IJsland 2021, Dag 4: Patreksfjörður – Ísafjörður

Vrijdag 3 september,

Zeehond met ontbijt

Na het ontbijt checken we uit en rond 9 uur vertrekken we. Het regent maar we hopen dat bij de eerste stop het een beetje opgeklaard is. Onderweg zien we ineens een zeehond op een rots liggen. We keren dus snel om in de hoop dat deze er nog ligt. En gelukkig ligt deze geduldig op ons te wachten. Zo, die kunnen we in ieder geval afvinken. De laatste 34 km naar onze eerste stop gaat over een F-road. F-roads in IJsland zijn onverhard maar over het algemeen wel goed te rijden, al wordt een 4×4 wel aangeraden. Het eerste stuk zit een Dacia Duster met daktent voor ons en die besluit al snel op te geven en om te draaien. Nu is het 1e stuk inderdaad ook wel wat slechter, maar toch… zo slecht is het nu ook weer niet. En als we net de bocht door zijn en buiten het zicht van de Dacia met opgevers wordt de weg ineens een stuk beter. De laatste 4 km naar ons einddoel is ook nog goed opletten maar eigenlijk is het merendeel van deze F-road goed te doen.

Hnjótur Planewreck

Zo komen we dus aan bij Látrabjarg, het meest westelijke punt van Europa en de grootste vogelklif in IJsland. Helaas zijn er geen Puffins meer te bekennen op de kliffen. Tussen de regen door zien we alleen een paar meeuwen zitten. We maken daar dus niet eens foto’s gezien het slechte weer en maken ons op om weer 34 km onverhard dezelfde weg terug te rijden. Op de weg terug stoppen we nog bij Hnjótur Planewreck om even snel wat foto’s te maken. En ook maken we een kleine omweg naar Rauðisandur Beach. Maar ook hier blijft de regen goed aanhouden.

Garðar BA 64

De volgende stop bij Garðar BA 64, een gestrand schip, is dan ook een korte stop omdat het maar blijft regenen. En ook de stop bij het Barðastrandarsandur strand valt een beetje in het water. De uitzichten zijn wel mooi maar de regen en grijze bewolking drukken toch wel een stempel op de foto’s. Wij rijden verder naar de Dynjandi watervallen. En al snel ruilen we het asfalt weer in voor de volgende F-Road. Het motto met F-Roads in IJsland is: zolang je nog regelmatig verkeer tegenkomt is het gewoon een doorgaande route.

Dynjandi watervallen

Aangekomen bij de Dynjandi watervallen is het bijna helemaal droog. Dus we lopen een stuk omhoog naar de voet van deze set van watervallen, die samen 100m hoog zijn. Een hele mooie serie van watervallen. De bovenste heeft de vorm van een bruidssluier. Omdat het toch niet helemaal droog is willen foto’s met lange sluitertijd niet lukken. De camera staat dan te lang blootgesteld aan de regen. In de auto lunchen we met Noodles die we eerder gekocht hebben en vervolgen de F-Road verder naar ons hotel. De geplande stop bij Sandafell Mountain slaan we over. Het regent nog steeds en de 2 km lange hike naar de top voegt weinig toe als het uitzicht er toch niet is vanwege mist en laaghangende bewolking.

Op weg naar de laatste stop vandaag, Önundarfjordur Pier, rijden we door een tunnel met een T-splitsing midden in de tunnel. Dus niet een afslag met uit- en invoegstroken maar echt een T-splitsing. Heel bijzonder! Ook de stop bij Önundarfjordur Pier is van korte duur want het regent nog steeds. We checken in bij het hotel en gaan daarna een hapje eten. Hopen dat de regen morgen wat meer achterwege blijft. Dan zijn de uitzichten veel beter en is er ook meer te doen voor ons. Ondanks de regen toch weer een hele geslaagde dag.

Overnachting: Hótel Ísafjörður
Vandaag gereden: 302 km
Totaal gereden: 956 km
Het weer vandaag: veel regen, minder regen, een beetje regen, en regen! Dus grauw, grijs en vies weer met af en toe een kleine opklaring. Temperatuur tussen de 11 en 13 graden.

Terug naar dag 3Verder naar dag 5

Rauðisandur Beach

Barðastrandarsandur strand

Önundarfjordur Pier

Typische F-Road in IJsland

Uitzicht onderweg


Reacties

IJsland 2021, Dag 4: Patreksfjörður – Ísafjörður — 1 reactie

  1. Wat houden jullie weer een mooi reisverslag bij. Het weer is inderdaad niet zo mooi maar het levert wel hele mooie sfeervolle plaatjes op. Prachtig! Groetjes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.