Mid-East VS 2019, Dag 10: Memphis

Woensdag 2 oktober 2019,

Loraine Motel

Rond negen uur verlaten we het hotel en rijden we naar Memphis. De 1e stop vandaag is bij het Loraine Motel waar Martin Luther King op 4 april 1968 werd doodgeschoten. Tegen half 10 zijn we daar en het is nog heerlijk rustig bij het motel wat nu een museum is. We kopen kaartjes voor het museum en lopen door de indrukwekkende tentoonstelling over de onderdrukking van de zwarte amerikanen. Op het einde van de route door het museum komen we bij de balustrade waar Martin Luther King werd doodgeschoten. Als we het museum weer verlaten is het een heel stuk drukker. We zijn blij dat we op tijd hier naar toe zijn gegaan.

Loraine Motel

We rijden naar het centrum van Memphis waar we via Parkwhizz weer voor de hele dag een parkeerplaats hebben gereserveerd. We lopen naar het Peabody hotel waar iedere dag om 11 uur 5 eenden vanuit de lift naar de fontein lopen en om 5 uur weer terug naar de lift lopen. We zijn er om half 11 en dat is eigenlijk net op tijd als je een goede plaats wilt bemachtigen. Klokslag 11 uur schuiven de deuren van de lift open en 5 eenden wandelen over de rode loper naar de fontein. Echt grappig om te zien. Het is wel voorbij voor je er erg in hebt. De eenden wandelen namelijk behoorlijk door.

Beale Street

We lopen terug richting de auto. Maken nog wat foto’s van het Elvis beeld in het park tegenover het Hard Rock Café en gaan dan naar binnen bij het Hard Rock Café om af te koelen en wat de drinken. We nemen beide een Dr. Pepper en daarna struinen we nog even door de shop voor een shirtje en een pin. We gaan terug naar de auto en rijden naar de Sun Studio. Daar aangekomen moeten we een half uurtje wachten voor we met de volgende tour mee mogen. In deze studio heeft Elvis zijn eerste plaat opgenomen. Maar ook andere beroemdheden hebben hier opnames gemaakt. En ook deze studio wordt nu nog steeds gebruikt. Onder andere U2 heeft hier nummers van hun album Rattle en Hum opgenomen.

Hard Rock Café

Na een interessante rondleiding verlaten we de Sun Studio en rijden we naar de Bass Pro Shop in Memphis. Deze outdoorwinkels zijn normaal gesproken al best gaaf om te bezoeken. Maar in Memphis zit deze ook nog eens een in ontzettend grote Piramide. En de binnenzijde is nog veel indrukwekkender. Binnen vinden we grote vijvers met allerlei soorten vissen. Maar ook je nieuwe boot ligt daar gewoon in het water op je te wachten. 😂

Beale Street

We rijden naar onze laatste stop vandaag: Graceland. Om 3 uur hebben we daar een tour gereserveerd. Vooraf lunchen we nog even bij de Subway en rond half 3 zijn we bij het bezoekerscentrum van Graceland en halen onze tickets op. De tour start met een korte film over Elvis en Graceland. Ongelofelijk hoeveel platen, films en optredens deze man heeft gemaakt. Na film lopen we naar buiten en worden we met shuttlebussen naar Graceland zelf gebracht. We krijgen allemaal een tablet mee met daarop een audio tour (ook in het Nederlands).

We lopen door de verschillende kamers in Graceland. We mogen wel foto’s maken, maar niet filmen. Nu was dat ook al zo bij Sun Studio en het Loraine Motel. Maar stiekem hebben we toch overal gefilmd met ons fototoestel. Thuis zien we wel of de opnames ook een beetje gelukt zijn. We hebben alles gefilmd vanuit de losse hand om niet teveel op te vallen tijdens het filmen. Na de audio tour door het huis en de bijgebouwen zelf lopen we nog door de verschillende tentoonstellingen. Hierna is het weer tijd om terug te gaan naar het hotel.

We hebben een beetje last van de avondspits en zijn iets voor vijven terug bij het hotel. Aangekomen bij de kamer doen onze keycards het niet meer. Dus we gaan terug naar de receptie en de dame achter de balie weet nog perfect op welke kamer we slapen. Maar wederom geen excuses of wat dan ook. De keycards worden opnieuw geprogrammeerd en dat is het dan ook letterlijk. Het hotel is prima, maar de dame achter de receptie kan nog wel een cursus “Customer Care” gebruiken. Eten doen we uiteraard weer bij de Texas Roadhouse. Dat was gisteren immers ook goed bevallen.

Overnachting: Best Western Plus Galleria Inn & Suites, Memphis
Vandaag gereden: 62,5 mijl (100,6 km)
Totaal gereden: 1480,2 mijl (2381,2 km)
Gemiddeld verbruik vandaag 22,8 mpg (10.3 ltr/100 km)
Het weer vandaag: Wederom een warme dag met een strakblauwe lucht. Op het einde van de middag zie we zelfs heel even 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius) op het scherm in de auto verschijnen.

Terug naar dag 9 – Verder naar dag 11

Sun Studio

Sun Studio

Sun Studio

Sun Studio

Sun Studio

Bass Pro Shop Memphis

Graceland

Graceland

Graceland

Graceland

Graceland

Graceland

Graceland

38 graden celcius


Reacties

Mid-East VS 2019, Dag 10: Memphis — 6 reacties

  1. Man man man, wat een gave reis maken jullie zeg! Ik ga aan de baas vragen of ik een werkgerelateerde reis daar naar toe mag maken. Op kosten vd zaak!😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.