East VS en Canada 2017, Dag 7: Portland – Bar Harbor

Maandag 25 september 2017,

De route voor vandaag:

Vandaag verlaten we Portland en rijden we langs de kust verder door naar Bar Harbor. Na het ontbijt in het hotel gooien we de koffers en tassen in de auto en checken uit. De eerste stop vandaag is de North Face outlet winkel. Daar slagen we allebei voor jassen waar we volgend jaar in Alaska ook veel profijt van zullen hebben. En dat voor zeker de helft van prijs die we anders in Nederland zouden moeten betalen.

Pemaquid Point Lighthouse

Vanaf de North Face winkel rijden we naar Pemaquid Point Lighthouse. De entree daar is $6 p.p. Dat blijkt later de toegangs-fee te zijn die geheel voor de eigenaar van het parkeerterrein is en waarvan helaas niets naar de vuurtoren zelf gaat. De vuurtoren zelf is gratis te bezoeken en wordt gerund door vrijwilligers. We lopen een rondje rond de vuurtoren, bezoeken het museum en ook de vuurtoren zelf. Daar worden we door een vrijwilliger uitvoerig geïnformeerd over de vuurtoren. Terwijl hij ons van alles verteld zorgt hij er ook voor dat het aantal mensen boven in de toren niet teveel wordt. Na even wachten mogen ook wij naar boven om van het uitzicht te genieten. Als we terug beneden komen laten we een donatie achter voor de vuurtoren en haar vrijwilligers.

Owls Head Lighthouse

Een klein stukje verderop ligt Owls Head Lighthouse. Vanaf het parkeerterrein is het een korte wandeling naar de vuurtoren zelf. Deze toren bekijken we alleen van de buitenkant. Als we bij deze vuurtoren wegrijden zien we een haventje liggen. We besluiten daar naar toe te rijden en aan de waterkant eten we onze lunch op en genieten van het uitzicht. Daarna rijden we door naar Rockland Breakwater Lighthouse (http://www.rocklandharborlights.org/).

Rockland Breakwater Lighthouse

Deze vuurtoren ligt op het einde van een lange pier of dam. De afstand is anderhalve kilometer. Als we aan de waterkant staan zien we in de verte de vuurtoren liggen en kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat die afstand anderhalve kilometer is. We denken nog dat het waarschijnlijk anderhalve kilometer heen en terug is. Als we echter aan het lopen zijn en zien hoe veel tijd we nodig hebben dan komen we tot de conclusie dat anderhalve kilometer toch lastig in te schatten is. En dat de vuurtoren echt wel op anderhalve kilometer uit de kust ligt.

Krabvissers

Dat maakt de wandeling er naar toe niet minder mooi om. Aan de kust is het slechts 20 graden maar wel windstil. En dus best behoorlijk warm als je bezig bent. Onderweg zien we nog een krabvisser die de fuiken komt controleren. De fuiken liggen redelijk dicht langs de pier dus we kunnen goed zien hoe aan boord van een krabvisser werkt. Na ons bezoek aan de vuurtoren gaan we terug naar de auto en omdat het nog een behoorlijk eind rijden is wordt de navigatie ingesteld op het hotel.

Daar komen we aan rond half 7. Na een koud biertje op de kamer en even opfrissen gaan we op zoek naar een tentje waar we wat kunnen eten. Bar Harbor zelf is een leuk plaatsje, maar ook nu in september nog redelijk druk. De eerste twee barretjes die we in gedachten hebben zijn dus al vol. Maar al snel vinden we de Bar Harbor Beer Works. Daar is het niet zo verschrikkelijk druk. En uiteindelijk blijkt het een perfecte keuze te zijn: de Pulled Pork Sandwiches zijn geweldig! Morgen blijven we in de omgeving en gaan we Acadia National Park bezoeken wat op hetzelfde schiereiland ligt.

Pemaquid Point Lighthouse

Pemaquid Point Lighthouse

Owls Head Lighthouse

Owls Head haven

Rockland Breakwater Lighthouse

Overnachting: Villager Motel, Bar Harbor
Vandaag gereden: 211 mijl (340 km)
Totaal gereden: 912 mijl (1468 km)
Het weer vandaag: We beginnen de dag met 27 graden. Onderweg wordt het even zelfs nog 29 graden. Als we bij de kust aankomen zakt de temperatuur weer naar 20 á 21 graden. Verder is het de hele dag nagenoeg windstil, droog en hebben we een strakblauwe lucht.

Terug naar dag 6 – Verder naar dag 8


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 7: Portland – Bar Harbor — 6 reacties

  1. Heel grappig dit.. Jullie rijden onze kant op. Wij zitten nu in Bangor, dan richting Acadia Nat. Park richting Portland en Boston. Mooie foto’s., we zijn benieuwd. 🙂

  2. Nu al zoveel gezien en pas een week onderweg, het weer is bij jullie ook redelijk
    Hier is het ook goed. Groetjes pap en mam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.