Alaska 2018, Voorbereidingen


29 mei 2018, Eindelijk…

De dag voor vertrek is aangebroken. Vandaag staat in het teken van alles inpakken, accu’s opladen, uitzoeken etc. Vanavond rijden we naar Schiphol waar we bij van der Valk overnachten. En dan morgen vliegen we naar Anchorage. #zinin… 🙂

24 april 2018, Road-book

Het road-book is helemaal klaar, geprint en ingebonden. De vouchers van het reisbureau zijn ook binnen. Dus we zijn eigenlijk helemaal klaar om te vertrekken. Helaas moeten we nog iets meer dan een maandje werken en dus ook wachten. We hebben ondertussen nog een excursie geboekt voor de Kennicott kopermijn in Kennecott. Verder blijven de prijzen voor huurauto’s op de luchthaven erg hoog. Prijzen variëren tussen de 2500 tot zelfs 4000 dollar. Dus we zijn blij dat we nog redelijk goedkoop een huurauto hebben weten vast te leggen via de Hertz locatie in de stad.

31 december 2017, Huurauto geboekt

Eindelijk beginnen de prijzen voor huurauto’s een beetje te dalen. De afgelopen maanden zagen we alleen maar prijzen voorbijkomen van 2000 dollar of meer voor een midsize SUV. Nu beginnen de prijzen gelukkig een beetje normaal te worden. Zojuist hebben we een standard SUV weten vast te leggen bij Hertz voor 770 dollar. Dit keer niet op de luchthaven maar bij de vestiging in het centrum van Anchorage. Op de luchthaven kost dezelfde auto bij Hertz nog steeds ruim 2000 dollar.

Ons hotel schijnt een Airport Shuttle te hebben dus hoeven we geen transfer te regelen. Maar toch blijven we de prijzen volgen, je weet nooit of het nog goedkoper kan.

2 december 2017, Excursies en Schipholovernachting geboekt

In Seward gaan we met Major Marine Cruises de Kenai Fjords Nat’l Park Cruise doen. Deze 6 uur durende cruise met de een van de catamarans The Spirit of Adventure and Kenai Fjords 360 brengt ons naar Kenai Fjords National Park waar we gletchers, walvissen en ander wild kunnen bewonderen onderweg. Aan boord is een park ranger die onze gids zal zijn. Op Cyber Monday hebben we deze weten te boeken met 40% korting.

Catamaran Spirit of Adventure

Vanuit Valdez gaan we aan boord van een van de schepen van Stan Stephens Cruises voor de Columbia Glacier Cruise. Deze tocht duurt ook 6 uur en gaat door Prince William Sound en brengt ons naar de Columbia Glacier. Uiteraard hopen we dat we onderweg worden getrakteerd op walvissen en ander wild.

Stan Stephens Cruises

De avond voor vertrek overnachten we dit keer bij Van der Valk Schiphol A4. De auto mag hier 3 weken blijven staan voor nagenoeg dezelfde prijs als wat 3 weken lang parkeren op Schiphol kost. En ook al vliegen we pas rond 2 uur het bevalt ons prima om de avond voor vertrek op Schiphol te overnachten en vast lekker in de bar aan de vakantie te beginnen.

Van der Valk Schiphol A4

En voor Denali National Park hebben we voor twee dagen de Eielson Visitor Center Transit Bus geboekt. Deze busrit zal 8 uur duren heen en terug en brengt ons 66 mijl diep het nationale park in tot aan het Eielson Visitor Center. Onderweg kunnen we uitstappen wanneer we willen en iedere volgende Transit Bus aanhouden om weer mee verder te rijden. Uiteraard hopen we ook hier heel veel wild tegen te komen onderweg.

Eielson Visitor Center bus

8 november 2017, Alle hotels zijn vastgelegd

Alle hotels zijn ge-reviewed, beoordeeld, gewijzigd waar nodig en nu dan eindelijk vastgelegd. Nu de route definitief is gaan we ons de komende weken richten op de huurauto en de andere excursies die we nog moeten boeken. Hieronder het lijstje met de definitieve route en alle hotels.

Dag 1 Anchorage, Guesthouse Anchorage Inn
Dag 2 Seward, Breeze Inn
Dag 3 Seward
Dag 4 Homer, Best Western Bidarka Inn
Dag 5 Homer
Dag 6 Kenai, Quality Inn
Dag 7 Wasilla, B&B Alaska Garden Gate
Dag 8 Valdez, Best Western Harbor Inn
Dag 9 Valdez
Dag 10 McCarthy, Aspen Meadows B&B
Dag 11 McCarthy
Dag 12 Gakona, Gakona Lodge
Dag 13 Fairbanks, Bridgewater Hotel
Dag 14 Fairbanks
Dag 15 Denali NP, McKinley Creekside Cabins
Dag 16 Denaili NP
Dag 17 Denaili NP
Dag 18 Talkneetna, Swiss Alaska Inn
Dag 19 Anchorage, Guesthouse Anchorage Inn
Dag 20 en 21 Amsterdam

31 oktober 2017, Bearwatching excursie geboekt

Het is even stil geweest hier maar dat komt vooral omdat we ook nog op vakantie zijn geweest naar de Oostkust van de VS en Canada: onze rondreis in september / oktober dit jaar. We willen dolgraag een Bear-watching excursie doen maar de meeste excursies met vliegtuigjes zijn behoorlijk aan de prijs: 600 tot 700 dollar is echt geen uitzondering. In een van de vele reisverslagen die we ondertussen hebben gelezen hebben we een maatschappij gevonden die ons voor een iets schappelijker prijs ook een dergelijke excursie kan bezorgen: NatronAir. Tim and Janet Pope zijn de eigenaren en Tim zal ons naar Cook Inlet vliegen waar we van dichtbij beren mogen bewonderen.

