Mid-East VS 2019, Roadbook

Mijn tickerHieronder vindt je weer ons roadbook voor deze rondreis. Net zoals voorgaande jaren zal dit roadbook opgebouwd worden met alle activiteiten en de route per dag: wat gaan we doen, waar gaan we stoppen, waar gaan we lopen, maar ook wat zijn de reserve of alternatieve activiteiten? We gaan het allemaal verzamelen in dit roadbook. Ook dit jaar zal het roadbook dynamisch blijven tot vlak voor vertrek. Dat houdt in dat we het roadbook hier online helemaal uitschrijven en tot vlak voor vertrek aan de route en stops kunnen blijven sleutelen. Vlak voor vertrek printen we de route en binden deze in voor onderweg.

De avond voor vertrek slapen we weer bij van der Valk op Schiphol. Hier mag de auto 31 dagen blijven staan. Bij alle andere hotels die rond Schiphol park, sleep and fly aanbieden mag de auto maar 21 dagen blijven staan. Voor die andere dagen zouden we dan alsnog moeten bijbetalen. Dat maakt dat ook dit keer van der Valk weer net iets voordeliger is. De overnachting is inclusief ontbijt. We vliegen de volgende dag om 2 uur ‘s middags. Dus ergens tussen 10 en 11 pakken we de gratis shuttle naar Schiphol.

Van der Valk Schiphol A4, Hotel

Van der Valk Schiphol A4, Kamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1: Maandag 23 september, Amsterdam – Reykjavik – Dulles Airport

Tijdens het boeken hebben we meteen stoelen bij de nooduitgang weten te reserveren. Dus zowel op heen- als de terugvlucht zitten we lekker ruim 🙂 Het tijdverschil met Nederland is -6 uur. We landen rond 7 uur lokale tijd (dan is het 1 uur ‘s nachts in Nederland). We halen op de luchthaven meteen onze huurauto op bij National. Daarna is het nog een klein stukje rijden naar het hotel wat vlak bij de luchthaven ligt.

Geplande afstand: 6 km, 0:08uur.

We overnachten in Hyatt House Sterling/Dulles Airport North. Parkeren is gratis, het hotel heeft een bar, restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Hotwire, dus Run-of-the-house.

Hyatt House Sterling/Dulles Airport North Hotel

Hyatt House Sterling/Dulles Airport North Kamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2: Dinsdag 24 september, Dulles Airport – Harrisonburg

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

Waarschijnlijk zijn we vroeg wakker door het tijdsverschil. De 1e stop is bij de Walmart om voorraden in te slaan. Daarna staat een stop bij Leesburg Corner Premium Outlets gepland: https://www.premiumoutlets.com/outlet/leesburg-corner De winkels hier gaan pas om 10 uur open (o.a. Columbia, Levi’s) en het is maar 20 minuten rijden vanaf het hotel. Dus als we echt vroeg weg zijn in het hotel dan laten we deze schieten. We komen nog meer outlet centers tegen.

Shenandoah National Park (Skyline Drive): https://www.nps.gov/shen/index.htm / http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/Virginia/Shenandoah/shenandoah.html
Shenandoah Valley Overlook (hoogte 424 meter): Dit is een van de beste plaatsen om de noordzijde van Shenandoah Valley te zien. De vallei ligt hier ongeveer 250 meter beneden je. Shenandoah Valley wordt in tweeën gedeeld door de 55 mijl lange en 915 meter hoge Massanutten Mountain, waarvan je hier het begin kunt zien.
Dickey Ridge Visitor Center (hoogte 590 meter)

