Mid-East VS 2019, Dag 4: Lewisburg – Grayson

Donderdag 26 september 2019,

De 1e voorzichtige herfstkleuren onderweg

De wekker loopt op tijd af omdat we een lange rijdag voor de boeg hebben. Na het ontbijt laden we de auto in en vertrekken we naar de Walmart voor nog wat boodschappen. Rond half negen zitten we in de auto. De Walmart rijden we voorbij zonder dat we daar erg in hebben en daar komen we pas achter als we de weg opdraaien naar Lost World Caverns. Dus we draaien om en inderdaad zijn we gewoon de Walmart voorbij gereden. 🤣 Omdat we morgen geen Walmart tegenkomen willen we hier voor meteen 2 dagen lunch inslaan. Deze Walmart is echter niet zo heel groot (voor Amerikaanse begrippen) en ze hebben dan ook geen kant en klare sandwiches. Geen nood we hebben nog crackers en beleg. Dus we redden ons wel.

Lost World Caverns

We rekenen onze boodschappen af (o.a. M&M’s met witte chocolade 😋) en stappen weer in de auto en rijden naar Lost World Caverns. Deze druipsteen grotten mag je op eigen gelegenheid bezoeken. We rekenen de entree af, krijgen nog even instructies en een zaklamp mee en lopen de tunnel in die naar de grotten gaat. Het licht in de tunnel is echter uit en blijft ook uit. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de zaklamp die we hebben meegekregen? 🤨 We lopen terug naar boven en als we bijna boven zijn komt de dame achter de kassa erachter dat ze vergeten is het licht in de grotten aan te doen. 😂

Lost World Caverns

Met het licht aan loopt het een stuk gemakkelijker door de tunnel naar de grotten. We zijn de eersten deze dag en dus helemaal alleen in de grotten. Wat op zich ook wel heel bijzonder is om mee te maken. We volgen de route door de grotten langs alle verschillende formaties. Deze grotten zijn echt wel weer mooier dan die we gisteren hebben bezocht. Na een half uurtje zijn we helemaal rond geweest door de grotten en komen we weer boven. Onze volgende stop is Babcock State Park. We rijden het parkeerterrein af en we zijn nog maar net onderweg of er steekt ineens een Bambi over. Ook nu helaas weer te laat voor de foto’s. Maar toch weer leuk om mee te maken.

Lost World Caverns

Onze navigatie besluit ons over wat binnenwegen naar Babcock State Park te sturen. Het 1e stuk gaat nog prima en gaat over een verhard gravelpad maar met nog zeker anderhalve mijl te gaan verandert het pad ineens in een zanderig bospad met serieuze kuilen. We draaien dus maar om en zoeken nog heel even naar een alternatieve (betere) route. Als die niet komt besluiten we dit park over te slaan en meteen naar New River Gorge Bridge te rijden. Daar aangekomen lopen we even door het bezoekerscentrum, informeren naar de Fayette Station Road. Die is namelijk in onderhoud staat op hun site. En inderdaad is een deel van de weg afgesloten. Maar we kunnen wel naar de bodem van de kloof rijden. Alleen de geplande trails die iets verderop liggen kunnen we niet lopen.

Lost World Caverns

We lopen vanuit het bezoekerscentrum nog naar het uitzichtplatform voor de boogbrug die de canyon overspant. En klimmen dan de bijna 175 treden weer terug omhoog naar de auto. We rijden de kloof in en onderaan aangekomen willen we foto’s gaan maken van de brug. Maar de lucht wordt ineens erg donker en we besluiten om toch maar niet te ver van de auto vandaan te lopen en om te draaien. We zitten net terug in de auto en het begint hard te regenen. Wij blij dat we niet zijn gaan lopen. 😉 We verlaten de kloof en rijden naar D&K collectibles. Een antiek winkel waar we naar kentekenplaten gaan zoeken. We bezoeken namelijk dit keer 10 nieuwe staten en moeten natuurlijk de verzameling wel compleet houden. We slagen daar voor platen uit Ohio. Vlakbij zit toevallig ook een Subway en omdat de Walmart geen sandwiches had besluiten we daar maar te gaan lunchen. Wat een straf…

Lost World Caverns

Na de lunch rijden we naar Thurmond Ghost Town. Dit is een verlaten stadje langs het spoor. We bekijken wat van de gebouwen die nog over zijn gebleven en bezoeken het oude station. Hierna is het nog 150 mijl rijden naar ons hotel. In Charleston (ongeveer halverwege) stoppen we bij nog 2 andere antiek winkels en hier vinden we een kentekenplaat van Delaware. Nog maar 8 kentekenplaten te gaan. Rond half zes zijn we bij het hotel brengen we de spullen naar de kamer, drinken een biertje en gaan een bar opzoeken. Dat blijkt hier nogal lastig. De dichtstbijzijnde bar blijkt totaal niet gezellig en de andere bar ligt aan de andere kant van de snelweg. Op zich niet zo erg maar hier over de vluchtstrook lopen lijkt ons niet zo’n goed idee. Voetpaden kennen ze hier bijna niet zodra je ook maar een beetje de bewoonde wereld uit bent. Dus dan maar weer met de auto op pad. In de Hogs Trough is het erg rustig. We drinken een biertje en eten wat voor we teruggaan naar de kamer.

Overnachting: Super 8 by Wyndham, Grayson
Vandaag gereden: 248,8 mijl (400,4 km)
Totaal gereden: 602,1 mijl (969,0 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 24,4 mpg (9.6 ltr/100 km)
Het weer vandaag: De dag begint droog en zonnig. Bij de River Gorge Bridge hebben we de 1e keer regen, zelfs een stevige stortbui. Onderweg blijft het beperkt tot enkele druppels en in Grayson is de temperatuur weer ruim 27 graden.

Terug naar dag 3Verder naar dag 5

Lost World Caverns

Brug over New River Gorge

Brug over New River Gorge

Thurmond Ghost Town

Thurmond Ghost Town

Thurmond Ghost Town

Thurmond Ghost Town


Reacties

Mid-East VS 2019, Dag 4: Lewisburg – Grayson — 11 reacties

  1. Wat leuk die nummerbord verzameling! Hoeveel zijn het er al in totaal?
    Alternatief voor Walmart is evt. Target of Meijer ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.