West VS en Canada 2014, Dag 19: Vancouver

24 september 2014,

Lynn Canyon Park

Ook voor vandaag is er regen voorspeld. Onze opluchting is dan ook groot als na het ontbijt het er op lijkt dat het gaat opklaren. En op weg naar onze eerste stop: Lynn Canyon Park, blijkt dat ook het geval te zijn. Vancouver heeft 1 heel bekend park met een hangbrug over een kloof, Capilano Suspension Bridge. Je vindt er massa’s toeristen, moet behoorlijk betalen voor de toegang en dan zijn er ook nog eens mensen die uiteindelijk de kloof niet durven over te steken. Op internet hebben we echter ook gelezen over Lynn Canyon Park. Dat park biedt nagenoeg dezelfde ervaring, heeft veel minder toeristen en is ook nog eens gratis. Dat is dus het park wat wij gaan bezoeken.

Horseshoe Bay

Na onze oversteek en rondje door het park klaart het weer zelfs zo ver op dat we besluiten om een aantal stops van gisteren nog een keer te doen nu het beter weer is. Dus we rijden terug naar Horseshoe Bay Park waar we de foto’s van gisteren opnieuw maken maar nu met redelijk goed weer. Een beetje zon geeft wel meteen heel andere foto’s. Ook rijden we de Marine Drive opnieuw en bezoeken we Capilano park opnieuw. Gelukkig ligt het allemaal heel dicht bij elkaar.

Horseshoe Bay

In Capilano Park moeten ze trouwens een nieuwe parkbeheerder aanstellen en dan eentje die wel fatsoenlijke plattegrondjes kan maken. De huidige kan uiteraard wel plattegrondjes tekenen, alleen kloppen de verhoudingen voor geen meter, routenummers die je wilt volgen worden soms niet vermeld op de wegwijzers en op cruciale kruisingen hang je er maar helemaal geen neer. Gevolg is dat zelfs wij met onze ervaringen met tochten lopen, routes lezen en routes uitzetten toch weten te verdwalen. Zo was het de bedoeling een kort rondje te lopen maar hebben we bijna heel het park gezien.

Marine Drive

Op zich niet zo heel erg maar dit park kent dan ook nog eens een aantal stevige afdalingen (en dus automatisch ook beklimmingen terug omhoog). Je snapt wel als je dan ook nog eens verkeerd loopt omdat de bewegwijzering onderweg erg summier is dat je daar niet vrolijk van wordt. Maar goed, met een stevige omweg (en behoorlijk bezweet) komen we toch weer terug bij de auto.

Vancouver Skyline

Na deze inspanningen eerst maar even lunchen by de Subway en daarna door naar Stanley Park. Dit park rijden we op ons gemak rond en onderweg maken we een aantal stops bij leuke bezienswaardigheden. En mede dankzij het af en toe doorbrekende zonnetje en het uitblijven van de regen is het weer een uitermate geslaagde dag geworden. Morgen rijden we weer terug naar de VS. Benieuwd of het lang duurt bij de grensovergang.

Gereden afstand vandaag: 108 km.

Terug naar dag 18Verder naar dag 20

Stanley Park

Eekhoorn in Stanley Park

Second Narrows Bridge

Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 19: Vancouver — 1 reactie