Southern Rockies 2016, Laatste nieuws

11755907_1653482154865155_8869960090284124923_n

30 augustus 2016,

10…, 9…., 8…., Nog 7 nachtjes slapen! Hoezo hard aan het aftellen? 😉 De tickets en vouchers voor de hotelovernachtingen hebben we nu al ruim een week binnen, de routes zijn nog een allerlaatste keer gecontroleerd en staan ook al klaar in de navigatie, het roadbook is geprint. Tja, we zijn er eigenlijk helemaal klaar voor. Alleen moeten we beiden nog een paar dagen werken en vertrekt ons vliegtuig pas volgende week dinsdag… Ach ja, er zijn ergere vooruitzichten.

We hebben onze plannen ondertussen nog wel enigszins aangepast. We vertrekken volgende week dinsdag rond half elf vanaf Schiphol en zouden eigenlijk dinsdagochtend vroeg thuis vertrekken en dan de auto parkeren op P3. Maar aangezien er nog steeds controles zijn rond Schiphol willen we toch niet het risico lopen dat die controles nog roet in het eten gooien. Dus hebben we alsnog voor nagenoeg hetzelfde bedrag als het parkeren ons zou kosten een overnachting geboekt bij het IBIS hotel Schiphol Airport. Dus nu rijden we maandagmiddag of vroeg in de avond op ons gemak maar vast richting Schiphol, overnachten we daar en pakken s’ochtends vroeg de shuttle-bus naar Schiphol. Geeft toch net iets meer rust. en stiekem begint de vakantie ook een dagje eerder 🙂

20 juli 2016,

Een hele tijd geleden sinds onze laatste update op deze pagina. Maar in de tussentijd is er meer dan genoeg werk verzet! Er zijn ontzettend veel reisverslagen gelezen van anderen die (een deel van) onze route hebben gereden. Daar zijn veel tips en do’s en don’ts uitgekomen. Aan de hand daarvan is ons road-book eerst grof gevuld. En daarna is het road-book helemaal in detail uitgewerkt: iedere dag is uitgeschreven met alle stops en activiteiten erbij. Behoorlijk veel werk maar dit gaat ons straks onderweg ontzettend veel plezier en tijdswinst opleveren als we eenmaal aan het rijden zijn.

Tijdens het uitwerken van je road-book en je dag-routes kom je er ook nu al achter of het nog haalbaar is qua afstand en of je plannen niet te ambitieus zijn. Dat betekent helaas soms ook dat je je plannen moet bijstellen. Het road-book is sinds vanavond helemaal af. De komende weken lezen we nog wel mee met mensen die nu aan het rondtrekken zijn en mocht daar nog iets uitkomen dan zal er nog een kleine aanpassing worden gemaakt.

Verder hebben we ook nog voor een stuntprijs een auto weten te huren. Er stond al even een auto gereserveerd bij Alamo.co.uk voor een prijs die al behoorlijk scherp was. Toen op een avond via het allesamerikaforum er een bericht kwam dat bij National en Alamo tegen dumpprijzen auto’s verhuurd werden. En inderdaad een klein uurtje puzzelen en zweten verder hadden ook wij een Standaard SUV gehuurd (inclusief alle verzekeringen) voor ongeveer 250 euro bij Alamo. Voor de zekerheid ook maar een tweede boeking gedaan via National die ook hetzelfde tarief gaf. Hier rechts de Ford Edge die we hopen dat deze in de rij staat, of nog beter: een Ford Explorer.

Vervolgens hebben we alle drie de reserveringen toch nog maar even aangehouden tot begin juni de eerste reizigers voor het zogenaamde ‘error-tarief’ hun huurauto’s hebben opgehaald en meegekregen zonder problemen. Dat ging allemaal zonder problemen. Zeker als je skip-the-line hebt en meteen naar de garage mag om een auto uit te zoeken. De auto die in de UK was gehuurd hebben we daarna alsnog gecanceld. Gelukkig ruim voor de Brexit, want anders had het ons nog geld gekost door de verschillen in wisselkoersen. Waarschijnlijk halen we de auto op bij National. Daar zijn we namelijk ook lid geworden van de Emerald Club. Als je lid bent mag je een midsize auto huren en uit de Emerald rij een auto uitkiezen. Minimaal midsize of groter. Verder mag je ook meteen door naar de garage om een auto uit te zoeken. Onze reservering is voor een standaard SUV dus we kunnen uit die rij maar ook uit de Emerald rij een auto kiezen. Nog een kleine 7 weekjes… 🙂

10 december 2015,

Een kleine maand is verstreken en we zijn weer een stukje verder met onze voorbereidingen. We hebben na hebt boeken van de tickets ook de huurauto vastgelegd. Eerst een mid-size SUV via Auto-Europe. Echter een aantal dagen later zagen we een scherpere aanbieding via Alamo.co.uk/brits: een standaard SUV voor ook nog eens minder geld. Gelukkig konden we de eerste huurauto kosteloos annuleren tot 48 uur voor vertrek. Dus de 1e reservering snel ongedaan gemaakt en als trouwe lezers van het Brits Guide Book 😉 gebruikt gemaakt van deze scherpere aanbieding via Alamo.co.uk/brits. De komende maanden zullen we echter de aanbieders scherp in de gaten blijven houden. En mocht er nog een betere aanbieding voorbij komen dan herhalen we hetzelfde trucje nog een keer. Want ook deze huurauto mogen we kostenloos annuleren tot 48uur voor vertrek.