Fox Hollow Trail

Fox Hollow Trail: Lengte: 2 kilometer (loop), Hoogteverschil: bijna 100 meter. Dit is een zeer eenvoudige wandeling, die voor iedereen geschikt is. Je kan in het Visitor Center of bij het begin van de trail een brochure kopen, waarin uitleg wordt gegeven over de bezienswaardigheden onderweg. Vroeger woonden in deze omgeving de familie Fox en Edgar Marchant, je kan oa. de ommuurde begraafplaats van de familie Fox zien.
Signal Knob Overlook (hoogte 637 meter): Je ziet hier Signal Knob omhoogrijzen vanuit Massanutten Mountain; dit is een plek die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog door de Geconfedereerden werd gebruikt om signalen aan de troepen te geven.
Range View Overlook  (hoogte 856 meter): Dit is een van de mooiste uitkijkpunten in het noordelijke deel van het park. Je kan hier een groot deel van de Blue Ridge Mountains zien. Bij helder weer kan je zelfs in de verte in de staat Pennsylvania het Alleghenies gebergte zien.
Hogback Overlook (hoogte 1.032 meter): Dit is de grootste uitkijkplaats in het park, en je kan hier in een hoek van ruim 200° rondom je heen kijken. Vooral laat is het uitzicht vanaf hier erg mooi, in het licht van de dalende zon. Vanaf de uitkijkplaats kan je diverse korte, eenvoudige wandelingen maken.

Luray Caverns

Luray Caverns: https://luraycaverns.com/ $ 28 pp.
We verlaten even de Skyline Drive om Luray Caverns te bezoeken. Tours depart about every twenty minutes and last about an hour. General Admission includes the entrance fee and Luray Caverns tour, a self-guided tour of the Car & Carriage Caravan Museum, Toy Town Junction, and the Luray Valley Museum. (alternatieven als het slecht weer is onderweg op de Skyline drive, deze liggen bij Luray Caverns).

De grotten zijn prachtig. Hij is bij toeval door een voorbijganger ontdekt die koude lucht naar buiten voelde komen. We lopen gedurende de hele rondleiding langs mooie stalagtieten en stalagmieten. De grotten zijn best groot, maar overal is het mooi. We komen in prachtige zalen, maar lopen ook door smalle gangetjes, waar we een beetje moeten bukken.

Virginia is for Lovers LOVEwork (fotostop)
Stony Man Mountain Overlook (hoogte 945 meter): Vanaf deze grote uitkijkplaats kan je in westelijke richting in Page Valley het plaatsje Luray zien liggen, en Massanutten Mountain. In het zuiden ligt een rotspunt met de naam Stony Man, in de vorm van deze rots kan je met enige fantasie een oog, neus, snor en baard onderscheiden.

Limberlost Trail

Limberlost Lake Trail: Lengte: 2,1 kilometer (loop), Hoogteverschil: 40 meter. Ook deze trail behoort tot de mooiste van het park. Je loopt over een mooi aangelegd pad door een koel en schaduwrijk bos. Doordat het pad nergens steil is, is de wandeling voor iedereen eenvoudig om te doen. Onderweg staan veel zitbanken naast het pad. Het riviertje dat je via een houten brug oversteekt, heet de Whiteoak Canyon Run.

Dark Hollow Falls Trail

 

 

 

 

Dark Hollow Falls Trail: Lengte:  2,3 kilometer (heen en terug), Hoogteverschil:  135 meter. De trail begint aan de noordzijde van de parkeerplaats. Je steekt het  beekje Hogcamp Branch over, en loopt aan de linkerzijde daarvan verder. Ongeveer 1 kilometer verder bereik je de waterval. Het pad buigt dan van het beekje af, en daalt dan met een bocht naar de voet van de waterval. Je kan hier goed zien hoe het water in een aantal etappes ruim 20 meter naar beneden valt.
The Point Overlook (hoogte 986 meter): Vanaf dit uitkijkpunt kan je een groot gebied overzien, van het noordwesten tot het zuidwesten van het park. In het stenen muurtje dat rondom de uitkijkplaats staat, is een opening die toegang geeft tot een wat onduidelijk pad. Via dit pad kan je om een groepje bomen heenlopen, na een paar honderd meter kom je uit bij een ander punt vanwaar je een nog mooier uitzicht hebt.
Baldface Mountain Overlook (hoogte 1.020 meter): Opnieuw een mooi uitkijkpunt, vanwaar je oa de plaatsjes Elkton en Shenandoah kan zien.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

