelijker dan onze vorige reis aan de oostkust. We starten waarschijnlijk september 2019 in de buurt van Washington en zakken dan langzaam af naar het zuiden via de Skyline Drive en de Great Smokey Mountains. Bij Atlanta buigen we af richting het westen. En dan via Memphis, Nashville en Louisville reizen we langzaam aan terug richting Washington DC. Een route die natuur, muziek en whiskey combineert. Een eerste grove planning is dat we ongeveer 3 1/2 week onderweg zullen zijn.

Reacties

Mid-East VS 2019, Voorbereidingen — 3 reacties

 1. Hallo Marco en Cindy, ik zit te genieten van jullie verslagen uit Amerika.
  Ik ben bezig een reis voor te bereiden vanaf Denver naar O.a. Yellowstone. Dus daarom was ik extra geïnteresseerd in jullie reis van 2016 Southern Rockies. In dat verslag zie ik alleen bij de eerste dagen de foto’s, de overige dagen hebben een leeg vak met een X erin . Klopt dit?
  Bij de overige verslagen zie ik wel foto’s .
  Groet Anjo

  • Hoi Anjo,

   Ik zie wel de foto’s. Ik denk dat de plugin die ik gebruik voor de foto’s in dit reisverslag niet goed meer is. Ik bemerkte al vaker wat problemen hiermee. Dit is het enige reisverslag wat nog omgezet moet worden naar een plugin die wel goed werkt. Maar bedankt voor het melden! Ik zal er iets meer vaart achter zetten om deze pagina’s ook aan te passen. Mocht je nog vragen hebben over de reis dan kun je deze uiteraard ook aan ons stellen.

   Groeten en heel veel succes met de voorbereidingen!
   Marco