Alaska 2018, Dag 5: Homer

Zondag 3 juni 2018,

De route voor vandaag:

Homer-Spit

Vandaag blijven we in de omgeving van Homer en hebben we geen ontzettend druk programma, dus we kunnen een beetje rustig aan doen deze ochtend. Rond een uur of 9 gaan we ontbijten en zo rond kwart voor 10 zitten we in de auto. We rijden via de West Hill Road naar de Skyline Drive in Homer. Een route die ons mooie uitzichten over Homer en Homer Spit geeft. Er zijn bijna geen vaste viewpoints onderweg dus daar waar we kunnen, en het uitzicht de moeite waard is, zetten we de auto aan de kant.

Na de nodige stops op de Skyline Drive rijden we verder naar het Carl E. Wynn Nature Center. Het bezoekerscentrum is nog niet open maar de trails die er liggen zijn gewoon toegankelijk. Normaal gesproken is de entree $8 per persoon. Maar omdat het bezoekerscentrum nog niet open is hoeven wij nog niet te betalen. Achteraf gezien maar goed ook want het is een mooie wandeling maar eigenlijk niets bijzonders op zich. Dus om daar nu $8 p.p. voor te betalen is nu ook wel weer erg veel gevraagd.

East end Road

We verlaten het Carl E. Wynn Nature Center en rijden langs de kust verder de baai in over de East end Road. Deze weg is ongeveer 20 mijl lang en loopt parallel aan de baai. We rijden hier een eindje boven de kust en hebben continue een mooi uitzicht over de baai en de nog deels besneeuwde bergen aan de overzijde van de baai. Langs deze weg ligt ook de Eveline State Recreation Site. Hier stoppen we en lopen we de Glacier View Loop en de Alpine Meadows Trail. Na deze wandeling stappen we weer in de auto en rijden we verder over de East end Road. Als deze onverhard wordt rijden we nog een aantal mijl door tot we bijna beneden op het strand staan maar de weg wordt wel steeds steiler en slechter. We zetten de auto aan de kant en maken wat foto’s en besluiten daarna om niet verder te rijden. De kans is te groot dat we vast komen te zitten en niet meer weg kunnen komen met onze standaard weg-versie.

Baby Moose langs de weg

We keren dus om en rijden terug naar Homer. Onderweg op de East end Road zien we ineens twee Baby Moose langs de weg staan. We draaien om en rijden langzaam terug. Het lukt nog om 1 Baby Moose op de foto te krijgen. Maar zodra we wat dichterbij komen verdwijnen ze in de stuiken. In Homer lopen we nog de Calvin & Coyle Nature Trail. Ondertussen is het al twee uur en we beginnen honger te krijgen. We rijden dus het schiereiland op naar Homer Spit om dat te bekijken en wat te gaan eten. We parkeren de auto en gaan wat eten in een kleine pizzeria. Je moet beneden je eten bestellen en daarna mag je boven een plekje zoeken op een soort terras wat overdekt is en rondom is dicht gebouwd met plexiglas ramen. Het is behoorlijk warm achter het glas. We raken even in gesprek met een paar Amerikanen uit Ohio. Zoon en schoondochter wonen hier in Homer en de ouders zijn nu bij hen op bezoek. Leuk om even met ze te babbelen.

Time Bandit

Na een behoorlijke grote pizza die we gelukkig delen lopen we de haven in. Vlak voor het eten hadden we de Time Bandit al zien liggen in de haven. En nu zien we ook de Summer Bay liggen. Beide boten zijn krabvissers die vissen op o.a. King Krab. Mensen die het programma Deadliest Catch wel eens gezien hebben van Discovery herkennen deze boten wel. We nemen de nodige foto’s en lopen of rijden wat door de haven om de beste foto’s te kunnen maken. Hierna houden we het voor gezien en rijden we terug naar het hotel. Onderweg gooien we de auto vast vol zodat we dat morgen niet meer hoeven te doen. Morgen gaan we bear-watchen met een bushplane van Natron Air en we willen niet te laat komen natuurlijk. Na even ge-relaxed te hebben op de kamer gaan we nog wat drinken en eten bij Alice’s Champagne Bar. De naam doet iets anders vermoeden maar het is gewoon een redelijk normale Amerikaanse bar.

East end Road

East end Road

Summer Bay

Overnachting: Best Western Bidarka Inn, Homer
Vandaag gereden: 70 mijl (113 km)
Totaal gereden: 412 mijl (663 km)
Het weer vandaag: Als we het hotel verlaten is het maar 10 graden, het zonnetje schijnt wel en als we beschut lopen dan is het best aangenaam. Gedurende de dag stijgt de temperatuur naar een 14 graden. De hele dag hebben we lichte sluier-bewolking.

Terug naar dag 4Verder naar dag 6


Reacties

Alaska 2018, Dag 5: Homer — 1 reactie

  1. Leuk hey die boten van Deadliest Catch, Wij zagen de Cornelia Marie op Kodiak Island van schipper toendertijd Phill Harris. En in de haven van Valdez lagen er toen ook een paar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.