Mid-East VS 2019, Dag 11: Memphis – Cullman

Donderdag 3 oktober 2019,

De route voor vandaag:

Rond kwart over 9 verlaten we het hotel. We stoppen eerst om te tanken want de auto heeft een ‘beetje’ dorst gekregen na de rit van eergisteren. Maar liefst een dikke 14 gallon (53 liter) aan benzine verdwijnt ergens in die ontzettend grote bak. En de tank stond nog niet eens op driekwart leeg. Gelukkig kost het ons maar een 35 dollar (32 euro) om het dorstige monster weer vol te gooien.

Antiekwinkel

We verlaten Memphis en rijden richting Tupelo. Onderweg naar Tupelo stoppen we nog bij een tweetal antiekwinkels voor kentekenplaten. Maar de 2 platen die we nog missen van deze rondreis weten we nog niet te vinden. Rond 12 uur zijn we dan bij Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley. We rijden daar naar het huisje waar Elvis geboren is. We lopen er even rond, door de giftshop en maken uiteraard foto’s van het huisje.

Geboortehuis Elvis Presley

Hierna rijden we verder richting Cullman waar we overnachten. Om de lange saaie rit over alleen maar snelweg een beetje te breken rijden we weer een heel stuk over de Natchez Trace Parkway. Langzaam maar zeker zien we de herfstkleuren een beetje opkomen in de omgeving. Hopen dat dit de komende dagen doorzet. De temperaturen gaan in ieder geval dalen de komende dagen. De hittegolf schijnt toch wel voorbij te zijn hier in de regio. Hopen dat de herfstkleuren nu ook snel opkomen. Wel zien we steeds vaker langs de weg velden met katoenplanten. Hele uitgestrekte velden met allemaal witte pluizenbollen aan de stuiken. Erg mooi om te zien.

Cullman Covered Bridge

Halverwege de route over de Natchez Trace Parkway besluiten we deze te verlaten en om koers te zetten naar het hotel. Via een aantal stoffige binnenwegen worden we terug geleid naar de snelweg. De auto is in ieder geval weer een stukje stoffiger geworden… 😂. Eenmaal op de snelweg kunnen we goed doorrijden. Vlak voor Cullman stoppen we nog even bij de Clarkson Covered Bridge. Hier is ook een werkende watermolen te zien. Helaas staat het water nu zo lag dat de molen niet draait. Toch schieten we daar een paar mooie plaatjes.

Rond vieren komen we aan bij het hotel. We frissen ons op op de kamer en gaan aan de overkant bij Logan’s Roadhouse eten. Een mooie rijdag zit er weer op.

 

Overnachting: Best Western Fairwinds Inn, Cullman
Vandaag gereden: 274,8 mijl (442,2 km)
Totaal gereden: 1755,1 mijl (2824,6 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 26,8 mpg (8,8 ltr/100 km)
Het weer vandaag:

Terug naar dag 10 – Verder naar dag 12


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.