Alaska 2018, Dag 19: Talkneeta – Anchorage

Zondag 17 juni 2018,

De route voor vandaag:

Onze laatste volle dag in Alaska is aangebroken, 3 weken rondtrekken zitten er al weer bijna op… Het regent nog steeds als we de gordijnen opschuiven. Was trouwens ook voorspelt door de digitale weergoden. We kleden ons aan, pakken de auto in en gaan ontbijten. In de eetzaal worden we aan tafel gezet bij een Amerikaans stel. We raken aan de praat en het stel is vorig jaar voor de zomerperiode naar Alaska gekomen om te werken en eigenlijk blijven hangen. Na het ontbijt nemen we afscheid en checken uit en beginnen aan onze laatste rit terug naar Anchorage.

Independence State Mine

Na een anderhalf uur rijden komen we aan bij Independence Mine State Historical park en ondertussen is het bijna droog. Hier ligt een oude goudmijn die niet meer in gebruik is en waarvan de mijngebouwen nog te bezoeken zijn. Normaal gesproken moet de mijn half juni weer opengaan voor het publiek maar als we aankomen is de toegangsweg tot de mijn nog afgesloten. Er ligt ook nog behoorlijk veel sneeuw, dus dat zal de reden wel zijn. We zien wel op de slagbomen dat we te voet wel naar de mijn mogen lopen en omdat het toch bijna droog is besluiten we dat maar te doen. Het is ongeveer anderhalve kilometer lopen.

Independence State Mine

Als we bij de mijngebouwen aankomen staan we toch nog in een halve meter sneeuw. Gelukkig zijn er een aantal paden platgelopen zodat we toch een rondje kunnen lopen tussen de gebouwen door. Nadat we hier een rondje hebben gelopen keren we terug naar de auto en rijden we naar het beginpunt van de Thunderbird Falls Trail. Daar lopen we de 3,2 kilometer heen en terug naar de watervallen. Een leuke wandeling maar op zich niet super bijzonder. Maar een mooie onderbreking van een anders lange rit. Omdat we er nu toch zijn rijden we ook even naar het meer wat vlak bij Thunderbird falls ligt.

Thunderbird Falls

Daarna wordt het tijd om naar het hotel in Anchorage te rijden. Daar aangekomen zijn we echt net op tijd binnen. De receptionist is al niet de snelste en na ons komen hele busladingen gasten binnen die nog in moeten checken. Dus we zijn blij dat we voor de meute binnen zijn. We ruimen de auto helemaal leeg en brengen alles naar de kamer. Daar pakken we onze koffers weer opnieuw in tot deze ongeveer even zwaar wegen. Morgen op de luchthaven zien we wel of we ook onder het toegestane gewicht blijven van 23 kilo. We gaan nog een hapje eten en zitten nu op de hotelkamer wat naar tv te kijken.

 

 

Eklutna Lake

View from Independence State Mine

Overnachting: GuestHouse Inn & Suites Anchorage
Vandaag gereden: 171 mijl (275 km)
Totaal gereden: 2395 mijl (3854 km)
Het weer vandaag: We beginnen de dag met regen en 10 graden. Onderweg klaart het gelukkig op en uiteindelijk breekt het zonnetje zelfs weer door en is het 17 graden.

Terug naar dag 18Verder naar dag 20 en 21


Reacties

Alaska 2018, Dag 19: Talkneeta – Anchorage — 1 reactie

  1. Het was een fantastische trip?En hebben alles goed mee mogen volgen, de dagelijkse verslagen en foto’s waren super?een goede vlucht terug Back Home✈️Tot 1Juli ?bay bay !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.