Alaska 2018, Dag 18: Denali – Talkneeta

Zaterdag 16 juni 2018,

De route voor vandaag:

De 1e Eland deze dag

We zijn gisteren naar bed gegaan met regen en we staan vandaag op met regen. Gelukkig wel pas weer op een beetje normale tijd: half 8. We staan op, kleden ons aan en pakken de auto vast in. Dan gaan we ontbijten bij Creekside Cafe. Na een heerlijk ontbijtje stappen we in de auto en rijden we nog een laatste keer naar Denali National Park. Om 10 uur worden daar demonstraties gegeven met sledehonden en die willen we nog meepikken. Vlak voor we bij het park zijn houdt de regen op. Als we de snelweg afdraaien om het park in te rijden staat bij het bord van het park de eerste eland van vandaag te poseren. Uiteraard wordt deze weer dankbaar op de foto vastgelegd.

Aangekomen bij de sledehonden kennels lopen we een rondje tussen de hokken waar de 31 sledehonden die ze hier hebben verblijven. De meeste honden liggen op hun hok te rusten of genieten van de aandacht die ze van alle toeristen krijgen. De honden zitten allemaal aan een ketting en alle bezoekers moeten achter een koord blijven. De honden kunnen we bij je komen als ze dat zelf willen en sommigen genieten dan ook volop van alle aandacht die ze krijgen. Na een rondje langs de kennels lopen wij vast naar de tribunes waar om 10 uur een demonstratie wordt gegeven. Net op tijd want even na ons begint het ineens druk te worden.

Denali Kennel

Een Park-ranger komt van alles uitleggen over de kennel en de honden en ondertussen worden 5 honden ingespannen voor een kar. Je kunt merken aan de honden dat er iets staat te gebeuren want de hele kennel is druk en onrustig. Zeker als het publiek nog een beetje wordt opgezweept want dan gaat ook de hele roedel van 31 honden helemaal los. Echt leuk om mee te maken hoe ze reageren en hoe graag ze aan de slag willen. Het span met 5 honden maakt een rondje voor een kar voor het aanwezige publiek en er wordt nog het nodige uitgelegd waarom ze in dit park (als enige Nationale Park) nog steeds met honden werken. In dit park mogen buiten de wegen namelijke helemaal geen gemotoriseerde voertuigen komen. Dus de honden zijn er niet alleen voor de show maar hebben zeker in de winter een echte taak uit te voeren.

De 2e van vandaag

Hierna besluiten we om nog een laatste keer de 15 mijl te rijden die we in dit park met de eigen auto mogen rijden, in de hoop nog wat wild te kunnen spotten. We rijden helemaal tot aan het punt tot waar we mogen rijden en zien helemaal niets. We draaien om en rijden dus maar naar de uitgang van het park. En dan ineens aan de zijkant van de weg is het een stuk drukker op de parkeerplaats dan normaal. Meestal is er dan iets aan de hand. We remmen af en ineens aan de zijkant van de weg staat een eland. We blijven staan en dan steekt deze recht voor onze auto de weg over. Gaaf!

Nummer 3 …

We rijden door en als we bijna het park uit zijn staat er weer een auto op een vreemde plek stil langs de weg. En ook hier staat aan de rand van de weg weer een eland te poseren. Het is maar goed dat we toch nog een keer het park zijn ingereden. Maar nu wordt het echt tijd om Denali te verlaten en verder te rijden naar Talkneetna waar we overnachten. Als we net het park uit zijn komt het voorspelde weer van vandaag uit en begint het weer te regenen. Dit weer houden we eigenlijk de hele dag. Het regent wat minder en het regent wat harden. Nu hebben we vandaag niet zo heel veel gepland behalve rijden en wat viewpoints. Maar die laatste slaan we nu dus maar ook over nu het regent en het uitzicht er toch niet is.

En tot slot nummer 4 …

Een stuk voor Talkneetna staan op de snelweg twee auto’s aan de kant met alarmlichten aan. En jawel hoor: de 4e eland van vandaag laat zich zien. Wat dat betreft boffen we wel vandaag. Een stukje verderop stoppen we nog bij Peterville Road, een soort rommelmarkt winkeltje waar van alles verkocht wordt. En daar zien we eindelijk ook kentekenplaten van Alaska liggen. Daar waren we al een paar dagen naar op zoek. We gaan een nieuwe verzameling beginnen. Van iedere staat die we bezocht hebben willen we een kentekenplaat in de tuin hangen. En de 1e van onze nieuwe verzameling is eindelijk binnen.

Hierna rijden we door naar ons motel en checken in. We gooien de spullen op de kamer en gaan in het dorp wat eten. We komen uiteindelijk terecht in de Best Rib Pub en Grill. Een bar waar de nodige locals rondhangen en meestal is het dan goed vertoeven. Dat blijkt ook wel, het eten is heerlijk. Een regenachtige maar toch weer mooie dag zit er weer op…

Sledehond

Overnachting: Swiss-Alaska-Inn, Talkeetna
Vandaag gereden: 206 mijl (332 km)
Totaal gereden: 2224 mijl (3579 km)
Het weer vandaag: We beginnen met regen en 9 graden. In Denali hebben we het nog even droog maar de rest van de dag houden we hetzelfde regenachtige weer.

Terug naar dag 17Verder naar dag 19


Reacties

Alaska 2018, Dag 18: Denali – Talkneeta — 1 reactie

  1. Wat een heerlijke dag weer…. ! Genieten met een grote G! Ondanks het weer toch prachtig elanden kunnen spotten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.