Mid-East VS 2019, Dag 5: Grayson – Clarksville

Vrijdag 27 september 2019,

Het is 9 uur als we in de auto stappen op weg naar Daniel Boone National State Forrest. Het is nog heerlijk koel buiten. Dat gaat in de loop van de dag nog wel veranderen. Rond half 11 komen we aan bij Daniel Boone National State Forrest. We rijden door het park op weg naar onze eerste stop. De wegen in het park zijn niet al te breed en wij komen er al snel achter dat een grote bak onder je kont dan ook wel zo zijn nadelen heeft. Het is soms stevig sturen om niet de tegenligger te raken en niet over de rand van de weg te rijden. Maar aangezien we dit verslag nog kunnen schrijven geeft aan dat we het in ieder geval overleefd hebben… 😉

Chimney Top

In het park lopen we 3 korte trails. Chimney Top Tock trail is de 1e die we lopen. Op het uitzichtpunt aangekomen hebben we vrij uitzicht over de bergen en dalen. Echt geweldig! De volgende is Whistling Arch trail. Deze valt enigszins tegen in vergelijk met de vorige trail. Daarna lopen we de Sky Bridge Trail. Op deze trail lopen we zowel ‘over’ als ‘onder’ de Sky Bridge. Erg bijzonder! Vooral boven over de Sky Bridge lopen is een hele ervaring. De boog is dan nog steeds wel enkele meters breed, maar er zijn geen relingen en je weet dat over de rand het enkele tientallen meters recht omlaag gaat. Dat voegt wel een extra dimensie toe. Ondertussen is de temperatuur al wel weer behoorlijk gestegen en vooral de klim terug omhoog naar de parkeerplaats is erg inspannend.

Whistling Arch

We rijden verder door het park en via Nada Tunnel verlaten we het park. De volgende geplande stop is Town Branch Distilery. Hier wordt op ieder heel uur een rondleiding gegeven. De navigatie zegt dat we net iets na drieën zullen aankomen. Dat is eigenlijk geen optie omdat we niet nog een uur willen/kunnen wachten voor de volgende rondleiding. De cruise control gaat dus een tikje hoger dan eigenlijk is toegestaan en als we bij Lexington in de buurt komen dan lijkt het erop dat we 10 minuten voor 3 op onze bestemming moeten kunnen zijn. Helaas zit het verkeer en de stoplichten in Lexington tegen en iets na drieën lopen we pas het visitor center binnen. Gelukkig mogen we nog wel aansluiten bij de tour die net gestart is en missen we alleen het eerste stukje van een voorlichtingsfilm.

Sky Bridge

Bij Town Branch Distilery brouwen ze bier en distilleren ze Bourbon. Het eerste deel van de tour gaat over de brouwerij en in een proeflokaal besluiten we ieder 2 van onze 4 “proef-muntjes” in te wisselen voor een biertje. Vooral de IPA is erg lekker. Het tweede deel van de rondleiding gaat uiteraard over Bourbon en ook die wordt afgesloten met een proeverij. Heel vervelend 😋. Als laatste proeven we daar nog een heerlijk borreltje voor bij de koffie. Die moeten we zeker onthouden voor thuis! Na het proeven stappen we in de auto en rijden verder naar Clarksville (vlak bij Louisville) waar we overnachten. Vlak voor onze bestemming is het nog zoeken als onze navigatie net op een klaverblad besluit om de route te gaan herbereken. En zo volgen we toch ongewild de tolbrug die we eigenlijk wilden vermijden.

Dankzij deze ongewilde detour zijn we dan wel 10 minuten eerder bij het hotel maar ook weer een aantal dollars lichter… Na het inchecken luieren we even op de kamer en we gaan aan de ‘overkant’ eten bij Logan’s Roadhouse. Erg lekker en betaalbare biertjes. Nu nog even zappen op de kamer en dan weer lekker slapen. Weer een geslaagde dag!

Overnachting: Best Western Green Tree Inn, Clarksville
Vandaag gereden: 243,0 mijl (391,0 km)
Totaal gereden: 845,2 mijl (1360,2 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 24,2 mpg (9.7 ltr/100 km)
Het weer vandaag: Het is best fris als we vertrekken. De hele dag is het half bewolkt maar lopen de temperaturen wel op naar 37 graden.

Terug naar dag 4Verder naar dag 6

Sky Bridge

Town Branch Distilery

Town Branch Distilery

Town Branch Distilery


Reacties

Mid-East VS 2019, Dag 5: Grayson – Clarksville — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.