Verder zijn de hotels sinds vorige week definitief gereserveerd. Omdat 4 weken geleden de keuze per overnachtingsplaats nog erg beperkt was heeft het reisbureau voorgesteld om met het vastleggen van de hotels nog een paar weken te wachten. En heeft het reisbureau vorige week nog een keer alle overnachtingen gecontroleerd. Dat was uiteindelijk de moeite waard want we hebben nu betere hotels voor minder geld. Dus vorige week hebben we die knoop ook definitief doorgehakt. Alle belangrijke zaken zijn nu geregeld: vlucht, huurauto en hotels. Alleen onze Esta moeten we nog regelen. Maar dat doen we pas enkele weken van te voren als we ook nieuwe paspoorten hebben.

Vooraf werd ons verteld dat een pakketreis op maat waarschijnlijk duurder zou zijn dan een standaardreis uit de ‘boeken’. Wat blijkt: we zijn toch behoorlijk goedkoper uit dan voorspeld. En hebben nu een reis die ook helemaal naar onze wens is samengesteld. Dat komt deels omdat de vliegtickets natuurlijk erg scherp geprijsd waren en we onze huurauto uiteindelijk zelf geregeld hebben. Dit laatste omdat de prijs van het reisbureau echt veel hoger lag dan zelf online een auto boeken via een Europese autobroker. Zolang je bij een Europese maatschappij boekt zijn ook alle verzekeringen inclusief en in de VS rijd je met dezelfde auto de poort uit als die je bij een andere tussenpersoon zou boeken.

Het echte plannen van de reis per dag kan nu beginnen. Alle routes staan nu per dag in een eerste grove opzet in zowel Google-Maps en Tyre (voor de Garmin). De komende weken gaan we het Roadbook in een 1e grove opzet samenstellen. Daarna vooral veel reisverslagen van anderen lezen voor de tip & tricks en heel veel het internet afstruinen. Onze eerste schatting dat we ongeveer 6000 km zouden gaan rijden hebben we wel ‘iets’ moeten bijstellen. We zitten nu ongeveer op 6900 km. Voor ons een afstand die nog steeds goed te doen is. Er zitten wel een paar stevige dagen tussen, maar met een keertje wat vroeger opstaan en onderweg eventueel iets eten kom je ook een heel eind.

8 november 2015,

We gaan weer!

Jawel, de tickets zijn weer geboekt voor onze volgende trip. Al reeds een paar maanden zijn we druk aan het puzzelen voor onze volgende roadtrip. Weer veel lezen, speuren en snuffelen op internet en in reisgidsen. Dit keer gaan we een rondje maken langs en door het zuidelijke gedeelte van de Rocky Mountains. De vliegtickets zijn vorige week al geboekt, de terugvlucht was eindelijk beschikbaar en de prijs was behoorlijk scherp. De hotels staan voorlopig allemaal nog in optie. De komende weken willen we hier samen met het reisbureau verder aan werken.

We vertrekken 6 september vanuit Schiphol met Lufthansa naar Denver, met een tussenstop in Frankfurt. Aangekomen in Denver halen we de huurauto op en meteen gaan we rijden. Het is ongeveer anderhalf uur rijden richting Estes Park en Rocky Mountains National Park waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. 28 september is het rondje compleet en vertrekken we dan weer uit Denver. We landen de volgende dag via een tussenstop op Frankfurt weer op Schiphol. Hieronder de route zoals we die nu grof gepland hebben en de overnachtingen zoals deze nu in optie staan bij het reisbureau. (update: ondertussen staan de definitieve overnachtingen erin).

  • De route = blauwe lijnen
  • De hotels = gele markers met het bedje
  • De bezienswaardigheden = rode markers

Je kunt inzoomen op het kaartje om de route beter te bekijken of eventueel openen in een tweede scherm. De komende maanden gaan we de route van dag tot dag plannen en zullen we keuzes gaan maken tussen wat we wel en niet willen zien. Nog meer dan genoeg te doen dus de komende maanden. 😉

De route zoals deze nu is ingetekend is bijna 4700 km. We verwachten straks als de route helemaal klaar is met alle stops en uitstapjes ongeveer 5500 tot 6000 km te zullen gaan rijden. Dat lijkt heel veel, maar met een gedegen planning moet dat ons zeker lukken in 23 dagen. Onze vorige rondreis hebben we bijna 7400 km weten af te leggen in 23 dagen. En ook dat is ons niet tegengevallen. De staten die we dit keer gaan bezoeken zie je in het plaatje hieronder. In totaal bezoeken we dit keer 9 staten! Maar een aantal daarvan raken we maar net aan tijdens onze route. Door New Mexico rijden we zelfs waarschijnlijk niet eens, daar bezoeken we het ‘Four Corners Monument’. Een punt waar 4 staten samenkomen, vergelijkbaar met ons 3-landenpunt. Dus New Mexico raken we letterlijk en figuurlijk maar net even aan.

EDIT: Ondertussen is het ‘Four Corners Monument’ geschrapt omdat het niet de extra km’s waard bleek te zijn. Dus het zijn ‘nog’ maar 8 staten.

States 4e reis

 


Reacties

Southern Rockies 2016, Laatste nieuws — 5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.