De “2002 GA-8 AirVan” voor onze Bearwatching excursie

24 juli 2017, Overnachtingen in Denali vastgelegd

De volgende ‘lastige’ overnachtingen die we hebben vastgelegd zijn die in Denali N.P. Ook daar zijn maar heel beperkt betaalbare kamers of cabins te vinden maar het is ons gelukt om voor 3 nachten een redelijk betaalbare cabin te boeken bij Mc.Kinley Creekside Cabins.

McKinley Creekside Cabins, Denali

23 juli 2017, Overnachtingen McCarthy vastgelegd

In onze geplande route hebben we twee overnachtingen in McCarthy gepland. McCarthy ligt in het Wrangell-St. Elias National Park en ligt aan de Kennicott River. Deze rivier kun je alleen oversteken via een voetbrug om in het plaatsje Kennicott te bezoeken met de bijbehorende verlaten Kennecott kopermijnen. McCarthy en Kennicott zijn beiden te bereiken met een bush-plane of je rijd er zelf heen over de McCarthy Road. Deze weg is ongeveer 60 mijl en er wordt geadviseerd er ongeveer 3 uur voor uit trekken. Dat zegt genoeg over de conditie van deze weg. Deze is gelukkig een aantal jaar geleden grondig aangepakt en verbeterd. Maar toch moet je de tijd nemen voor deze weg en de condities onderweg niet onderschatten.

Omdat beide plaatsjes zo moeilijk te bereiken zijn en in de winter zelfs bijna volledig zijn afgesloten van de buitenwereld zijn er ook weinig goede accommodaties te vinden in McCarthy of Kennicott. Kennicott Glacier Lodge is de grootste en meest bekendste. En daar zijn de prijzen dan ook naar. Met het nodige speurwerk hebben we in McCarthy Aspen Meadows B & B weten te vinden waar we een “luxe” cabin hebben weten te boeken voor nog een redelijke prijs. Het woord luxe moeten we niet al te letterlijk nemen. De “luxe” bestaat er vooral uit dat we een eigen toilet en douche hebben niet het “outhouse” hoeven te bezoeken midden in de nacht. Maar, we klagen niet. We wisten dat sommige overnachtingen in Alaska wat primitiever zouden worden.

Aspen Meadows B&B, McCarthy

‘New’ cabin

 

 

 

 

 

 

 

New Cabin: This recently constructed (2010) cabin is 16’ X 24’. It has a queen sized bed, a double and a futon that makes into a third bed. Full kitchen with range and refrigerator. This cabin has a private bath with shower and plenty of hot water. The cabin comes stocked with linens & towels, cookware & dishes. A variety of hot & cold cereals, coffee, tea, milk and juice, plus fresh muffins or coffee cake make breakfasts quick & easy.

26 juni 2017, Tickets geboekt voor onze volgende reis

We moeten dit jaar nog gaan (september / oktober 2017) en toch zijn we al weer druk in de weer met het plannen van onze volgende road-trip. Na een bezoek eind 2015 / begin 2016 aan verschillende reisbeurzen voor meer informatie over de VS is onze keuze gevallen op Alaska. Na het bezoeken van diverse presentaties kiezen we er bewust voor om alleen Alaska te bezoeken en deze road-trip niet te combineren met de Yukon. We willen ongeveer 3 weken rondtrekken en een combinatie van Alaska en de Yukon zou ons te weinig tijd geven om beide op een rustiger tempo te bezoeken. En dus is de keuze gemaakt om eerst Alaska te bezoeken.

Iceland-air heeft voor ons de meest gunstige aansluiting en kortste vliegtijden inclusief overstap en dus hebben we besloten om weer met Iceland-air te gaan vliegen. Vandaag was dan eindelijk ook de terugvlucht in Juni 2018 te boeken en dus hebben we zojuist onze tickets laten vastleggen. Voor de route hebben we ook al een globale planning staan en die gaan we de komende maanden nog verder uitwerken.


Reacties

Alaska 2018, Voorbereidingen — 1 reactie

  1. Op het alles amerika forum kwam ik jullie link naar het roadbook tegen. Zelf gaan we in juli/augustus naar Alaska, het meeste is geregeld behalve de autohuur. Ik schrik ook elke keer van de prijzen, nu zie ik jullie boeking via Hertz en vroeg me af of jullie weten hoe het zit qua verzekeringen. Ik heb de info doorgelezen, maar wordt er niet wijzer van en voor ons is het sowieso de 1e keer dat we alles zelf regelen, hebben jullie tips waar we op moeten letten? Hartelijke groet, Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.