West VS en Canada 2014, Dag 13: Banff – Jasper

18 september 2014,

Bow Lake

Vandaag een minder mooie dag helaas. Eigenlijk bijna de hele dag hebben we wel regen. De ene keer harder dan de andere keer, maar nat blijft het de hele dag. Dat neemt niet weg dat het weer een geslaagde dag zal worden. We vertrekken deze ochtend op tijd richting Jasper. De route naar Jasper voert ons over de Icefields Parkway. Een ontzettend mooie rit tussen Banff en Jasper. Onderweg maken we verschillende stops. De eerste korte stops zijn bij Hector Lake en Bow Lake. Ook bij Peyto Lake lopen we snel een korte trail tussen de druppels door.

Bow Summit

Daarna bezoeken we Mistaya Canyon waar we een zeer korte trail lopen omdat het maar blijft regenen. De volgende stop is bij de Saskatchewan River Crossing waar we nog een warme koffie scoren. Even opwarmen tussendoor. 😉 Rond het middaguur komen we aan bij de Columbia Icefields Explorer. Hier kun je met een speciale bus de gletsjer op. Ondanks dat het een rustige periode moet zijn is het hier toch behoorlijk druk met toeristen. Maar we hebben geluk! Zo’n 5 minuten nadat we ons kaartje hebben gekocht mogen we al mee naar de bus op weg naar de gletsjer.

Mistaya Canyon

Boven aangekomen is het erg indrukwekkend om over de gletsjer te mogen lopen. Maar het is ook erg winderig, koud en nat. Dus de 20 minuten die we boven op de gletsjer mogen blijven is voor ons nu meer dan voldoende. 😉 We rijden verder en stoppen onderweg nog verschillende keren bij de diverse meren die we tegenkomen. Ook bezoeken we nog twee watervallen: Athabasca Falls en Sunwapta Falls. Beide zijn ook erg indrukwekkend om te zien en mee te maken. Nu zitten we in onze cabin aan Pyramid Lake. Een leuk, oud, houten hutje met uitzicht op het meer.

Icefields Parkway

Het wifi-signaal is hier wel ronduit beroerd. Op de tablet hebben we helemaal geen ontvangst en de telefoons nog maar net als je veel geluk hebt. Vandaag kunnen we dus geen foto’s uploaden maar alleen tekst. En omdat we morgen ook hier zitten zal het morgen waarschijnlijk ook niet lukken. Om dit stukje tekst te kunnen uploaden moeten we al gaan rondlopen over het complex op zoek naar een beetje bereik. Laat staan dat we veel mb’s aan foto’s moeten uploaden. Hopelijk hebben we overmorgen een betere verbinding en kunnen we alsnog de foto’s van vandaag en morgen plaatsen.

Gereden afstand vandaag: 341 km

Terug naar dag 12Verder naar dag 14

Icefields Explorer

Columbia Icefields

Columbia Icefields Vistor Center

Athabasca Falls

Sunwapta Falls


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 13: Banff – Jasper — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.