East VS en Canada 2017, Dag 9: Bar Harbor – Quebec

Woensdag 27 september 2017,

De route voor vandaag:

Op weg naar de Canadese grens

Omdat we vandaag een flinke afstand moeten afleggen wordt het een dag waarin we bijna de hele dag in de auto zitten. We moeten ruim 450 km rijden van Bar Harbor naar Canada, Quebec City. Een groot gedeelte van de route gaat over de Old Canada Road, een scenic byway, en dat rijd nu eenmaal niet zo goed door als de snelweg (https://www.fhwa.dot.gov/byways/byways/11510). Onze wekker loopt dan ook af om 7 uur. En om half 9 zitten we in de auto. Eerst nog even de auto volgooien een koffie scoren en een bezoekje aan de Walmart en dan kunnen we echt op weg. Als we uit Bar Harbor wegrijden is het nog behoorlijk mistig.

Moxie Falls

Gelukkig wordt het weer al snel iets beter en onderweg breekt regelmatig de zon door. Om de rit van vandaag toch enigszins te breken stoppen we ongeveer halverwege bij Moxie Falls voor een korte wandeling. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 1 mijl lopen tot aan de watervallen. Een leuke onderbreking van de anders lange en saaie rit naar Canada en zeker de moeite waard. Onderweg op de Old Canada Road zien we trouwens steeds meer de herfstkleuren langs de weg verschijnen.

Moxie Falls

Na de stop bij Moxie Falls is het nog maar 42 mijl tot aan de Canadese grens. Omdat controles streng kunnen zijn zorgen we ervoor dat we alles wat niet mee de grens over mag op is of in ieder geval is weggegooid. Je mag geen vers fruit, vers vlees of zuivel producten meenemen. En bij de Canadese grens kan het zomaar zijn dat je hele auto binnenstebuiten wordt gekeerd. Omdat we een paar mijl voor de grens geen prullenbak o.i.d. meer tegenkomen geven we de laatste appel en banaan maar terug aan de natuur.

Bij de grens aangekomen is het ontzettend rustig. Slechts 1 auto staat voor ons te wachten bij de grens. Die wordt schijnbaar door de douanebeambte behoorlijk aan de tand gevoeld terwijl wij even staan te wachten. Als wij aan de beurt zijn gaat alles ineens heel soepel. We geven onze paspoorten af en krijgen een paar bekende vragen: waar kom je vandaan, wat ga je doen, waar ga je naartoe? En tot slot nog: wat heb je allemaal bij je? Laat je iets daarvan achter in Canada of heb je iets voor een ander meegenomen? Vervolgens krijgen we twee stempels in ons paspoort en we mogen verder. Alles bij elkaar duurde het nog geen 2 minuten. Je leest soms verhalen dat de je binnen een formulier moet invullen, daarvoor moet betalen en dat ondertussen de auto doorzocht wordt. Blijkbaar hebben wij geluk of een betrouwbaar uiterlijk… 😉

Chateau Frontenac

Na de Canadese grens is het nog 150 km tot aan het hotel. Bij Quebec hebben we heel even last van de opkomende spits. Het is dan ook al bijna 4 uur. Maar rond half 5 zijn we in het hotel en het is nog steeds droog en warm (28 graden). Voor het einde van de middag is in Quebec wel onweer en regen voorspeld. Dus zodra de koffers op de kamer zijn trekken we nog snel de oude binnenstad in. Ons hotel zit midden in het oude centrum. Met een kleine 5 minuten staan we op de promenade Terrasse Dufferin en zien we Chateau Frontenac. Omdat de lucht al begint te betrekken is het waarschijnlijk daarom al redelijk rustig op de promenade.

Rue de Petit-Champlain

Met de funiculaire gaan we vanaf de promenade naar beneden naar Rue de Petit-Champlain. Als we daar ongeveer voor de helft doorheen zijn gelopen dan begint het  te regenen. We schuilen heel even langs de kant onder een luifel en besluiten dan toch maar om een bar op te zoeken. Dat wordt de bar Sapristi Bisto. Die ligt vlakbij onze schuilplaats en tussen de stevige regendruppels door vluchten we naar binnen. Dat blijkt een uitstekende keuze: lekker wit bier en heerlijk eten! Na het eten lopen we nog even een kort rondje door het regenachtige verlaten centrum van Quebec en gaan dan terug naar het hotel.

 

 

 

 

Chateau Frontenac

funiculaire

funiculaire

Overnachting: Hotel Chateau Laurier, Quebec
Vandaag gereden: 454 km (282 mijl)
Totaal gereden: 2039 km (1267 mijl)
Het weer vandaag: De dag begint mistig en het is 17 graden. Onderweg breekt de zon door en wordt het uiteindelijk zelfs 28 graden. In Quebec is het ook nog warm (28 graden) en behoorlijk drukkend. Daar barst op het begin van de avond ook het onweer los. De rest van de avond blijft het regenen.

Terug naar dag 8 – Verder naar dag 10


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 9: Bar Harbor – Quebec — 3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.