West VS en Canada 2014, Dag 17: Wells Grey Provincial Park – Whistler

22 september 2014,

Veerpont

Op weg naar Whistler hebben we vanaf het resort twee keuzes: terug rijden naar Clearwater over ruim 20 km dirt-road (waarvan we weten hoe die) is of de andere kant op (over een dirt-road die we nog niet kennen). Terug naar Clearwater is in ieder geval ook een behoorlijke omweg voor ons. De Tomtom geeft aan dat verder rijden over het onbekende stuk dirt-road de kortste route is en de dame aan de receptie bevestigde dat die route inderdaad een stuk korter is. Het moet ongeveer 45 minuten schelen.

Duffey Lake

De weg is wel wat ruwer dan het stuk terug naar Clearwater waarschuwt ze ons. Maar met een 4-weel drive moet het zeker goed te doen zijn. Ze geeft ons ook nog een kaartje mee van de route. En adviseert ons ook highway 24 te nemen in plaats van highway 5. Die route is iets langer maar veel mooier al je richting Whistler gaat. De dirt-road is inderdaad een stukje ruwer dan het stuk wat we al kennen, maar als je rustig aandoet bij de gaten is die zelfs met een gewone auto nog te doen.

Joffre Lake

Op het einde van de weg moeten we de rivier oversteken met een pontje. Het is echt zo’n pontje zoals uit de films: 2 grote drijvers, een staalkabel die naar de overkant gespannen, een stuurhut en wat houten planken. Er passen ook maar net twee auto’s op, maar het pontje is wel gratis. En leuk om mee te maken. De rit naar Whistler is verder een lange rit zonder al te veel stops onderweg. Pas op het einde liggen Duffey Lake Provincial ParkJoffre Lakes Provincial Park en Nairn Falls Provincial Park. Maar het eerste stuk is al ruim 300 km. Gelukkig is de alternatieve route over highway 24 erg mooi.

Nairn Falls

Als we in de parken zijn maken we een paar korte wandelingen naar de meren en naar de Nairn Falls. Daarna is het nog maar 20 km naar Whistler. Na het inchecken brengen we de koffers naar de kamer en lopen het centrum in. Whistler is echt een skidorp en dat merk je aan de hele uitstraling. Ze proberen met het zomerseizoen mee te gaan, maar je blijft toch overal de tekenen van de wintersport terugzien. Wel een heel leuk plaatsje trouwens.

Nairn Falls

Al snel weten we een bar weten te vinden en daar kunnen we goed eten en drinken. Ook staat er een pool-tafel, dus we spelen een aantal potjes. En zowaar: we weten nog hoe het moet. 😉 Morgen rijden we door naar Vancouver voor een relatief korte rit. Dus onderweg staan veel stops gepland.

Gereden afstand vandaag: 405 km.

Terug naar dag 16Verder naar dag 18

Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 17: Wells Grey Provincial Park – Whistler — 3 reacties