East VS en Canada 2017, Dag 23 en 24: Washington DC – Reykjavik – Amsterdam

Woensdag 11 en Donderdag 12 oktober 2017,

De route voor vandaag:

Onze laatste dag is aangebroken, vanavond om half 9 vliegen we weer terug naar Nederland. Dus we hebben nog een groot gedeelte van de dag om in Washington DC door te brengen. Een aantal maanden geleden hebben we via twee Amerikaanse Senatoren een verzoek ingediend om het Witte Huis te mogen bezoeken. En twee weken geleden kregen we via beiden toestemming hiervoor. Een uitnodiging voor 9 uur en eentje voor 11 uur. Omdat we ook al tickets voor het Capitool hebben geboekt voor half 11 nemen we die van 9 uur. De wekker staat dus vroeg en om kwart over 7 zitten we aan het ontbijt. Tegen kwart voor 8 hebben we uitgecheckt, onze bagage afgegeven bij de receptie en zijn we op weg naar de metro.

De gisteren voorspelde regen is nog niet gekomen al is het wel grauw en bewolkt. Maar gelukkig ook meteen een stuk minder warm. Tegen half 9 zijn we bij de bezoekersingang van het Witte Huis. Daar is het al behoorlijk druk met mensen die ook om 9 uur de tour hebben gereserveerd. We mogen wachten tot 9 uur en dan pas mogen we door de 1e controle. We moeten onze uitnodiging laten zien. Een volgende controle is onze paspoorten en of wel op de lijst staan. Daarna nog een controle waarbij de lijst nog een keer gecontroleerd wordt en we ook onze geboortedatums moeten vertellen. Dan zijn we eindelijk binnen en mogen we door het Witte Huis lopen. Natuurlijk wel in een gedeelte wat is afgeschermd van de echte werkkamers. Dus we komen ook niemand van enige betekenis tegen, en al helemaal geen president. Maar toch is het wel gaaf dat we binnen zijn gekomen.

Rotunda in het Capitool

Eenmaal buiten houden we een taxi aan die ons naar de bezoekersingang van het Capitool brengt (https://www.visitthecapitol.gov/plan-visit/book-tour-capitol). Daar worden we om half 11 verwacht voor de rondleiding. Die hebben we vooraf gereserveerd via de site van het Capitool eigenlijk in de hoop dat ons bezoek aan het Witte Huis gisteren of eergisteren zou zijn. Maar gelukkig past dit tijdsschema ook nog net in onze plannen. Bij het Capitool weer een security-check en we mogen ons gaan melden bij de bezoekersbalie. Omdat we de taxi hebben genomen zijn we iets te vroeg. Maar als we willen mogen we ook een tour eerder mee. Dat doen we dan ook.

Het Capitool

We krijgen eerst een korte film van ongeveer een kwartier en worden dan in 5 groepen verdeeld. We krijgen allemaal een ontvanger en een koptelefoon zodat we onze gids goed kunnen verstaan. De tour duurt ongeveer 3 kwartier en het is erg druk in het Capitool. Erg veel bezoekers met hun gidsen. Vandaar de ontvangers en de koptelefoons want anders versta je inderdaad je gids gewoon niet in alle drukte. Na deze tour gaan we via de ondergrondse tunnel naar het Library of Congress (https://www.loc.gov/visit/). Het grote voordeel van het gebruik van deze ondergrondse tunnel is dat we niet opnieuw door een security-check hoeven te gaan.

Het Capitool

We lopen over de verschillende verdiepingen van het gebouw en krijgen van achter het glas een kleine glimp te zien van de indrukwekkende leeszaal. We lopen langs de verschillende tentoonstellingen en verlaten het gebouw. We lopen om het Capitool heen en langs de Mall af richting het Old National Post Office. Dit gebouw heeft een toren waarmee je nog enigszins over Washington DC kunt uitkijken. Zeker nu het Washington Monument niet te bezoeken is omdat de lift kapot is en van de weinige plaatsen waar je nog enigszins de skyline van Washington DC kunt bewonderen. Onderweg stoppen we nog even bij het Hard Rock Café voor de lunch en wat souvenirs.

Old National Post Office (nu Trump Hotel)

Daarna gaan we naar het Old National Post Office. Daar aangekomen zien we dat het nu het Trump Hotel heet. We vragen ons af of dat ook betekent dat we de toren niet meer kunnen bezoeken. Maar na even zoeken vinden we aan de achterzijde naast de Starbucks de ingang naar de toren die nog steeds te bezoeken is. We gaan naar binnen en nemen 2 liften naar de toren. Vandaar uit zien we inderdaad de belangrijkste monumenten liggen maar het is nog steeds grauw en bewolkt. We verlaten het gebouw en gaan terug naar het hotel waar we nu zitten te wachten op onze shuttle (https://booking.supershuttle.com/) naar de luchthaven. En mooie reis zit er helaas weer op. Maar gelukkig liggen de plannen alweer klaar voor de volgende. 👍

 

Wervingsposter U.S. Army

The Capitool

Het Capitool

The Mall

Vandaag gereden: 0 mijl (0 km)
Totaal gereden: 3271 mijl (5264 km)
Gelopen: ongeveer 8 km
Het weer vandaag: Grauw, bewolkt en een stuk koeler dan gisteren (23 graden). De voorspelde regen blijft gelukkig uit wat wel zo prettig is.

Terug naar dag 22

Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 23 en 24: Washington DC – Reykjavik – Amsterdam — 3 reacties

  1. Wat? Je hebt foto’s mogen maken in het witte huis? Dat was bij ons ten strengste verboden. Ik vond het wel een sfeertje hebben daarzo. Nu zitten jullie waarschijnlijk nog in de lucht. Dank je wel voor het mee mogen beleven. Het is weer een reis van good memoires. Welkom thuis en succes met de jetlag! Groetjes Anne

  2. Hallo Marco en Cindy, weer een indrukwekkende reis gehad in de states?Vol met herinneringen!! Wij wensen jullie een veilige vlucht, Back Home !! ???groetjes ons, p.s. Was weer leuk om mee te lezen, Dankje ??