Sleep Inn & Suites Hotel

Sleep Inn & Suites Kamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3: Woensdag 25 september, Harrisonburg – Lewisburg

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We ontbijten in het hotel. Vlak bij het hotel zit een Walmart, dus als het nodig is kunnen we nog wat inslaan. Het eerste deel rijden we vandaag verder over de Skyline Drive. Om daarna via Natural Bridge State Park and Caverns door te rijden naar Lewisburg waar we overnachten

Shenandoah National Park (Skyline Drive): https://www.nps.gov/shen/index.htm / http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/Virginia/Shenandoah/shenandoah.html
Sandy Bottom Overlook: fotostop
Loft Mountain Overlook: fotostop

Frazier Discovery Trail

Frazier Discovery Trail: Lengte: 2,3 kilometer (loop), Hoogteverschil: 140 meter. Tijdens deze redelijk eenvoudige wandeling zie je veel bomen, varens, wilde bloemen en vogels. Halverwege bereik je de top van Loft Mountain, vanwaar je een mooi uitzicht hebt. Bij de Visitor Centers in het park is een brochure over deze wandeling beschikbaar.

Blackrock Summit Trail

 

 

 

 


Blackrock Summit Trail:
Lengte: 1,6 kilometer (heen en terug), Hoogteverschil: ruim 50 meter. Via een goed onderhouden en eenvoudig begaanbaar pad loop je naar Blackrock. Het pad loopt daarna rondom de top van Blackrock heen. Naar de top zelf loopt geen pad, maar je kan er wel naar toe klimmen. Vanaf de top kan je in een hoek van 300° rondom je heen kijken.
Moormans River Overlook: fotostop
The Caverns at Natural Bridge and Natural Bridge State Park, Virginia: http://www.dcr.virginia.gov/state-parks/natural-bridge#general_information / https://www.naturalbridgeva.com/caverns.html TIP: koop een combinatieticket voor de grotten en National Bridge Caverns voor korting. Tickets zijn 1 maand vooraf te koop. Caverns at Natural Bridge: Mar 12, 2018 ~ Nov 4 2018, 7-Day Operation: 9am – 5pm, Tours every 30 minutes, Last tour departs at 4:30pm. Natural Bridge state Park: is een 66 meter hoge brug met een breedte van 27 meter. Het wordt gedacht dat de brug overblijfselen (het dak) zijn van een ondergrondse rivier die erosie veroorzaakte. Afhankelijk van de tijd lopen we hier nog even rond. Vanaf hier is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar het hotel.

Natural Bridge State Park, Virginia

Buchanan Swinging Bridge: fotostop
Humpback Bridge: fotostop

We overnachten in Quality Inn. Parkeren is gratis, het hotel heeft een bar en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 2 queen. Eten: mogelijk in de bar van het hotel. Anders The Livery Tavern of Hill and Holler Pizza (2 km lopen). Vlak bij het hotel zit ook een Applebee’s Grill & Bar.

Dag 4: Donderdag 26 september, Lewisburg –

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 5: Vrijdag 27 september,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 6: Zaterdag 28 september,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 7: Zondag 29 september,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 8: Maandag 30 september,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 9: Dinsdag 1 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 10: Woensdag 2 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 11: Donderdag 3 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 12: Vrijdag 4 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 13: Zaterdag 5 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 14: Zondag 6 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 15: Maandag 7 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 16: Dinsdag 8 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 17: Woensdag 9 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 18: Donderdag 10 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 19 Vrijdag 11 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 20: Zaterdag 12 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 21: Zondag 13 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 22: Maandag 14 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 23: Dinsdag 15 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.

 

Dag 24 en 25: Woensdag 16 oktober en Donderdag 17 oktober,

 

Geplande afstand: 292 km, 4:42 uur.

We overnachten in Sleep Inn & Suites. Parkeren is gratis, het hotel heeft geen bar of restaurant en het ontbijt is inclusief. De kamer is geboekt via Choice hotels, 1 kingsize bed. Eten: Outback Stakehouse, H’Burg Sport bar & Grill, Sipe’s restaurant & bar of Applebee’s Grill & Bar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.