West VS en Canada 2014, Dag 6: Boise – Jackson Hole

11 september 2014,

Deze ochtend loopt de wekker weer om 7 uur af. Hoezo vakantie? 😉 Ach we hebben onze tijd gewoon nodig omdat we dagen hebben waarop we veel kilometers moeten maken of omdat we veel te zien hebben iedere dag. En het is tenslotte heel anders dan een normale werkdag. Vandaag staat in ieder geval weer een dag met veel kilometers op het programma. Deze keer hebben we weer een ontbijtje inclusief bij de overnachting. De ontbijtzaal van vandaag is gelukkig een stuk groter dan die van gisteren en het buffet ook. Meevaller dus. Het is  alleen doodstil in als wij de ontbijtzaal binnenkomen. De TV staat wel aan en al snel valt het kwartje… Het is vandaag nine-eleven, nu al weer 13 jaar geleden.

Craters of the Moon National Park

Na het ontbijt maken we eerst een ritje van 2 1/2 uur Craters of the Moon National Park. Dit park is gevormd door een vulkaan en het landschap bestaat dus ook voornamelijk uit lava en rotsblokken. Vlak voor het park op een scenic viewpoint zien we ineens een Nederlandse camper wegrijden. En diezelfde camper komen we even later weer tegen bij het visitor center van het park. Het blijken gepensioneerde Nederlanders te zijn die na hun pensioen de camper verscheept hebben naar de VS en nu lekker aan het genieten zijn.

Craters of the Moon National Park

In het park lopen we een paar korte trails en maken wat stops bij de diverse viewpoints. Ook bezoeken we  een grot welke is gevormd door de lavastroom lang geleden. Om die mogen bezoeken moeten we wel bij het bezoekers centrum eerst een permit halen die overigens wel gratis is. Onze volgende stop is de EBR-1. Dit is Amerika’s eerste nucleaire rector die nu niet meer in bedrijf is en is opengesteld voor het publiek. Maar als we aankomen blijkt de reactor gesloten te zijn het seizoen over is. Na Labour Day is voor de Amerikanen de vakantieperiode over en sommige toeristische trekpleisters sluiten dan ook na die dag. Wel erg handig dat ze dat ook niet op hun site vermelden… Gelukkig ligt het toch op onze route. Stel je voor dat je er speciaal ook nog eens een heel eind voor omrijdt…

Craters of the Moon National Park

Aangezien dit onze laatste stop is voor vandaag rijden we maar door naar Jackson Hole naar ons hotel. Het is nog een ritje van 2 1/2 uur. Gelukkig gaat deze rit wel een stuk over een scenic route: de Teton Scenic Byway. Dus er is nog genoeg te zien onderweg. Na het inchecken in ons hotel gaan we weer op zoek naar een bar om wat te drinken en een hapje te eten. Uiteraard lukt het ons weer om er een te vinden. Dit keer is het de Sidewinders Tavern geworden. Wederom een sportsbar waar we aan de bar genieten van een biertje en een uitgebalanceerde maaltijd. 😉

Morgen staat Yellowstone op het programma. Daar zijn we erg benieuwd naar. Ook word kans dat we wildlife gaan spotten steeds groter. We zien onderweg steeds meer waarschuwingen voor beren (Be Bare-Aware) en op weg hierheen zelfs waarschuwingen voor Moose (elanden). We zijn benieuwd… Laat maar komen wij zijn er klaar voor!

Gereden afstand vandaag: 359 mijl.

Terug naar dag 5Verder naar dag 7

Inferno Cone

On top of Inferno Cone

Trail to Indian Tunnel

Indian Tunnel

Entrance Sign Indian Tunnel

Teton Scenic Byway


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 6: Boise – Jackson Hole — 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.