IJsland 2021, Dag 6: Hólmavík – Akureyri

Zondag 5 september,

In het hotel gaat vanwege Covid-19 het ontbijten vandaag met tijdsloten. Wij hebben om half 9 gereserveerd voor het ontbijt zodat we om 9 uur ook kunnen vertrekken omdat we vandaag een wat langere rit op de planning hebben staan. Voor het ontbijt gooien we al wel vast alle bagage in de auto. Na het ontbijt gooien we de auto weer vol, scoren een lunch bij de winkel bij de benzinepomp en wassen ook snel even de zijramen van de auto. De lucht is nog wel bewolkt, maar het is droog en we zien zelfs nog wat meer blauwe lucht dan gisteren er doorheen prikken. De voorspellingen voor de rest van de dag zijn ook beter dan gisteren.

Luierende zeehonden

Dan beginnen we aan de eerste 150 km op weg naar een 3-tal stops die vlak bij elkaar liggen waar we zeehonden kunnen spotten. Tijdens de rit naar onze eerste stop genieten we van het uitzicht, zeker nu het er allemaal ook wat vriendelijker uitziet. De 1e stop die we in gedachten hebben is helaas afgesloten voor verkeer. En de 2e en 3e stop blijken op hetzelfde pad te starten. We parkeren onze auto en lopen een kleine kilometer naar het uitzicht punt over zee. De zon is ondertussen wat meer aan het doorbreken en dat is voor luierende, zonnende zeehonden natuurlijk heerlijk weer en dus ook voor ons goed nieuws. Aangekomen bij het uitzichtpunt zien we inderdaad op de rotsen voor de kust een aantal zeehonden liggen te luieren. We blijven hier een tijdje rondhangen en genieten van het schouwspel.

Hvítserkur

De volgende stop is bij Hvítserkur. Deze rotsen liggen voor de kust in het water. We lopen daar naar het uitzichtpunt en omdat het begint te regenen besluiten we niet om helemaal af te dalen naar het strand. De afdaling is namelijk behoorlijk steil en als deze nat is moeten we ook weer terug omhoog klimmen over de glibberige rotsen. We rijden daarom verder naar Kolugljúfur Canyon. Daar klauteren we over de rotsen naar de watervallen voor foto’s. We overwegen ook nog of we een stukje verderop in de kloof ook nog foto’s kunnen maken. Dat moet mogelijk zijn, maar dan moeten we over een stuk klimmen waar we eigenlijk niet mogen komen. We besluiten dan ook maar om dit niet te proberen.

Víðimýrarkirkja

We stappen weer in de auto en rijden verder naar de Víðimýrarkirkja, een uit turf opgebouwd kerkje. Omdat we redelijk op schema zitten qua tijd besluiten we ook de laatste stop mee te nemen bij Reykjafoss en Fosslaug. Dit is een waterval met vlak daarnaast een warmwater bron/bad. We rijden naar de parkeerplaats en lopen de route naar de watervallen. Hierna is het laatste stuk aan de beurt naar het hotel. Tegen vijven komen we aan in het hotel, we checken in en luieren wat op de kamer. We doen een drankje in de hotelbar en besluiten uiteindelijk om ook maar in het hotel te eten. Wel zo gemakkelijk.

 

 

Overnachting: Hotel Kea

Vandaag gereden: 439 km
Totaal gereden: 1686 km
Het weer vandaag: Grijze luchten en zonnige luchten wisselen elkaar af. Af en toe valt er een druppel regen, maar nagenoeg altijd zitten we dan toch in de auto. Temperatuur 12 á 13 graden.

Terug naar dag 5Verder naar dag 7

Uitzicht over de fjorden onderweg

Zeehonden


Kolugljúfur Canyon

Fosslaug

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.