West VS en Canada 2014, Dag 20: Vancouver – Seattle

25 september 2014,

Museum of Flight (Boeing Fabrieken)

De laatste volle dag is alweer aangebroken. Morgen vliegen we alweer naar huis. Drie weken hier zijn echt voorbijgevlogen. Nadat we de koffers e.d. in de auto hebben geladen ontbijten we in het hotel. En daarna gaan we op naar de grens met de VS. Vlak voor de grens stoppen we nog om te tanken en onze laatste Canadese dollars op te maken. Na het tanken moet er trouwens genoeg brandstof in de auto zitten om in Seattle te kunnen komen. We hebben betaald voor een volle tank en mogen de auto leeg inleveren. Dus als het goed is hoeven we dan ook niet meer te tanken. De weergoden zijn ons trouwens weer gunstig gezind vandaag. Er was regen voorspeld, maar we hebben nauwelijks regen gehad. Achteraf gezien mogen we trouwens voor de periode waarin we reizen absoluut niet klagen over het weer.

Boeing Fabrieken

Vlak voor we bij de grensovergang met de VS zijn staat langs de snelweg aangegeven dat de huidige wachttijd ongeveer 30 a 40 minuten is. Dat zou betekenen dat het mee moet vallen met de drukte. Maar wij moeten toch echt ruim een uur en een kwartier wachten voor we de grens over mogen. Ongeveer 2 keer zo lang als aangegeven. Maar goed dat we geen ge-timede tickets hebben voor de Boeing Fabrieken. Dat grens passeren is trouwens een serieuze aangelegenheid bij die Amerikanen. Eerst wordt je auto van voor naar achter gefotografeerd en gefilmd en gescand door wel 20 camera’s en dan gebeurt er nog een fysieke controle van de auto en inzittenden door een douanier. Na het beantwoorden van een uitgebreide lijst met de standaard vragen mogen we doorrijden. Op naar onze volgende stop: de Boeing fabrieken in Everet.

Boeing Fabrieken

Daar kopen we kaartjes voor de tour van half 2 en het Museum of Flight. De tour is een absolute aanrader! Het Museum of Flight stelt helaas niet zo heel veel voor maar leuk om even te zien. De totale entreeprijs is maar 20 USD, dus daarvoor hoef je het niet te laten. De tour duurt ruim anderhalf uur en we mogen de productielijnen van de 747, 777 en 787 van dichtbij bekijken. Erg interessant om te zien en te horen hoe het productieproces verloopt.

Space Needle

Helaas mogen we geen foto’s maken binnen in de productiehallen. Fotograferen is daar streng verboden! Bij Boeing werken zo’n veertigduizend man en de productiehal is het grootste gebouw ter wereld qua volume en ze werken er in 6 ploegen. Als ze met 3 ploegen zouden werken dan staat er bij iedere shiftwissel teveel verkeer op de wegen in de omgeving en zou er bijna continue file zijn.

Skyline Seattle vanaf de Space Needle

Daarna rijden we verder naar Seattle waar we eerst langs de Space Needle gaan. Dit keer zijn er geen wachtrijen en dus kopen we kaartjes en gaan we met de lift omhoog om de skyline van Seattle te bewonderen. Daarna rijden we door naar het hotel. We eten en drinken wat in de bar van het hotel en lopen daarna naar het Hard Rock cafe voor nog wat souvenirs. Hierna lopen we terug naar het hotel en besluiten om de skyline van Seatlle nog in het donker te gaan fotograferen.

Skyline Seattle vanaf de Space Needle

We rijden hiervoor naar twee punten: Kerry Park en Hamilton View Point. Na het maken van de nodige foto’s keren we terug naar het hotel. Daar laden we de auto helemaal leeg en pakken onze koffers vast weer gedeeltelijk in met alle losse spullen die nog uit de auto komen. Nog één nachtje slapen en dan vliegen we morgen rond kwart voor twee lokale tijd weer terug naar Nederland.

Gereden afstand vandaag: 262 km.

Terug naar dag 19Verder naar dag 21 en 22

 

Skyline Seattle vanaf Kerry Park

Skyline Seattle vanaf Hamilton View Point

Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 20: Vancouver – Seattle — 3 reacties

 1. Hoi Marco en Cindy,
  Wat is het toch snel gegaan!!maar het zal een grote belevenis zijn geweest voor jullie,
  in de grote uitgestrekte natuur gebieden.
  Times fly !! gr. en fijne vlucht back home, tot sundayyyyy !!
  o.Tiny en t.Jeanne xxx

 2. Oké bedankt voor alle verslagen, en nu maar hopen dat je weer snel veilig thuis bent,
  op dit moment miezert het wat en de temperatuur is zo’n graad of 17 a 18.