Mid-East VS 2019, Voorbereidingen

Mijn ticker

6 december 2018,

De tickets zijn geboekt! We vliegen vanaf Amsterdam met IcelandAir naar Dulles International Airport Washington (met een tussenstop op IJsland). Rond twee uur vertrekken we op Schiphol en iets na zevenen lokale tijd komen we aan. De dag voor vertrek overnachten we bij van der Valk Schiphol. Die was dit keer het gunstigste in prijs in combinatie met 25 dagen parkeren. En de 1e overnachting in de VS is ook al geboekt via Hotwire, voor ons de 1e keer dat we via Hotwire boeken.

De prijzen via Hotwire zijn namelijk een stuk gunstiger dan via andere boekingssites. Het enige nadeel is dat je vooraf niet precies kunt zien welk hotel je boekt. Je boekt een bepaalde klasse en regio maar ziet niet exact welk hotel het is. Als je geluk hebt laat Hotwire 4 hotels zien en 1 van die 4 is het. Maar soms zie je ook helemaal niets behalve een algemene omschrijving. Met wat handigheidjes is er toch wel een manier om uit te zoeken welk hotel nu wordt aangeboden. En inderdaad de 1e proefboeking klopt precies met het hotel waarvan we dachten dat het werd aangeboden. En de prijs is echt super! Nog geen 75 euro voor een overnachting inclusief ontbijt.

Onze route is ook nog enigszins aangepast. Belangrijkste wijzigingen zijn dat we Baltimore pas gaan bezoeken op het einde van de rondreis. De 1e 2 dagen iets grotere afstanden gaan rijden en daardoor niet in het weekend in Gatlinburg zitten. Uit de verhalen op internet blijkt namelijk dat je namelijk in de periode van de herfstkleuren vooral in het weekend Gatlinburg en omgeving moet vermijden. Door de route aan te passen zijn we nu nachten doordeweeks in Gatlinburg. Het zal er nog steeds wel druk zijn, want het is een drukke periode vanwege de herfstkleuren. Maar beduidend minder dan in het weekend.

20 augustus 2018,

De route is nu verder uitgeschreven en een 1e grove opzet van overnachting naar overnachting staat. De afstand van die we nu als kale route hebben is ongeveer 4000 km. Uiteindelijk komen we dus waarschijnlijk op zo’n 5500 tot 6000 km uit in 24 dagen. Gemiddeld een 250 km per dag, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Belangrijkste wijziging is wel dat we de route tegen de klok in gaan rijden en waarschijnlijk vertrekken we iets later dan oorspronkelijk het plan zou zijn. De reden hiervoor is dat als we de route andersom rijden en wat later vertrekken we nog iets van de Indian Summer mee proberen te krijgen op het laatste deel van de route. We gaan nu 10 staten bezoeken waarvan 8 staten voor ons nieuw zijn.

23 juni 2018,

Nog maar net terug van een geweldige reis door Alaska en we zijn al weer plannen aan het maken. Plannen waarmee we eigenlijk stiekem op onze roadtrip door Alaska al zijn begonnen. 😉 Dit keer willen we weer naar de oostkust van de VS en dan wat zuidelijker dan onze vorige reis aan de oostkust. We starten waarschijnlijk september 2019 in de buurt van Washington en zakken dan langzaam af naar het zuiden via de Skyline Drive en de Great Smokey Mountains. Bij Atlanta buigen we af richting het westen. En dan via Memphis, Nashville en Louisville reizen we langzaam aan terug richting Washington DC. Een route die natuur, muziek en whiskey combineert. Een eerste grove planning is dat we ongeveer 3 1/2 week onderweg zullen zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.