East VS en Canada 2017, Voorbereidingen

15 juli 2017, Het Roadbook is bijna klaar

We zitten nu iets meer dan 2 maanden voor ons vertrek. Het Road-book is bijna helemaal af. De komende maanden blijven we uiteraard ons Road-book wel bijschaven en sleutelen. De komende maanden gaan er nog een aantal mensen naar de oostkust die zelf ook een reisverslag bijhouden. Die gaan we uiteraard volgen. Mogelijk komen daar voor ons nog leuke tips uit of bijzonderheden waar we rekening mee moeten houden.

De tickets voor het Capitol zijn online aangevraagd en ook direct binnen. 11 oktober gaan we dus in ieder geval daar op bezoek. Nu nog hopen dat we ook goedkeuring krijgen voor het Witte Huis en het Pentagon. Beide zijn ook aangevraagd maar waarschijnlijk horen we daar pas iets van als we al aan het rondtrekken zijn. Volgens het Alles Amerika Forum krijgen de meesten pas 2 weken voor de aangevraagde datum te horen of ze ook naar binnen mogen. Ons programma voor 9 en 10 oktober in Washington is dan ook erg flexibel. Als we immers naar binnen mogen bij het Witte Huis of het Pentagon dan hebben we de tijd die ze voorstellen maar te acceptereren.

Verder hebben we vanuit Cape Cod onze Whale Watch tour geboekt. En vanuit Niagara gaan we met een klein vliegtuigje de watervallen van boven bewonderen. Het idee was eerst om dit met een helicopter te doen vanuit Niagara. Maar je vliegt maar een kleine 8 minuten en zit met 6 personen achterin op twee banken. De kans is dus groot dat er iemand van ons in het midden moet zitten. Nu vliegen we een half uur, en zitten we maar met 4 personen plus de piloot in het vliegtuig. Dus heeft iedereen een zitplaats aan het raam.

11 juli 2017, Nieuwe huurauto geboekt

Als je niet teveel wilt betalen blijft het belangrijk om regelmatig een rondje te doen langs de diverse verhuursites. We hebben zojuist onze vorige huurauto gecanceld en nu toch weer via National een mid-size SUV geboekt. De afgelopen maanden hebben we uiteraard ook National steeds gecontroleerd, maar hun tarieven waren veel hoger dan de rest en ook de drop-off fee waren fors hoger (ruim 400 dollar). Nu zijn de auto’s bij National ineens een stuk goedkoper en betalen we geen drop-off kosten meer. De auto kost nu nog maar 600 euro. Aangezien onze vorige huurauto (gehuurd via Rentalcars bij Alamo) bijna 700 Euro kost met daarbovenop nog eens 110 euro aan drop-off kosten is de keuze snel gemaakt. En het voordeel bij National is dat we Emerald Member zijn. Boston heeft ook een Emerald Aisle en we kunnen eerst daar eens kijken of er een leuke auto tussen staat. En zo niet dan nemen we er alsnog eentje uit de rij met mid-size SUV’s.

27 mei 2017, Gestart met het Roadbook

Eindelijk maar eens een start gemaakt met het Road-book maken. Natuurlijk hebben we al heel veel gelezen, en heel veel ideeën verzameld. Maar dat staat nog allemaal in klad in een word-bestandje. Tijd om dat allemaal eens duidelijk op een rijtje te zetten. De route per dag uit te stippelen en eens te kijken wat we nu overal precies gaan doen. Weer genoeg huiswerk dus voor de komende weken. Maar wel leuk om te doen.

En dan zijn we vandaag ook nog bij het reisbureau geweest voor onze route voor volgend jaar. Die zit dus al weer in de planning. Maar daarover later meer. Nu eerst even focussen op de voorbereidingen voor dit jaar.

12 mei 2017, Een andere huurauto

Vandaag hebben we onze eerste boeking gecanceld en een nieuwe huurauto geboekt. Nu huren we via RentalCars.com dezelfde auto en ook via Alamo voor enkele honderden euro’s minder. De komende maanden blijven we de verhuursites in de gaten houden. Wie weet kunnen we nog goedkoper huren.

8 mei 2017, Overnachting Schiphol geboekt

Omdat het ons vorig jaar goed is bevallen hebben we ook nu weer een overnachting geboekt op Schiphol. Dit keer slapen we in het NH Amsterdam Schiphol Airport. Via een vriendin hebben we een kamer inclusief ontbijt, Schipholshuttle en 24 dagen parkeren geboekt voor een mooie prijs.

10 januari 2017, Eindelijk een huurauto voor een redelijke prijs

Na maanden zoeken hebben we vandaag eindelijk een huurauto voor een redelijke prijs. Voor ongeveer 900 euro (inclusief drop-off kosten) huren we nu een mid-size SUV. We huren via Alamo.co.uk met de kortingscode voor lezers van het blad Brits. Dan is de tweede bestuurder ook gratis.

10 november 2016, Alle overnachtingen nu ook gereserveerd

De route is nu definitief. Het laatste voorstel met alle overnachtingen ziet er goed uit. En dus vandaag maar alles definitief gemaakt. We kunnen ons nu gaan inlezen voor alle plaatsen, parken en bezienswaardigheden die we onderweg tegenkomen.

28 juni 2016, De voorbereidingen zijn weer gestart

Ja, we weten het… we moeten nog gaan dit jaar. Maar toch zijn we alweer gestart met plannen. Dit keer willen we in september/oktober 2017 de oostkust van de VS en Canada bezoeken. We vertrekken waarschijnlijk pas rond half september, iets later dan we normaal altijd gaan. Door iets later te vertrekken hopen we maximaal te kunnen genieten van de herfstkleuren onderweg aan de oostkust. We zijn van plan te starten in Boston, dan langzaam langs de kust omhoog te trekken. Vervolgens rijden we dan Canada in en langs de grens richting de Niagara watervallen. Daarna rijden we de VS weer in en via Amish country uiteindelijk naar Washington DC waar onze reis eindigt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.