East VS en Canada 2017, Dag 5: Cape Cod – Portland

Zaterdag 23 september 2017,

De route voor vandaag:

Vanmorgen bij het opstaan op Cape Cod hebben we nog steeds hetzelfde grauwe weer als gisteren. Weliswaar is het minder winderig en regent het niet maar het is nog wel steeds erg bewolkt. Omdat we vandaag lang onderweg zijn zitten we vroeg in de auto en ontbijten we onder het rijden. Maar niet voordat we de auto eerst volgetankt hebben. Tanken blijft toch wel een genot in de VS: omgerekend 58 eurocent per liter. Dan maakt het ook niet zoveel uit als de auto wat meer verbruikt. Na deze tankbeurt komen we uit op 28,5 mijl per Gallon (1 op 11.25). Nu was de auto waarschijnlijk ook niet helemaal vol toen we hem meekregen op de luchthaven. De volgende tankbeurt zal dus waarschijnlijk een betrouwbaarder beeld van het verbruik geven.

Harvard University

De eerste stop van vandaag is Harvard University in Boston (http://www.harvard.edu/on-campus/visit-harvard). Pas als we in de buurt van Boston komen begint het weer langzaam aan op te klaren. En bij Boston zien we zowaar het eerste zonnetje deze vakantie. Bij Boston vermijden we de tolwegen maar het is op de niet-tolwegen wel erg druk. We hebben dus wel wat last van een paar korte files en steeds wat drukte bij de op- en afritten. Maar ondanks de drukte rijden we toch rond 11 uur de campus op. Een parkeerplaats is snel gevonden en we lopen even een rondje over de Campus van Harvard terwijl we genieten van het zonnetje.

Harvard University

Na een half uurtje keren we terug naar de auto en zetten we onze reis voort richting het noorden. Omdat we geen toll-plate hebben gehuurd moeten we proberen de tolwegen vermijden, waaronder de I-95. Als alternatief willen we de Highway 1 rijden, deze loopt parallel aan de I-95 en schijnt ook veel mooier te zijn. Maar voor we het weten zien we in de verste toch tol hokjes van de I-95. Geen waarschuwing of bord gezien. We nemen nog snel de laatst mogelijk afslag maar komen dan toch nog bij een tol hokje aan… Schijnbaar zitten we al een stuk op de tolweg maar hebben het niet eens gemerkt. De schade bedraagt 75 hele dollarcenten…

Perkins Cove

We rijden verder over Highway 1 en moeten een paar keer de navigatie negeren want die probeert ons steeds terug te sturen naar de I-95. Rijdend over Highway 1 komen we aan bij Kittery Outlet (http://www.thekitteryoutlets.com/). Daar lopen we rondje langs en door de verschillende winkels. Hierna rijden we verder over Highway 1 en verder omhoog langs de kust. We zijn blij dat we voor deze weg hebben gekozen want we komen door een aantal leuke en mooie plaatsjes die we anders niet gezien zouden hebben.

Nubble Lighthouse

Al vrij snel na Kittery Outlet komen we aan bij de Nubble Vuurtoren (http://nubblelight.org/). Daar is het echter zo ontzettend druk met auto’s dat we echt geluk hebben tijdens ons tweede rondje over de parkeerplaats dat net een auto voor ons wegrijdt. Na deze fotostop rijden we verder. We lopen nog een stukje langs de kust bij Perkins Cove en stellen daarna de navigatie in op ons hotel. Het loopt tenslotte al tegen vieren en alhoewel de route over Highway 1 mooier is dan over de I-95 rijd het ook een stuk minder snel met alle stoplichten en dorpjes die we tegenkomen.

Tegen vijven komen we aan bij ons hotel. We luieren even op bed, genieten van een biertje en willen dan in de Sebago Brewing Co. wat gaan drinken en eten. Volgens Tripadvisor ligt die op ongeveer 800 m van het hotel. Als we aankomen op de plek waar volgens Tripadvisor de bar moet zitten is er echter niets te bekennen behalve asfalt en geparkeerde auto’s. Een gemiste kans van Tripadvisor… Uiteindelijk belanden we dus bij de Longhorn waar we ons ook prima weten te vermaken.

Harvard University

Harvard University

Perkins Cove

Perkins Cove

Perkins Cove

Perkins Cove

Overnachting: DoubleTree by Hilton, Portland
Vandaag gereden: 206 mijl (332 km)
Totaal gereden: 492 mijl (792 km)
Het weer vandaag: De ochtend begint grauw (15 graden) met onderweg naar Boston nog voor het grootste stuk miezer. Bij Boston begon het op te klaren en komt de zon door. De temperatuur stijgt daarna dan ook naar een heerlijke 25 graden.

Terug naar dag 4 – Verder naar dag 6


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 5: Cape Cod – Portland — 4 reacties

  1. Mooi hoor! En ik maar denken dat Highway 1 aan de westkust ligt…? Tijd om dat ter plekke nog eens goed te gaan bekijken. Enjoy it ?

  2. Ziet er weer uit als een geslaagde dag in het mooie USA! Leuk om met jullie mee te “reizen”! Maak er vandaag weer een mooie dag van. Kijk uit naar de blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.