East VS en Canada 2017, Dag 21: Washington DC

Maandag 9 oktober 2017,

De route voor vandaag:

Als we deze ochtend de gordijnen openschuiven is het grauw buiten, de straten zijn nat en regent het enigszins. We wisten dat dit zou gebeuren want de voorspellingen waren al dat het zou gaan regenen. Dus we waren al voorbereid. We staan op en gaan ontbijten beneden in het hotel. Daarna nemen we de hotelshuttle naar de Mall. Het hotel heeft in de ochtenduren een shuttleservice die 3 stops heeft rond de National Mall. Wij stappen uit bij het National Air and Space Museum (https://airandspace.si.edu/visit/museum-dc). We zijn daar iets na half 10, maar het museum blijkt pas open te gaan om 10 uur. Samen met nog een groep ‘vroege vogels’ wachten we net uit de regen tegen de rand van het gebouw tot het museum opengaat.

World War II Memorial

We lopen ongeveer een uurtje door dit museum. Omdat dit museum kleiner van opzet is dan het museum bij Dulles International Airport staan hier ook veel minder vliegtuigen tentoongesteld maar wordt hier meer gericht op de geschiedenis rond de luchtvaart. Toch leuk om een uurtje rond te lopen. Zeker ook omdat dit museum samen met nog 7 andere musea aan The Mall gratis is. Als we buiten komen is het droog en besluiten we over The Mall te lopen langs de vele monumenten die hier te bewonderen zijn.

Martin Luther King

Zo lopen we o.a. langs het Martin Luther King Memorial (https://www.nps.gov/mlkm/index.htm), het Franklin Delano Roosevelt Memorial en het Korean War Veterans memorial (https://www.nps.gov/kowa/index.htm). De temperatuur is ondertussen weer behoorlijk gestegen en zelfs met de bewolking is het warm als er even geen briesje waait. Voor we Lincoln gaan bezoeken gaan we eerst even wat drinken. Het Lincoln Memorial (https://www.nps.gov/linc/index.htm) is onze volgende stop. Hierna lopen we nog langs het Vietnam War Memorial en besluiten om het Witte Huis te gaan bekijken. We lopen door het Presidents Park en kunnen aan de mensenmassa al zien waar we moeten zijn voor een blik op de werkkamer van Trump.

Het Witte Huis

Wij maken daar even wat foto’s en zien nog een scherpschutter over het dak van het Witte Huis lopen. Een Secret Service agent staat een stukje verderop de mensenmassa in de gaten te houden en we besluiten hem even te vragen waar we ons over 2 dagen moeten melden voor de tour door het Witte Huis. Je zou een norse opmerking verwachten maar hij is erg behulpzaam en wijst ons de weg. We lopen naar de plek die hij ons heeft aangewezen en we vragen voor de zekerheid aan de Secret Service agenten daar of we inderdaad goed zitten. Ook deze agenten zijn vriendelijk en behulpzaam.

Museum of American History

We weten nu waar we moeten zijn en we besluiten om naar de voorkant van het Witte Huis te lopen. Ook daar maken we nog wat foto’s en gaan daarna wat eten bij de McDonald’s (pas de 2e keer deze vakantie 😉 ). We willen nog het Museum of American History (https://www.si.edu/museums/american-history-museum) bezoeken. Omdat het een behoorlijk eind teruglopen is besluiten we de metro te nemen. Het Museum of American History is ook erg leuk om te bezoeken. Je ziet hier verschillende facetten van de Amerikaans Geschiedenis. Tegen half 5 verlaten we het museum en besluiten dat het een mooie dag is geweest en dat het tijd is om terug te gaan naar het hotel.

Washington Monument

Squirl op The Mall

Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial

Lincoln Memorial

Museum of American History

Museum of American History

Museum of American History

Overnachting: Capitol Skyline Hotel, Washington DC
Vandaag gereden: 175 mijl (282 km)
Totaal gereden: 3271 mijl (5264 km)
Gelopen: 14,5 km
Het weer vandaag: De dag begint grauw, nat maar wel warm. Al snel is het droog en langzaam maar zeker komt de zon weer door en stijgt de temperatuur naar ongeveer 30 graden.

Terug naar dag 20 – Verder naar dag 22


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 21: Washington DC — 7 reacties

  1. Ooh ik zie zoveel dingen waar ik ook ben geweest! supergave stad! Veel plezier daar! Heb je het graf van Kennedy niet op je bucketlijst staan? you are close!?

  2. Weer allemaal super gaaf hoor jullie hebber er weer echt van genieten zie ik, super. Geniet deze twee dagen nog.

    • Is een behoorlijk eind van ons hotel verwijderd. Wij zitten aan de Southwest Waterfront. Maar hier vlakbij zit ook een goeie tent met lekkere biertjes…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.