West VS en Canada 2014, Dag 16: Wells Grey Provincial Park

21 september 2014,

Helmcken Falls

Vandaag is weer een dag met heerlijk weer, zo’n 26 graden. Tot nu toe mogen we absoluut niet klagen. Je kunt het rond deze periode slechter treffen met het weer hier. Dus dat doen we dus dan ook maar niet. Omdat we vandaag in de ‘buurt’ blijven staan we een uurtje later op dan normaal. En rond 9 uur zitten we dan ook aan het ontbijt. Een ontbijt wat overigens perfect verzorgd is! Daarna stappen we in de auto voor de rit naar Wells Grey Provincial Park. De eerste stop is het visitor center voor nog wat informatie over het park. En na een blik door het boek met korte trails gaan we op naar het park zelf.

Clearwater Lake

Als eerste stoppen we even bij de Helmcken Falls. Echt een spectaculair uitzicht over de watervallen! Daarna rijden we het park helemaal is tot aan Clearwater Lake waar de weg ook eindigt. Het park kent maar een ingang en hoofdweg dus je moet dezelfde weg terug als je gekomen bent. De meeste toeristen beginnen vooraan in park en rijden zo verder door naar achteren. Door achteraan te beginnen is het meestal wat rustiger bij de diverse stops. Zo’n 25 km voor het einde van de weg houdt het asfalt op en rij je verder over een dirt-road. Maar deze is goed te doen. Op de weg terug het park uit maken we diverse stops en voor het eerst deze reis picknicken we op ons gemak onderweg. Meestal nemen we een boterham tijdens het rijden om geen tijd te verliezen.

Clearwater River

De stops die we verder aandoen zijn Bailey’s Chute, Ray’s Farm (een oude vervallen boerderij), Dawson Falls viewpoint en nog diverse andere stops die we toevallig onderweg tegenkomen. Vlak voor we het park uitrijden gaan we nog naar Green Mountain Viewing Tower. Van daaruit heb je een 360 graden overzicht over het hele park. Erg mooi! De weg er naar toe is wel een dirt-road, maar zelfs voor gewone auto’s te doen. Alleen een 4-weel drive rijdt wel net een stukje prettiger. Voor onze volgende reis weten we het wel: wederom een 4-weel drive. Niet echt veel duurder om te huren en in veel nationale parken heb je er echt voordeel bij! 🙂

Alice Lake

Met al dat berg op en af rijden wordt je ook steeds beter in het gebruik van de bergversnellingen. Zeker berg af heb je er voordeel bij als de motor mee afremt. Een automaat wil anders nog al snel vol geweld de helling af gaan denderen en blijft gewoon opschakelen. Als je geen bergversnellingen gebruikt dan zit je continue met je voet op de rem om de snelheid eruit te halen. En dat vinden de remmen dan weer niet zo tof. 😉 Door de bergversnelling kun je veel remmen vermijden omdat je de versnelling zelf kunt kiezen en de motor in een lagere versnelling meehelpt om de snelheid laag te houden.

Wells Grey Provincial Park

Net buiten het park kopen we vast ons avondeten. Vanavond eten we gebakken aardappeltjes, gehakt, sla en yoghurt na als toetje. En gewoon in onze eigen lodge… Morgen rijden we verder naar Whistler. De voorspellingen zijn dat we nog wel wat regen krijgen de laatste dagen. Maar we klagen niet: voor de maand september hebben we al ontzettend veel geluk gehad.

Gereden afstand vandaag: 200 km

Terug naar dag 15Verder naar dag 17

 

Shadow Lake

Ray’s Farm

Wells Grey Provincial Park


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 16: Wells Grey Provincial Park — 1 reactie

  1. Heerlijk relaxt samen, zal weer echt even wennen zijn in dit kleine landje van ons,hahaha
    maar dat wend al meteen, als je van Schiphol naar huis rijd,
    geniet nog maar samen van de fijne dagen, in de prachtige natuur !!!!!
    Tiny en jeanne xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.