Mid-East VS 2019, Dag 24 en 25: Baltimore – Dulles Airport – Reykjavik – Amsterdam

Woensdag 16 oktober 2019,

😢😢😢 De laatste dag is dan toch aangebroken. Het is een grauwe dag als we naar buiten kijken. We ontbijten op ons gemak en pakken de koffers definitief in. Nog een laatste keer wegen: eentje is 24 kilo en de andere 23,5. We mogen ieder 23 kilo meenemen. Hopen dat ze een beetje soepel zijn op de luchthaven. De vorige keer vanuit Anchorage was tot 2 kilo extra geen probleem bij Iceland Air. Het is half 10 als we Baltimore verlaten en ondertussen is het ook gaan regenen.

Nasa Goddard Space center

De hele weg naar Washington blijft het regenen. Als we Washington binnen rijden begint het droog te worden. We parkeren de auto vlak bij Washington National Monument en lopen naar de lodge waar we hopelijk nog tickets kunnen krijgen voor de tour naar de top van het monument. Sinds een 3-tal weken is de lift weer gemaakt en mogen toeristen weer naar boven. Terwijl we naar het monument lopen begint het weer te regenen. Dus we zijn al drijfnat als we bij de lodge aankomen. Er zijn nog tickets beschikbaar, maar de 1e pas weer om half 2. Dan moeten we te lang rond blijven hangen in Washington in de regen. We besluiten dus om verder te gaan.

Nasa Goddard Space center

Onderweg naar de auto begint het alleen maar harder te regenen. Alle buitenactiviteiten die we gepland hebben kunnen we eigenlijk wel vergeten met dit weer. We rijden dus een stukje terug naar het Nasa Goddard Space center wat ook vlak bij Washington ligt. Dit is gratis te bezoeken. We lopen een (droog) rondje langs de tentoonstellingen en maken vlug wat foto’s buiten onder het afdak. Vlak bij Dulles Airport ligt ook het National Air en Space museum. We rijden daar maar heen, dan kunnen we daar nog even droog een rondje lopen.

Nasa Goddard Space center

Het blijft de hele weg naar Dulles regenen en het is maar goed dat we ruim in de tijd zitten want met de regen worden de files ook frequenter onderweg. Als we bij het National Air en Space museum de parkeerplaats oprijden houdt het op met regenen. Zul je net zien… 😂. We lopen een rondje door het museum waar het ontzettend rustig is. Dus we kunnen nu een aantal foto’s maken zonder ‘ruis’. Daarna verzamelen we de laatste losse spullen uit de auto, stoppen deze in de koffers en rijden naar de luchthaven. We leveren de auto weer in bij National en nemen de shuttle naar de luchthaven. We zijn dan om half 5 op de luchthaven. 4 uur voor vertrek. Wel wat vroeg maar de regen heeft onze plannen een beetje door de war gegooid vandaag.

Op de luchthaven wachten we tot we om 5 uur de koffers kunnen afgeven. Dat gaat soepel en de weegschaal geeft zelfs aan dat de koffers maar 19 kilo per stuk wegen. Dat klopt zeker niet! Maar we maken geen slapende honden wakker. Keurig op tijd vertrekt onze vlucht. We landen iets te vroeg op IJsland en ook daar vertrekt de vlucht bijna op tijd naar Schiphol. Op Schiphol aangekomen moeten we even wachten voor de koffers er eindelijk zijn. En ook de bus naar Van der Valk is net weg. Dus rond half 3 zitten we in de auto en net voor de spits op gang begint te komen zijn we thuis. Daar kunnen we terugkijken op weer een hele geslaagde en gave trip in de VS.

Vandaag gereden: 143,0 mijl (230 km)
Totaal gereden: 4195,3 mijl (6751,7 km)
Het weer vandaag: Regen, regen en nog veel meer regen op weg naar de luchthaven. In Nederland is het best aangenaam en droog. Het beste weer nog van de hele dag…

Terug naar dag 23

image host

Nasa Goddard Space center

image host

Een Fiesta langs de grote broer

image host

National Air en Space museum

image host

National Air en Space museum

image host

National Air en Space museum

image host

National Air en Space museum