Mid-East VS 2019, Dag 21: Roanoke – Charlottesvile

Zondag 13 oktober 2019,

Mill Mountain Star

Omdat we vandaag ook de tijd hebben slapen we weer “uit”. Na het gebruikelijke ochtendritueel rijden we terug naar de Blue Ridge Parkway en vervolgen onze route naar het noorden. De 1e stop is nog vlak bij Roanoke namelijk de Mill Mountain Star. Bovenop de berg bij Roanoke staat een grote metalen ster die ‘s avonds en ‘s nachts verlicht is. Vanaf deze plek hebben we ook een mooi uitzicht over Roanoke. We rijden hierna verder over de Blue Ridge Parkway. We stoppen bij Otter Peaks Waterfall en lopen de trail naar beneden. Als we aankomen bij de brug die boven over de watervallen loopt dan zien we al dat we eigenlijk niet eens verder hoeven af te dalen voor de watervallen. Er stroomt maar heel weinig water door de beek en dus is er van een waterval eigenlijk geen sprake. En dus draaien we maar om.

Roanoke

Onderweg worden we een paar keer aangesproken of het nog ver is naar de watervallen. Ver is het niet, maar ook zeker niet de moeite waard met de droogte van de laatste weken. Het 1e stel wat ons aanspreekt zegt dat ze de oefening wel kunnen gebruiken en gaat verder. Het 2e stel draait op ons advies om terug naar de parkeerplaats.

Abbott Lake

We stappen weer in de auto en rijden verder. Onderweg stoppen we bij de verschillende uitzichtpunten. Aangekomen bij Abbott Lake maken we wat foto’s van het meer. Maar het is enigszins bewolkt en fris dus we gaan vlug terug naar de auto om verder te rijden. Als we bij Otter Lake aankomen maken we de nodige foto’s van het meer en de watervallen. Hierna vervolgen we onze route over de Blue Ridge Parkway. Aangekomen bij Indian Gap lopen we de korte trail die er loopt. Maar deze is nauwelijks de moeite waard. Deze zouden we zeker overslaan als de informatie op internet eerlijk was geweest. 🤨

Abbott Lake

De stop bij Yankee Ridge Trailhead is gelukkig wel de moeite waard. Zowat naast de weg ligt een oude spoorlijn. We klimmen een klein stukje naar boven en lopen een stukje over de oude spoorlijn. De watervallen naast de spoorlijn staan ook zowat droog. Maar dat geeft niet. We weten ondertussen dat alleen de watervallen die gevoed worden door een bron nu nog de moeite waard zijn om te bezoeken.

De trail bij Crabtree Falls besluiten we niet te lopen. We moeten betalen om de auto te mogen parkeren en het is een behoorlijke wandeling naar de watervallen. Waarvan we dus niet weten of deze met deze droogte nog de moeite waard zijn. Dus we rijden verder en stoppen nog een paar keer bij uitzichtpunten. Langzaam maar zeker nemen de herfstkleuren toe. Dus we krijgen toch nog iets te zien van de herfstkleuren. Dan verlaten we de Blue Ridge Parkway en rijden naar ons hotel in Charlottesville. Iets na vieren komen we daar aan.

Overnachting: Hampton Inn, Charlottesville
Vandaag gereden: 165,4 mijl (266,2 km)
Totaal gereden: 3620,1 mijl (5826,0 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 24,1 mpg (9,8 ltr/100 km)
Het weer vandaag: De hele dag blijft eigenlijk een frisse en bewolkte dag. De temperatuur schommelt de hele dag tussen de 13 en 18 graden. Met het zonnetje erbij is het best aangenaam. Maar die laat zich maar af en toe zien.

Terug naar dag 20 – Verder naar dag 22

image host

James River Bridge

image host

Otter Lake

image host

Otter Lake

image host

Blue Ridge Parkway

image host

Blue Ridge Parkway

Yankee Ridge


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.