West VS en Canada 2014, Dag 12: Banff

17 september 2014,

Bow Valley Parkway

Vandaag (op onze eerste ‘rustdag’ deze trip) blijven we in de omgeving van Banff. We vertrekken op tijd naar de Bow Valley Parkway. Deze weg loopt parallel aan de Icefields Parkway die we morgen gaan rijden. Op deze meer toeristische route stoppen we verschillende keren en lopen een trail van 2,4 km bij Johnston Canyon. Absoluut een mooie route om te rijden. Na de Bow Valley Parkway rijden we naar Yoho National Park.

Johnston Canyon

Op weg daarheen zien we door de rivierbedding een kudde Wapti lopen. Dus langs de snelweg, op de vluchtstook, parkeren we even de auto om plaatjes te schieten. We zijn niet de enigen… Een stukje verderop op weg naar de Wapta Falls Trail worden we nog even opgehouden door wegwerkzaamheden. De highway is in beide richtingen afgesloten omdat ze loshangende rotsblokken van de wanden langs de highway aan het verwijderen zijn. De weg wordt dan steeds voor maximaal 30 minuten afgesloten en moet dan weer worden vrijgegeven voor het verkeer. We hebben het al een paar keer voorbij zien komen op Discovery Channel, maar hier maak je het mee in het echt.

Bow Valley Parkway

De trail naar de Wapta Falls is 4,8 km (heen en terug) en er zitten een paar stukjes tussen waar we behoorlijk moeten klimmen. Maar het uitzicht op de waterval is absoluut de tocht er naartoe waard! Op de weg terug naar de auto proberen we nog om de eekhoorns goed op de foto te krijgen. En ondanks dat er zelfs eentje heel brutaal langs onze voeten blijft rennen is deze toch te snel om goed op de foto te krijgen. We rijden weg bij Wapta Falls en maken een aantal korte foto- en filmstops bij Yoho Natural Bridge, Emerald Lake en de Takakkaw waterval. Die laatste is trouwens behoorlijk hoog en erg indrukwekkend.

Een kudde Wapti

De volgende stop is dan Lake Louise waar een schitterend hotel staat aan het meer. Wij zijn niet de enigen die Lake Louise willen bezoeken. Het is zo ontzettend druk op de parkeerplaatsen en aan het meer. Daar lukt het ons trouwens wel om een fotogenieke poserende eekhoorn te vinden. Vervolgens rijden we naar Moraine Lake waar het ook ontzettend druk is. De parkeerplaats is ook hier weer afgeladen vol. We parkeren de auto dus maar langs de weg in de berm. De Lake Louise area is echt beduidend drukker dan alle andere parken tot nu toe.

Wapta Falls

Op de weg terug naar Banff stoppen we bij Bankhead Ghost Town. Dit is een kleine verlaten nederzetting bij de mijnen waar men vroeger steenkool won. Hier schieten we nog wat plaatjes en gaan daarna op weg terug naar Banff. In Banff gaan we op zoek naar een supermarkt en de McDonalds. We gaan niet nog een keer erg duur ‘uit eten’ in de hotelbar. Na enig zoeken vinden we eindelijk een supermarkt en na nog veel meer zoeken ook een parkeerplaats in de buurt van de Mac.

Yoho Natural Bridge

Banff is trouwens een heel mooi plaatsje, maar ook wel erg commercieel zo te zien aan alle dure winkels en giftshops. Nu zitten we weer lekker op de kamer voor de open haard met een pilsje erbij. En kunnen we terugkijken op weer een erg mooie dag met prima weer. Of het weer morgen ook nog meewerkt is nog even afwachten. De voorspellingen zijn helaas een stuk minder voor morgen. Maar er kan nog veel veranderen 🙂 en tot nu toe mogen we absoluut niet mopperen…. Dat doen we dus ook maar niet.

Gereden afstand op onze ‘rustdag’: 328 km

Terug naar dag 11Verder naar dag 13

Emerald Lake

Takkakaw Falls

 

 

 

 

 

 

 

 

Lake Louise Hotel

Grondeekhoorn

Moraine Lake

Bankhead Ghosttown


Reacties

West VS en Canada 2014, Dag 12: Banff — 6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.