West VS en Canada 2014, Dag 15: Jasper – Wells Grey Provincial Park

20 september 2014,

Wapiti van het ontbijt

Vandaag rijden we van Jasper naar Clearwater. Maar niet voor we eerst nog genieten van een ontbijt in het restaurant bij onze lodge. Dat we midden in de wildernis zitten blijkt wel als tijdens het ontbijt nog een wapiti voorbij het restaurant komt lopen. Bijzonder om mee te maken boven je bordje met scambled eggs. Tijdens het inladen van de auto staat diezelfde wapiti op nog geen 10 meter afstand van de auto rustig verder te grazen.

Overlander Falls

Na het inpakken van de auto vertrekken we naar Mount Robson Provincial Park. Eigenlijk ons enige park onderweg vandaag. Daar lopen we de Overlander Falls Trail en de Rearguard Falls Trail. We beginnen ook nog aan de rit naar Murtle Lake, maar de weg er naar toe is ruim 20 km onverhard en halverwege het onverharde pad word de weg eigenlijk alleen maar slechter. We besluiten dus maar om te keren en door te rijden naar onze lodge.

Rearguard Falls

We wisten dat Alpine Meadows Resort een eindje buiten Clearwater ligt. Wat we niet wisten is dat het echt in the-middle-of-nowhere ligt en dat de weg er naar toe soms niet veel beter is dan het pad naar Murtle Lake waar we voor de zekerheid maar omgedraaid zijn. Gelukkig was dat maar een klein gedeelte en valt de rest van de onverharde weg er naar toe reuze mee. Je moet er iets voor doen maar eenmaal aangekomen heb je dan ook een geweldig uitzicht over het meer waar het resort aan ligt!

Rearguard Falls

Omdat we zo’n dikke 18 km buiten Clearwater zitten eten we vanavond in het restaurant op het park. Het eten is lekker, maar de keuze erg beperkt. Volgens mij houdt de kok niet zo van vlees. Er staan in ieder geval maar weinig gerechten op de (toch al kleine) kaart waar vlees inzit. Morgen eten we waarschijnlijk dus in Clearwater voor we weer hierheen rijden of nemen iets mee uit de supermarkt om zelf te koken. We hebben hier tenslotte een lodge met complete keuken (incl. vaatwasser 🙂 ).

Gereden afstand vandaag:360 km

Terug naar dag 14Verder naar dag 16

Alpine Meadows Resort

Alpine Meadows Resort


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 15: Jasper – Wells Grey Provincial Park — 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.