Alaska 2018, Dag 4: Seward – Homer

Zaterdag 2 juni 2018,

De route voor vandaag:

Eland langs de snelweg

Als we de hotelkamer verlaten is het een aangename 14 graden, strakblauwe lucht en nagenoeg geen wind. In het zonnetje is het dus prima uit te houden. We gaan net zoals gisteren weer ontbijten bij de bakery vlak bij het hotel. Na het ontbijt pakken we de auto in en is het half 10 als we vertrekken richting Homer. We zijn nog geen 10 mijl onderweg en in het veld langs de snelweg spotten we ineens een eland. We zetten snel de auto langs de kant en proberen nog een goede foto te maken.

Hidden Creek

De eerste geplande stop van vandaag is Old Cooper Boat Launch. Dit ligt net een stukje van de snelweg af en geeft een mooi uitzicht over Kenai Lake. Daarna rijden we door naar Skilak Lake Road. Deze scenic drive van 19 mijl ligt langs de doorgaande snelweg en langs deze onverharde weg liggen verschillende trials en uitzichtpunten. Hier lopen we de Hidden Creek Trail welke zo’n 4,5 km is heen en terug. Ondertussen is de temperatuur al gestegen naar 21 á 22 graden en in het open veld is het aardig warm. Maar de tocht naar Hidden Creek is de moeite waard. We worden beloond met een schitterend uitzicht.

Terug bij de auto vervolgen we onze rit over Skilak Lake Road en stoppen onderweg nog bij wat uitzichtpunten. Eenmaal terug op de verharde weg vervolgen we onze route naar Homer. In Kenai rijden we vast even langs Natron Air. Hier hebben we overmorgen een Bear-watching vlucht geboekt en nu we toch in de buurt zijn controleren we vast even waar we moeten zijn. Omdat we vandaag goed opschieten stoppen we nog bij het Kenai National Wildlife Refuge visitor center. Hier lopen we een korte trail en aan de waterkant genieten we van onze lunch.

Deep Creek State Recreation Site

We rijden verder langs de kust omlaag richting Homer en stoppen onderweg bij de verschillende uitzichtpunten langs de kust. Daar worden we o.a. getrakteerd op adembenemende beelden met besneeuwde bergtoppen. We stoppen nog bij Glam Gulch State recreation area en Deep Creek State recreation area. Bij deze laatste zien we hoe ze boten met een soort omgebouwde shovel uit het water halen. Terwijl we hier staan te kijken zien we onze eerste Amerikaanse Zeearend overvliegen. Uiteraard gaan meteen de camera en het fototoestel aan om alles vast te leggen. Een visser die net zijn boot uit het water heeft laten halen ziet ons bezig en tipt ons dat ongeveer 500 meter verderop op het strand alle vissers hun visresten overboord gooien en dat daar meestal veel meer zeearenden te vinden zijn. En inderdaad links, een stukje verderop langs de kust zien we de nodige vogels zitten.

Amerikaanse Zeearend

Eenmaal dichterbij blijken het naast inderdaad Amerikaanse Zeearenden te zijn. We kunnen ons geluk niet op! Zo ontzettend gaaf en we kunnen ook best dichtbij komen voor foto’s en om te filmen. We nemen hier dan ook ruim de tijd om deze imposante vogels te bewonderen. Ik denk dat de foto’s wel genoeg zeggen… 😉 Met moeite nemen we afscheid en vervolgen we onze weg naar Homer. We rijden nog langs Anchor River State Recreation Area en ook daar treffen we nog een Amerikaanse Zeearend aan op het strand. Via de Old Sterling Highway rijden we door naar het hotel. Na het inchecken bekijken we even snel de foto’s en zien dat er best een paar goed gelukte kiekjes tussen zitten. Dineren doen we onder het ‘genot’ van gezellige pianomuziek in AJ’s Steakhouse. Daar spreken we nog even een Nederlander die in Zwitserland woont maar regelmatig Alaska bezoekt. En er over denkt om zich hier permanent te vestigen. Van wat we tot nu toe van Alaska gezien hebben kunnen we hem geen ongelijk geven. Zwitserland is mooi maar Alaska is echt wel vele malen mooier.

Uitzicht onderweg net buiten Seward

Upper Summit Lake

Amerikaanse Zeearend

Uitzicht op Homer-Spit

Overnachting: Best Western Bidarka Inn, Homer
Vandaag gereden: 184 mijl (296 km)
Totaal gereden: 342 mijl (521 km)
Het weer vandaag: We beginnen de dag met 14 graden in Seward. Onderweg wordt het warmer (22 graden), is het zonnig en nagenoeg windstil. Langs de kust en in Homer zakt de temperatuur weer naar 13 graden. Maar omdat er bijna geen wind staat en het helder is is het heerlijk!

Terug naar dag 3Verder naar dag 5


Reacties

Alaska 2018, Dag 4: Seward – Homer — 10 reacties

 1. Hoihoi!! Wat een pure wereld daar, zo helder en mooie?En hoe gaat het met Cindy , alles oke!! Tuurlijk ook met jouw Marco? Geniet samen van die mooie wereld daar? we blijven volgen?

 2. Prachtig! Gaaf dat jullie (weer) zo genieten ? En bedankt voor de mooie reisverslagen, vooral mee doorgaan.
  Ik lees iets over heerlijk en helder… heeft dat iets te maken met ??

 3. Heb jullie reisverslag gelezen….wat een indrukwekkende reus maken jullie…wat gaaf…
  Heb deze bestemming gelijk op de bucket lijst gezet….
  Mooie onvergetelijk reus verder….

 4. Wat een prachtige reis, ik lees je verslag elke dag. Geniet ervan! Johan en Lia, onze volgende bestemming?

 5. Wat moet ik daar nou op zeggen?? The American eagle ? Fantastisch!!! Ik zet Alaska op mijn bucketlist.

  • Als je de kans krijgt zeker doen! De verwachtingen waren hoog maar zijn zeker waargemaakt. #bofkont

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.