Alaska 2018, 30 mei t/m 19 juni


Een nieuw jaar en een nieuwe rondreis in de planning. Dit keer geen roadtrip die ons door verschillende staten voert maar bezoeken we maar een staat en we de grootste staat van de Verenigde Staten: Alaska.

We starten dit keer in Anchorage. Vandaar uit rijden we naar Seward voor 2 overnachtingen, bezoeken we Homer waar we 2 nachten blijven. Vervolgens rijden we naar Kenai voor 1 nacht. De volgende dag rijden we verder naar Palmer, ook voor 1 nacht, en reizen we door naar Valdez. Daar blijven we weer 2 nachten. Na Valdez rijden we over de McCarthy road naar McCarthy/Kennicott waar we ook 2 nachten blijven. Via 1 overnachting in Gakona rijden we door naar Fairbanks voor 2 nachten. Hierna blijven we 3 nachten in Denali slapen. Om vervolgens via 1 overnachting in Talkneetna weer te eindigen in Anchorage.

In totaal zijn we 20 nachten in Alaska en zullen waarschijnlijk ergens rond de 3500 tot 4000 km gaan rijden. Op de afbeelding hieronder staat Alaska afgebeeld linksonder alle andere staten van de VS maar ligt eigenlijk linksboven naast Canada en dus een stuk hoger op de kaart dan de andere staten van de VS. Zo hoog zelfs dat het noordelijkste gedeelte van Alaska boven de poolcirkel ligt. Ook klopt de verhouding van Alaska op het plaatje hieronder niet aangezien Alaska de grootste staat van de VS is.

Voorbereidingen
Route
Roadbook
Dag 1: Amsterdam – Reykjavik – Anchorage
Dag 2: Anchorage – Seward
Dag 3: Seward
Dag 4: Seward – Homer
Dag 5: Homer
Dag 6: Homer – Kenai
Dag 7: Kenai – Palmer
Dag 8: Palmer – Valdez
Dag 9: Valdez
Dag 10: Valdez – McCarthy
Dag 11: McCarthy
Dag 12: McCarthy – Gakona
Dag 13: Gakona – Fairbanks
Dag 14: Fairbanks
Dag 15: Fairbanks – Denali
Dag 16: Denali
Dag 17: Denali
Dag 18: Denali – Talkneetna
Dag 19: Talkneetna – Anchorage
Dag 20 en 21: Anchorage – Reykjavik  – Amsterdam


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.