Alaska 2018, Dag 15: Fairbanks – Denali

Woensdag 13 juni 2018,

De route voor vandaag:

Aurora Express B&B

Vandaag ontbijten we niet in het hotel maar scoren we een sandwich bij de benzinepomp. Het is een uur of 9 als we getankt hebben en op weg zijn richting Denali National Park. We hebben vandaag niet heel veel op de planning staan behalve het rijden naar Denali. De eerste stop die we maken is bij Aurora Express B&B. Vanaf ons hotel een kleine 10 mijl rijden zit deze B&B waar je in een trein kunt overnachten. Voor ons een leuke tussenstop op de weg naar Denali waar we even foto’s maken. Daarna begint onze rit naar Denali pas echt. We stoppen onderweg bij verschillende viewpoints maar hebben eigenlijk verder weinig gepland staan tot we bij de 49th state Brewery aankomen.

Replica Into the Wild bus

Hier staat een replica van de ‘Into the wild’ bus. Deze replica is gebruikt in de film Into the Wild. De originele bus ligt in de binnenlanden van Alaska en is alleen te bereiken door middel van een tweedaagse voettocht. Maar toch is dit een leuke stop om de anders lange rit te onderbreken. We nemen de nodige foto’s en nemen ook een kijkje in de bus.

Moose

Daarna rijden we verder naar Denali National Park. Daar aangekomen bezoeken we eerst het Wildernis Access Center. Daar moeten we onze vooraf gereserveerde tickets voor de shuttlebussen ophalen voor morgen en overmorgen. In Denali N.P. mag je alleen de eerste 15 mijl met je eigen auto rijden. De rest van het park is alleen toegankelijk met speciale shuttlebussen. Je hebt compleet georganiseerde excursies en je hebt een soort van hop-on hop-off shuttlebussen. Voor die laatste hebben wij voor de komende twee dagen tickets gereserveerd. Ook vragen we hier om een refund van de $10 die we per persoon extra hebben betaald voor toegang tot het park. Als je namelijk een National Park Pass hebt dan hoef je de $10 entreegeld per persoon niet meer te betalen. Maar bij het vooraf boeken van de shuttlebussen ben je verplicht deze fee wel te betalen en dan kun je dit weer terugvragen in het park. Net voor we bij het Wildernis Access Center zijn staat een eland langs de weg te grazen.

Savage River

We stoppen even bij het bezoekerscentrum en rijden dan het park in zover als we met de eigen auto mogen rijden. Ongeveer halverwege de 15 mijl die we mogen rijden zien we weer een eland, dit keer in de rivierbedding. Omdat we niet meteen kunnen stoppen rijden we een stukje verder en keren daar om iets sneller als is toegestaan 😉 weer terug te rijden. Gelukkig staat de eland er nog. We maken de nodige foto’s en rijden door. Als we niet meer verder mogen rijden parkeren we de auto en lopen we de Savage River Trail. Deze trail is 3,2 km lang en loopt langs de Savage river het dal in. We wandelen aan de ene kant van de rivier het dal in, steken de voetgangersbrug over en lopen via de andere zijde weer terug naar de auto. We rijden van daaruit weer langzaam aan terug het park uit. Op de terugweg lopen we ook nog de Savage Cabin Trail. Deze is maar heel kort (een paar honderd meter), maar we zijn er nu toch. Morgen en overmorgen komen we hier alleen met de shuttlebussen nog langs.

Aangekomen bij de cabin die langs deze trail staat worden we welkom geheten door een park-ranger die meteen honderduit begint te vertellen over Denali National Park, de cabin waar we bij staan enz.  enz. We staan daar toch wel zeker een kwartier te buurten voor we ons met goed fatsoen los kunnen weken en verder kunnen lopen. Hierna rijden we het park weer uit en door naar onze overnachtingsplaats. We hebben een basic cabin naast de creek. Heel erg basic uitgerust maar wel op een geweldig mooie plek. Hier blijven we de komende 3 nachten slapen. Zeker als het weer zo blijft dan zitten we hier perfect! We gaan aan de overkant van de rivier dineren bij de Panorama Pizza Pub.

Onderweg naar Denali

Savage River

Moeras Sneeuwhoen

Grond Eekhoorn

Poolhaas

McKinley Creek

Overnachting: McKinley Creekside Cabins, McKinley Village
Vandaag gereden: 171 mijl (275 km)
Totaal gereden: 1958 mijl (3151 km)
Het weer vandaag: Het is 9 graden en licht bewolkt als we in Fairbanks vertrekken. Onderweg verdwijnt de bewolking en met een heerlijke 15 graden en een zonnetje komen we aan in Denali.

Terug naar dag 14Verder naar dag 16


Reacties

Alaska 2018, Dag 15: Fairbanks – Denali — 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.