East VS en Canada 2017, Dag 11: Quebec – Montreal

Vrijdag 29 september 2017,

De route voor vandaag:

Vandaag rijden we via La Maurice National Park naar Montreal. De afstand die we moeten rijden is ongeveer 400 km en vanavond moeten we op tijd in Montreal zijn want we hebben kaartjes voor een ijshockey wedstrijd. We luieren dus niet al teveel deze ochtend en rond negen uur zitten we in de auto.

Trail Les Cascades

Rond kwart voor 12 komen we aan in La Maurice National Parc (https://www.pc.gc.ca/en/pn-np/qc/mauricie). Normaal kun je van aan de ene kant het park inrijden en aan de andere zijde het park weer verlaten. Maar omdat de weg door het park halverwege is afgesloten wegens werkzaamheden rijden we nu niet van oost naar west, maar rijden we aan de westzijde het park in. Aan die zijde liggen voor ons de meest interessante trails. 

Trail Les Cascades

We parkeren de auto en lopen de trail Les Cascades, een rondje van 2 km. Onderweg komen we langs de watervallen en op sommige stukken kun je zelfs op de rotsen van de watervallen zelf lopen. We nemen ook nog een klein stukje mee van de trail Les Falaises. We lopen tot het eerste uitzichtpunt wat uitkijkt over een deel van het park en het meer en draaien dan om en lopen de rest van Les Cacades. We zijn hier ruim een uur mee bezig en ondanks dat het maar 10 graden is hebben we het niet koud. Het zonnetje schijnt en het nodige klim- en klauterwerk zorgt er ook wel voor dat we warm blijven.

Montreal

Na deze wandeling rijden we verder naar Montreal. Bij het binnenrijden van Montreal rijden we via Mont Royal. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de stad. De parkeerplaats bij Chalet du Mont Royal blijkt betaald parkeren te zijn als we aankomen. We hebben echter ongeveer 1 km terug ook een gratis parkeerplaats gezien met uitzicht over de stad. Daar zijn we dus maar naar toe gereden. Na wat foto’s te hebben gemaakt van de skyline rijden we naar het hotel. Daar besluiten we nog even door de stad te lopen naar het ondergrondse winkelcentrum (http://montrealundergroundcity.com/) voor we naar de wedstrijd gaan. Montreal heeft een gigantisch ondergronds winkelcentrum.

Poutine

Daar lopen we even rond en gaan dan naar Bell Centre voor de wedstrijd van de Montreal Canadians tegen de Florida Panters. Het is nog een zogenaamde pre-season game. Hetzelfde als bij ons de oefenwedstrijden voor de Nederlandse voetbalcompetitie begint. Dus de kaartjes waren gelukkig niet al te duur. We zitten op de derde ring bijna helemaal tegen het dak van het stadion.Toch kunnen we het veld goed zien en de spelers en de puck goed volgen. Omdat we nog niets gegeten hebben gaan we bij een van de standjes wat te eten halen. 2 hotdogs, een portie poutine (friet met jus en kaas) en 2 biertjes voor 48,50 CAD. Nu waren vooral de biertjes erg duur: 12 CAD per stuk. De poutine kreeg gemixte reacties van de proevers… en had ook wel wat warmer mogen zijn. Maar ach het gaat vooral om de sfeer…

Montreal Canadians tegen de Florida Panters

De wedstrijd bestaat uit drie periodes van 20 minuten en tussen iedere periode zit ook nog18 minuten pauze. Dan wordt het spel nog regelmatig stil gelegd voor overtredingen of voor het vegen van het ijs. Dus je bent zo 2 tot 2 1/2 uur verder. Achteraf horen we dat de pauze voor het vegen van het ijs de commercial breaks zijn. Op tv worden in die blokken de reclames uitgezonden. Gelukkig is er genoeg te beleven en blijft het interessant. We waren trouwens blij dat we goede jassen mee hebben genomen naar de wedstrijd. Het was best fris in het stadion.

 

 

Trail Les Falaises

Trail Les Cascades

Trail Les Cascades

Trail Les Cascades

Leonard Cohen

Overnachting: Chateau Versailles, Montreal
Vandaag gereden: 410 km (255 mijl)
Totaal gereden: 2597 km (1614 mijl)
Het weer vandaag: In Quebec is het slechts een graad of 8 als we vertrekken, wel droog en zonnig. Onderweg stijgt de temperatuur iets naar zo’n 10 graden met daarbij een heerlijk zonnetje wat het toch aangenaam maakt. In Montreal is het ongeveer 14 graden, droog en zonnig.

Terug naar dag 10 – Verder naar dag 12


Reacties

East VS en Canada 2017, Dag 11: Quebec – Montreal — 9 reacties

  1. Wat een mooie portret?Levensgroot geschilderd op een grote gevel, van de vorig jaar overleden Canadeese zanger ?Leonard Cohen, ?Geweldig werk?Groetjes uit het verre Helmond xxx

  2. Ik had Canada al hoog op ons verlanglijstje staan. Maar geloof dat ik hem op 1 wil hebben! wauw wat ziet het er gaaf uit. Het is zo leuk om met jullie mee te reizen. Maak er vandaag weer een mooie dag van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.