East VS en Canada 2017, Dag 19: Philadelphia – Gettysburg

Zaterdag 7 oktober 2017,

De route voor vandaag:

Herr’s Mill Covered Bridge

We gaan vandaag op zoek naar Covered Bridges (overdekte bruggen) en de Amish. Tegen half 10 zitten we in de auto en verlaten we Philadelphia. De eerste stop is de Walmart. Daar willen we nog wat smaken M&M’s, Snickers en Twix inslaan voor thuis. Maar de ook de portable harde schijf omruilen die we begin van deze vakantie gekocht hebben. Deze is namelijk nu al overleden. Niet handig voor een schijf die je koopt om back-ups van je foto’s en films te maken. Aangekomen bij de Walmart lopen we naar de elektronica balie. Daar krijgen we doodleuk te horen dat er 14 dagen zijn verstreken sinds de aankoop en dat de return policy verstreken is. Als we informeren naar de garantie dan is het antwoord dat dit voor de leverancier is. Blijkt dat de garantieafhandeling hier toch net iets andere in elkaar zit dan wij in Nederland gewend zijn en dat we zelf contact moeten opnemen met de leverancier. Dat is voor ons niet zo handig aangezien we over 5 dagen alweer naar Nederland vliegen. Maar misschien dat de Servicebalie iets voor ons kan betekenen is het advies dat we meekrijgen.

Red Caboose Motel

Bij de Servicebalie wordt gelukkig zonder problemen de harde schijf teruggenomen en krijgen we het volledige bedrag vergoed. Maar we moeten wel nog steeds een portable harde schijf hebben. In deze Walmart kunnen we er geen vinden. Ze zijn de afdeling aan het ombouwen. Dus met alleen wat snoep, frisdrank en snacks verlaten we de winkel. We rijden door naar Intercourse in de hoop daar Amish te kunnen spotten. En voor we het weten zien we aan alle kanten Amish in koetsen, Amish te voet, Amish op steps, Amish op het land… Op iedere hoek van de straat kom je ze wel tegen. We stoppen bij Red Caboose Motel. Dit motel bestaat uit allemaal treinwagons. Erg leuk om te zien. We kunnen zelfs een kijkje nemen in een als motel kamer ingerichte wagon.

Amish met paard en wagen

We rijden verder door de omgeving van Intercourse en Lancaster en bezoeken hier nog verschillende overdekte bruggen. En onderweg blijven we proberen om Amish op de foto te zetten. Dat valt nog niet mee, want wij en het verkeer om ons heen blijft doorrijden en ondertussen moet je toch proberen die ene foto te maken. En we willen ons ook niet te opzichtig opdringen omdat wij toeristen een leuk plaatje willen schieten. Een stukje verderop zien we ineens een andere Walmart en daar kunnen we wel een nieuwe harde schijf krijgen. Dezelfde schijf blijkt hier ook nog n de aanbieding te zijn. Want we betalen minder dan de prijs op het schap. Ons hoor je niet klagen!

Hershey’s Chocolate World

We rijden verder en bezoeken onderweg nog een outlet. We blijven shoppen deze vakantie! Maar hier kopen we niet meer dan een paar karabiners voor aan de rugzak en TSA-sloten voor onze nieuwe reistassen. Onze volgende stop is Hershey’s Chocolate World (https://www.hersheys.com/chocolateworld/en_us.html). Het is erg druk op de parkeerplaats want er is ook een autoshow voor oldtimers aan de gang in Hershey. We lopen bij Hershey’s Chocolate World naar binnen en daar komen we terecht in een gigantische ruimte waar vooral veel chocolade te koop is en erg veel toeristen verleid worden om iets te kopen. Maar wel erg leuk om te zien. We nemen hier de gratis tour. We dachten een gratis tour door de fabriek te krijgen. Maar dit is een soort Efteling attractie waar je instapt en onderweg krijg je het proces te zien van het maken van chocolade. Helaas geen tour door de fabriek zelf. Maar toch wel leuk om even te doen.

Daarna rijden we door naar het hotel. Waar we rond 4 uur aankomen. Als we de parkeerplaats oprijden zien we twee militairen strak in de houding bij twee vlaggenmasten staan. Erg vreemd, dit is het eerste hotel/motel waar militairen voor de deur staan. Even later in het hotel begrijpen we waarom. Er is een conventie aan de gang voor brandweermannen die overleden zijn tijdens het uitoefenen van hun functie. En dit soort gelegenheden gaat in de VS altijd gepaard met het nodige officiële vertoon. Dus vandaar de twee militairen aan de voordeur.

Red Caboose Motel

Covered Bridge

Hershey’s Chocolate World

Herhsey’s Chocolate World

Amish

Overnachting: Wyndham, Gettysburg
Vandaag gereden: 172 mijl (277 km)
Totaal gereden: 3096 mijl (4983 km)
Het weer vandaag: De hele dag strakblauwe lucht. De dag begint met 23 graden en het hoogste wat we zien is 30 graden. Onderweg is het ondanks dat het maar 23 graden wel erg warm en drukkend.

Terug naar dag 18 – Verder naar dag 20


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 19: Philadelphia – Gettysburg — 2 reacties

  1. Dat wil ik ook nog eens met eigen ogen zien de Amisch. Lijkt me bijzonder om terug de tijd in te gaan!

  2. Jullie weer het nodige gezien en meegemaakt.
    Gisteren middag en avond veel regen bij ons.ook nog naar jullie tuin geweest.
    Enkele potjes omgewaaid,verder alles in orde groetjes pap en mam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.