East VS en Canada 2017, Dag 2: Boston

Woensdag 20 september 2017,

De route voor vandaag:

Freedom Trail

Gisteravond zijn we niet zo heel erg vroeg naar bed gegaan in een dappere poging om meteen ons Nederlandse ritme te breken. Maar we zijn toch zo rond 5 uur allebei wakker. Daarna kunnen we nog wel wat slapen en doezelen, maar rond 7 uur is het dan toch echt gedaan. De weersvoorspellingen voor vandaag zijn gelukkig een stuk beter als die van een paar dagen geleden. Toen werd er nog een tropische storm voorspeld voor de Boston regio. Nu wordt er een bewolkte dag voorspeld met af en toe een bui(tje). Omdat er geen ontbijt in het hotel wordt geserveerd gaan we een stukje verderop in de straat bij Huntington ontbijten. Voor ons beiden wordt het een typisch Amerikaans ontbijtje: scrambled eggs met ham, kaas, toast en gebakken aardappels. Erg lekker!

Make way for the seven ducklins

Na het ontbijt lopen we terug naar het hotel om onze spullen op te halen. De temperatuur buiten is behoorlijk aangenaam en dus besluiten we om alleen een vest aan te doen en zelfs geen jassen mee te nemen. Een jas is met deze temperaturen veel te warm en er lopen dan ook genoeg mensen rond in korte broeken. Van die keuze hebben we uiteindelijk zeker geen spijt gehad want het is de hele dag behoorlijk warm. Soms zelfs wat aan de benauwde kant. Gewapend met water, paraplu’s, fototoestel en filmcamera vertrekken we richting de Freedom Trail. Deze route van 2,5 mijl loopt midden door het centrum van Boston en voert ons langs allerlei interessante gebouwen.

Cheers

Onderweg miezert het soms nog wel een beetje maar het is nog goed te doen. Onze eerste stop is Cheers, het welbekende café uit de gelijknamige TV-serie. Alleen is dit niet het echte café maar een replica die is gebouwd vanwege het succes van deze serie die zich in Boston afspeelde. Ondanks dat het een replica is hebben ze binnen geen enkele schroom om de merchandising maximaal uit te stallen. Maar het is zeker wel een leuke stop. Het café zelf is helaas nog gesloten. Na ons bezoek aan Cheers willen we aan de Freedom Trail beginnen. Jammer genoeg is het miezeren langzaam maar zeker veranderd in toch wel serieuze regen en ook de wind helpt graag een handje mee om het ons lastig te maken. We besluiten om daarom maar om de metro te nemen en eerst de USS Constitution te bezoeken.

Cheers

De metro is zo gevonden en het kopen van een dagpas gaat ook redelijk gemakkelijk maar dan begint het: onze navigatie op de telefoon is niet zo heel erg duidelijk in het geven van de juiste verbindingen met het openbaar vervoer. Na het eerste stuk met de metro te hebben afgelegd moeten we overstappen op de bus. We moeten lijn 93 hebben maar bij het metrostation is nergens een opstapplaats voor lijn 93 te bekennen. Even later komen we erachter dat de halte voor deze bus ongeveer 400 meter verderop ligt net buiten het zicht van de exit van de metro. En dat stukje cruciale informatie weet de navigatie ons nu net niet te vertellen. Beetje jammer…

USS Constitution

Na een korte busrit komen we dan aan bij de USS Constitution. We lopen een rondje door het bezoekerscentrum, bekijken een korte film over het ontstaan van de scheepswerven waar we nu zijn en bezoeken daarna het schip zelf. Ondertussen blijft het met vlagen regenen en waaien. Het weer is toch iets minder goed dan vanmorgen nog voorspeld door de verschillende weer-apps. We nemen in het café bij de USS Constitution nog een warm bakje koffie en bezoeken nog Bunkerhill wat in de buurt ligt. Daarna willen we lijn 93 weer nemen om terug te gaan naar downtown Boston. We staan keurig te wachten bij een bushalte voor lijn 93 maar de navigatie geeft aan dat we eigenlijk twee straten verderop moeten zijn. Na 3 kwartier wachten is er nog steeds geen bus verschenen en besluiten we dan toch maar die kant op te gaan. En wat blijkt daar is ook een halte voor lijn 93. We snappen echt niet hoe het nu zit. Het grote wacht-op-een-bus-spel kan dus beginnen. Na een minuut of 5 komt er een man voorbij die aangeeft dat we toch echt die andere bushalte moeten hebben. We lopen dus met hem mee en inderdaad komt er daar vrij snel een bus aan. De bussen rijden dus maar een keer per uur en eenzelfde lijn kan dus ook verschillende routes rijden… Je moet het maar weten als toerist in Boston.

Freedom Trail

Terug in downtown Boston bezoeken we het Hardrock Cafe voor een biertje en een hapje te eten. Uiteraard gaan we ook even shoppen. Daarna lopen we nog een stuk van de Freedom Trail want het is nu gelukkig weer droog en het blijft ook droog. Op het einde van de Freedom Trail besluiten we de metro terug te nemen naar het hotel. We hebben genoeg gelopen en gestaan voor vandaag. Na enig zoeken in het metrostation weten we de juiste metro-lijn te vinden naar ons hotel. En bij het verlaten van het metrostation staan we zowat recht voor het hotel.

Aan de ene kant fijn dat de echte tropische storm die eerst voorspeld was vandaag niet door heeft gezet. Aan de andere kant jammer dat het toch nog met vlagen behoorlijk heeft geregend en gewaaid. Boston is een mooie stad maar met regen en wind beleef je de stad toch net wat anders dan op een mooie zomerse dag. Ook hebben we niet zoveel foto’s gemaakt en gefilmd. Mede door de regen maar ook door de grauwe lucht. Morgen gaan we onze huurauto ophalen en begint onze road-trip dan echt.

Freedom Trail

Overnachting: The Midtown Hotel, Boston
Vandaag gereden: 0 mijl (0 km)
Totaal gereden: 0 mijl (0 km)

Terug naar dag 1 – Verder naar dag 3


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 2: Boston — 7 reacties

  1. Jammer van het weertje,maar het is wel een dagje, dat je effe aan alles kunt wennen, om in het ( American rhythm) te komen?en veel succes met de trip on the road again????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.