Mid-East VS 2019, Dag 22: Charlottesville – Baltimore

Maandag 14 oktober 2019,

We vertrekken vandaag iets voor 9 uur uit het hotel. We rijden terug naar de Skyline Drive die we verder richting het noorden volgen. We stoppen bij een aantal uitzichtpunten maar het uitzicht is niet zo heel veel anders dan wat we de afgelopen dagen hebben mogen bewonderen. We maken dus ook maar weinig foto’s. En vaak stappen we niet eens meer uit maar rijden gewoon langzaam over de parkeerplaatsen. De 1e trail die we willen gaan lopen is de Black Rock Summit trail. We parkeren de auto, trekken onze wandelschoenen aan, nemen water mee voor onderweg en vertrekken.

Skyline Drive

Na de 1e paar meters op de trail realiseren we ons dat deze trail wel heel erg bekend voorkomt. Dat kan kloppen, deze trail hebben we op dag 2 ook al gelopen. We zitten namelijk op het deel van de Skyline Drive wat we dag 2 ook gereden hebben… 😂 Het is een beetje onzin om dezelfde trail nog een keer te lopen als je een vol programma hebt. Dus we zijn weer vlug terug bij de auto en rijden verder.

Bearfence Trail

De Bearfence mountain trail hebben we nog niet gelopen dus we rijden daar naar toe. Het 1e deel (200 m) van de trail is nog een gewoon pad wat klimt. Daarna is het klimmen en klauteren over rotsen naar de top van Bearfence Mountain. Het laatste stukje is zelfs behoorlijk uitdagend maar goed te doen. Een leuke uitdagende en inspannende afwisseling in vergelijk met de “gewone” trails. Eenmaal boven aangekomen hebben we een 360 graden uitzicht over de omgeving. Erg gaaf! 👌 De klim omlaag is zelfs nog iets uitdagender dan omhoog. Maar we komen weer veilig beneden aan bij de auto.

Bearfence Mountain

We rijden verder over de Skyline Drive en genieten onderweg van het uitzicht en de beginnende herfstkleuren. Toen we deze trip boekten was dat in de veronderstelling dat we nu vol in de herfstkleuren zouden rijden. Helaas laat moeder natuur zich niet sturen en is de herfst hier dit jaar erg laat. Maar we genieten er niet minder om hoor! Dan wordt het tijd om de Skyline Drive te verlaten en richting Baltimore te rijden. De laatste overnachtingsplaats deze reis. Nog 2 nachtjes en dan zit het er weer op… 😕.

Onderweg stoppen we nog bij een outlet center waar ook een North Face outlet zit. Daar is veel in de opruiming en scoren we nog een broek en skihandschoenen. De broek is helemaal een meevaller. De originele prijs was 80 dollar, daar krijgen we 50% korting op en aan de kassa gaat daar nog een korting overheen zodat we net iets meer dan 20 dollar moeten betalen voor de broek. De handschoenen gaan zelfs met 70% korting weg.

Hierna rijden we ruim om Washington heen om de files te vermijden en rijden door naar Baltimore. Onderweg hebben we een paar kleine files (mag geen naam hebben) en iets voor zessen komen we aan bij het appartement wat we via Air B&B geboekt hebben. Via de mail hebben we instructies gekregen hoe we het appartement in kunnen komen. We laden de auto vast helemaal leeg, zodat we morgenavond de koffers weer helemaal kunnen inpakken en gaan eten in “The Owl Pub”. Deze zit in het Belvedere en er is een pub-quiz aan de gang als we binnenkomen. Dus we hebben nog (buiten mededinging) even zitten pub-quizen. Best grappig!

Overnachting: Sutton Place Apartment Homes, Baltimore
Vandaag gereden: 252,8 mijl (406,8 km)
Totaal gereden: 3873,0 mijl (6233,0 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 26,3 mpg (8,9 ltr/100 km)
Het weer vandaag: De dag begint fris maar zonnig. Op de Skyline Drive blijft het heerlijk koel. Verderop onderweg wordt het een aangename 23 graden met een strakblauwe lucht.

Terug naar dag 21 – Verder naar dag 23

image host

Bearfence Mountain

image host

Bearfence Mountain

image host

Skyline Drive


Reacties

Mid-East VS 2019, Dag 22: Charlottesville – Baltimore — 5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.