East VS en Canada 2017, Dag 12: Montreal – Ottawa

Zaterdag 30 september 2017,

De route voor vandaag:

Herfstkleuren onderweg

Vandaag hebben we onderweg maar 1 stop op de planning staan en de afstand die we moeten rijden is niet al te groot. Voor we vertrekken willen we eerst nog ontbijten in het hotel. Een ontzettend mooie eetruimte maar helaas niet berekend op het aantal gasten van het hotel. We hebben dus maar in de lobby zitten ontbijten. Na het ontbijt vragen we de receptie om de auto voor te laten rijden. We hebben immers valet parking omdat parkeren in de stad bijna onmogelijk is of niet betaalbaar. In het hotel betalen we trouwens toch nog steeds 27 CAD voor deze ‘service’. Als we weer beneden komen met onze koffers en spullen is de auto er nog niet. Het duurt nog zeker een kleine 10 minuten voor de auto er is. En dan bij het afgeven van de sleutel wordt er nog net niet om een fooi gevraagd voor de geboden snelle ‘service’…

Diefenbunker

We reizen vandaag naar Ottawa maar rijden dit eerst voorbij en gaan de Diefenbunker (http://diefenbunker.ca/) bezoeken. Omdat we morgen een lange rijdag op het programma hebben bezoeken we deze bunker vandaag. De Diefenbunker is een overblijfsel uit de periode van de koude oorlog. De bunker is ontworpen om de regering van Canada en de belangrijkste ambtenaren te beschermen tijdens een nucleaire aanval. Via een soort self-guided tour lopen we door de verschillende verdiepingen ruimtes van deze bunker. Best interessant om te zien en alle verhalen te lezen.

Diefenbunker

Voor we naar het hotel rijden stoppen we ook nog even bij een outletcenter. Wie weet hebben ze hier wel toevallig een ‘Dsvierkant’ winkel (Dsquared). In Nederland zijn er een paar jongens die graag hun spaarpot omkeren voor betaalbare shirts en petten van Dsquared. Helaas die hebben we niet gevonden. Wel de gebruikelijke andere winkels zoals ‘Tommy Middelfinger’, ‘Calvin not so Great’ en veel andere bekende merken. Overigens zijn de prijzen in Canadese Dollars omgerekend exact hetzelfde als de prijzen die we in US dollars hebben gezien in de VS. De veel gunstigere koers van de Canadese dollars heeft dus geen voordeel in de outletcenters. We kopen dus verder niets behalve wat nieuwe wandelsokken.

Ottawa Lockstation

We rijden naar het hotel waar we rond 3 uur aankomen. Na het inchecken, parkeren van de auto lopen we nog even het centrum is. Het zonnetje schijnt en ondank dat het maar 14 graden is kunnen we het goed hebben. Na een rondje door het centrum belanden we in een Ierse pub. Daar hebben we wat gedronken en gegeten.

 

 

 

 

Diefenbunker

Alexandra Bridge

Notre-Dame Cathedral Basilica

Connaught Building – Canada Revenue Agency – National Headquarters

Overnachting: Delta Hotel by Mariott, Ottawa
Vandaag gereden: 280 km (174 mijl
Totaal gereden: 2878 km (1788 mijl)
Het weer vandaag: We beginnen met een frisse 11 graden. Later op de dag wordt het ongeveer 14 graden. Het blijft droog en in het zonnetje is het behoorlijk aangenaam.

Terug naar dag 11 – Verder naar dag 13


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 12: Montreal – Ottawa — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.