West VS en Canada 2014, Dag 18: Whistler – Vancouver

23 september 2014,

Brandywine Falls Provincial Park

Vandaag staat een korte rit naar Vancouver op de planning. De route loopt onder andere over de Sea to Sky Highway, een hele mooie route langs de kust. De eerste stop van de dag is in Brandywine Falls Provincial Park. Daar lopen we een korte trail naar de watervallen. De volgende stop is in Shannon Falls Provincial Park waar we ook naar de watervallen lopen. Net voor Vancouver stoppen we nog in een klein plaatsje, Horseshoe Bay. Een erg mooi plaatsje, zeker als het zonnig is. Helaas hebben wij dat geluk niet. Het is een behoorlijk regenachtige dag.

Brandywine Falls

Daarna stoppen we in het Lighthouse Park wat al aan de rand van Vancouver ligt. De regen wordt langzaam maar zeker steeds heviger. Toch lopen we de trail naar de vuurtoren. Het uitzicht is door de regen en de wolken jammer genoeg een stuk minder en op de terugweg naar de auto begint het ook nog eens echt goed door te regenen. We zijn dus blij dat we weer in de auto zitten.

Horseshoe Bay

Omdat het nu echt serieus regent rijden we op ons gemak over de Marine Drive naar Cypress Provincial Park. De weg er naar toe is een lange klim omhoog en dan kom je uit op een parkeerplaats bij een van de vele wintersportgebieden die bij Vancouver horen. Omdat het nog steeds regent gaan we daar boven niet eens de auto uit maar rijden een rondje en daarna door naar de volgende stop Grouse Mountain.

Capilano River Provincial Park

Op de weg omlaag worden we behoorlijk lomp ingehaald door een of andere hork in een Jeep Compas. Schijnbaar ging het hem niet snel genoeg, terwijl wij toch al beduidend harder rijden dan de toegestane maximum snelheid. Groot is onze vreugde als we hem een paar bochten verder langs de kant zien staan terwijl oom agent een prent staat uit te schrijven. 😉

Century Plaza Hotel and Spa

De laatste stop voor we naar het hotel rijden is Capilano River Regional Park. Hier lopen we even naar de dam. Maar we gaan ook niet verder het park in vanwege de constante regen. De weg naar het hotel zoeken gaat goed tot het moment dat we in downtown Vancouver tussen de hoge torens terechtkomen en dan geen GPS ontvangst meer hebben. We moeten dus een paar rondjes extra rijden voor we het hotel vinden.

Vancouver Seaplane Terminal

Na het inchecken gaan we naar onze ‘penthouse’ op de 30e verdieping. We zitten echt op de bovenste verdieping van het hotel, helaas niet in het Penthouse maar een gewone kamer. Maar we hebben wel een geweldig mooi uitzicht over Vancouver. We maken even een snel rondje op internet en snuffelen door de lokale stadsgids en dan gaan we op pad. We lopen nog een rondje door downtown Vancouver. Gelukkig is het ondertussen nagenoeg droog. En we hebben eindelijk weer een hotel met een bar! Scheelt ons weer een zoektocht. 😉 ‘s Avonds op de kamer proberen we nog wat nachtopnames te maken van Vancouver by Night. Het kost wat moeite om scherpe foto’s te maken met het statief. Tot we ons realiseren dat op de 30e verdieping de toren natuurlijk ook wel wat beweegt en we dat dus moeten compenseren met veel kortere sluitertijden…

Gereden afstand vandaag: 191 km.

Terug naar dag 17Verder naar dag 19

Vancouver Cruiseship Terminal

Steam Powered Clock

Vancouver by night


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 18: Whistler – Vancouver — 5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.