East VS en Canada 2017, Dag 14: Toronto

Maandag 2 oktober 2017,

De route voor vandaag:

CN Tower

Vandaag krijgt de auto een dagje rust terwijl wij Toronto te voet en met de metro gaan verkennen. Tenminste dat is het plan. Het belooft vandaag een hele mooie dag te worden met een heerlijk zonnetje en zo’n 19 graden. Het opstaan doen we op ons gemak, beetje luieren, beetje internetten… Dan gaan we op weg naar de CN Tower (http://www.cntower.ca/intro.html). Onderweg zien we de toren al staan. Vanaf de CN Tower heb je bij helder weer een gigantisch mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Vanaf het hoogste platform (de Skypod) kun je zelfs de Niagara Falls zien op een mooie dag. Maar eerst halen we bij de Subway nog even een ontbijtje. Aangekomen bij de CN Tower is het niet druk. Dus we hebben een korte security check, moeten heel even wachten op tickets (36 CAD p.p. excl. tax) en kunnen dan bijna meteen met de lift mee naar de bezoekersvloeren die op ongeveer 350 m hoogte liggen. Als je de immense vloer en ‘Efteling slingers’ ziet dan weet dat het hier wel erg druk kan zijn. Je kunt vooraf ook ‘timed’ tickets kopen mocht je in het drukke seizoen te toren willen bezoeken.

Uitzicht vanaf CN Tower over de skyline van Toronto

Het is maar goed dat we niet nog 12 CAD extra hebben betaald voor de lift die naar de Skypod gaat op 447 m hoogte, want in de lift krijgen we van de liftbediende te horen dat vandaag de extra lift naar de Skypod gratis is. Toch wel typisch dat ze beneden dan toch proberen om je 12 CAD extra uit je zakken te kloppen. We lopen wat rond op de verdieping waarop we aankomen, genieten van het uitzicht en maken de nodige foto’s en filmen het uitzicht. Daarna lopen we even over de verdieping met de glazen vloer. Omdat het vandaag in de toren redelijk rustig is besluiten we ook de lift te nemen naar de Skypod, zeker nu deze toch gratis is. De Skypod valt ons eerlijk gezegd een beetje tegen… We zijn blij dat we er gratis naar toe mogen maar we zouden er achteraf gezien zeker geen 12 CAD extra voor over hebben gehad. De ramen zijn meer versleten en smeriger dan op 350 meter en dus heb je er voor het unieke uitzicht niet zo heel veel aan…

Steam Whistle Brewery en Rangeerterrein

We nemen de lift weer naar beneden en lopen via de Steam Whistle Brewery naar de havenkant. De Steam Whistle Brewery zit op een oud rangeerterrein van de spoorwegen en buiten staan een aantal oude gerestaureerde treinen en wagons. Erg leuk om even door te lopen. We lopen langs de kade naar de veerboot naar Toronto Islands (http://www.torontoisland.com/index.php). Voor iets meer dan 7,50 CAD p.p. (incl. tax) kun je naar Toronto Island varen en weer terug. Op de boot komen we een groepje Nederlanders tegen. Dus we buurten nog even wat met elkaar en wisselen ervaringen uit. Op het eiland nemen we een aantal foto’s van de skyline van Toronto en lopen wat over het eiland. Ook hier is het behoorlijk rustig. We treffen het echt met de drukte.

Vancouver Island / Skyline Toronto

Na een uurtje op het eiland nemen we om kwart voor 1 de ferry terug naar het vasteland. Daar is het plan om metrokaartjes te kopen om daarmee de rest van Toronto te verkennen. Maar het weer is zo heerlijk en de afstanden blijken mee te vallen volgens de navigatie en dus besluiten we om lekker te gaan lopen. We lopen naar St. Lawrence Market (http://www.stlawrencemarket.com/). Een soort Rotterdamse markthallen, maar dan de Toronto versie en niet zo krap opgezet. St. Lawrence Market is echter gesloten, waarschijnlijk omdat het Labour Day is geweest en dan is ook in Canada het echte seizoen voor toeristen wel voorbij.

Gooderham Building

Vlak bij St. Lawrence Market ligt het Gooderham Building: het Flatiron Building van Toronto. Omdat het nog vroeg is besluiten we ook nog naar ChinaTown te lopen. Je kunt het niet missen dat je daar in de buurt komt want ineens staan de straatnamen ook in het Chinees aangegeven. Leuk om even doorheen te lopen. Niet al te ver van ChinaTown ligt Grafity Alley. Een steegje vol met mooie graffiti. Het eerste stukje van de alley valt tegen en dan vooral omdat er overal auto’s voor geparkeerd staan. Een stukje verderop is de graffiti gelukkig wel fatsoenlijk te zien zonder auto’s als landschapsvervuiling.

Goose Island Brewhouse

We lopen via Union Station terug naar het hotel. Jammer genoeg zijn ze het gebouw aan het renoveren maar het blijft een mooi gebouw om te zien van buiten en van binnen. We lopen door en ploffen vlak bij het hotel neer bij de Goose Brewpub om in het ondergaande zonnetje nog even te genieten van een heerlijke Goose. Nu zijn we terug op de kamer voor een warm bad en vanavond gaan we natuurlijk aan de overkant weer eten in de Goose Brewpub. We hebben immers nog een aantal biertjes te gaan voor we alles geproefd hebben. We zijn het er samen over eens dat Toronto met haar 2,6 miljoen inwoners echt een mooie stad is en zeker de moeite waard. De weersverwachting wordt morgen nog beter en dat komt goed uit want we gaan de Niagara watervallen bezoeken.

Uitzicht vanaf CN Tower over de skyline van Toronto

Uitzicht vanaf CN Tower over de skyline van Toronto

Vancouver Island / Skyline Toronto

ST. Lawrence Market

Graffity Alley

Overnachting: Novotel, Toronto
Vandaag gereden: 0 km (0 mijl), wel 16 km gelopen
Totaal gereden: 3458 km (2155 mijl)
Het weer vandaag: Een heerlijk zonnetje, een lekker briesje en een perfecte 19 graden.

Terug naar dag 13Verder naar dag 15


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 14: Toronto — 2 reacties

  1. Hoihoi! Wat een stad !!! En de gevels zo mooi met die mooie graffiti muren?Wat een kunst werken zijn dat he! ??Geniet maat van al de mooie tegenstellingen, dan midden in de natuur, en dan weer in een super stad?Beautyfulllll, gr. Uit het verre Helmond ??

  2. Wauw, wat een geweldige stad! Lekker wandelen met een zonnetje! Mazzelaars dat jullie zijn!? ben heel benieuwd naar het volgende avontuur! Maak er weer wat moois van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.