Mid-East VS 2019, Dag 2: Dulles Airport – Harrisonburg

Dinsdag 24 september 2019,

Om kwart over 5 zijn we beiden voor de 1e keer wakker. Wat op zich nog niet tegenvalt als je beseft dat het in Nederland dan al kwart over 11 is. Gelukkig kunnen we allebei de slaap nog even pakken en nog even doorslapen. Maar om 7 uur is het dan echt gedaan met de slaap. We luieren nog even op ons gemak, even douchen, ontbijten en de auto inrichten en rond kwart over 9 checken we uit. De 1e stop is traditioneel de Walmart voor de boodschappen: bier, chips, M&M’s. Dat soort noodzakelijke zaken 😉 Hierna rijden we verder naar het Outlet Center waar we onze voorraad met Levi’s shirtjes aanvullen. 2 stuks voor $25, je zou er bijna hebberig van worden.

Onderweg naar Shenandoah National Park

Na het shoppen rijden we door naar Shenandoah National Park waar we de Skyline Drive gaan rijden. Het is 12 uur als we in het park aankomen. We stoppen bij een paar overlooks en bij het bezoekerscentrum lopen we de Fox Hollow Trail. Op zich voor ons een leuke opwarmer om er weer even in te komen, maar voor de uitzichten hoeven we deze trail eigenlijk niet te lopen. Dat valt namelijk behoorlijk tegen. We rijden door naar Signal Knob overlook waar we in het zonnetje lunchen en genieten van het uitzicht. Via een aantal andere overlooks verlaten we uiteindelijk de Skyline Drive en rijden we naar Luray.

Overlook Skyline Drive

Daar bezoeken we Luray Caverns. Voor $28 p.p. krijgen we daar een rondleiding door de druipsteen grotten. We moeten een minuut of 10 wachten en dan mogen we met onze gids de grotten in. Daar krijgen we een rondleiding van ruim een uur door prachtige grotten. Als we de grotten verlaten is het al weer bijna 4 uur. In Luray bezoeken we daarna nog even Cooter’s place. De acteur die Cooter speelde in de serie Dukes of Hazzard is een aantal “Museums” begonnen rond diezelfde serie. In Luray ligt het grootste museum. Uiteraard staat daar de General Lee tentoongesteld, maar ook Dixie (de jeep waar Daisy Duke in reed) en de politie wagen van Rosco P. Coltrane. Best leuk om even rond te lopen en de entree is gratis.

Overlook Skyline Drive

Hierna besluiten we om niet meer de rest van de Skyline Drive te rijden maar om meteen naar het hotel te rijden. Het is mooi geweest voor de 1e dag en het wordt anders te laat. Iets na vijven zijn we in het hotel. Even een biertje op de kamer en daarna gaan we dineren in O’Neils Bar & Grill. We ploffen aan de bar neer en komen al vrij snel in gesprek met Greg die ons de rest van de avond wel weet bezig te houden. Na een paar biertjes en een hapje te eten nemen we afscheid van Greg en gaan terug naar ons hotel. Nog even zappen en dan weer lekker slapen.

 

 

Overnachting: Sleep Inn & Suites, Harrisonburg
Vandaag gereden: 146,4 mijl (235,6 km)
Totaal gereden: 148,7 mijl (239,0 km)
Gemiddeld verbruik 22.6 mpg (10.5 ltr/100 km)
Het weer vandaag: een mooie droge en zonnige dag. In de buurt van Washington lopen de temperturen nog wel op maar eenmaal op de Skyline Drive schommelt de temperatuur rond de 20 graden.

Terug naar dag 1Verder naar dag 3

Overlook Skyline Drive

Luray Caverns

Luray Caverns

Luray Caverns

Luray Caverns

Luray Caverns

Luray Caverns

General Lee

Politiewagen Rosco P. Coltrane

Sleepwagen van Cooter


Reacties

Mid-East VS 2019, Dag 2: Dulles Airport – Harrisonburg — 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.