Southern Rockies 2016, Dag 8: West Yellowstone

Dinsdag 13 september 2016,

_MG_0740B.jpgVandaag zijn we een volle dag in Yellowstone. De sneeuw die gisteren is gevallen ligt er gelukkig nog. Als we het park inrijden is bijna het hele park is nog onder een witte deken bedekt, wat weer geweldige plaatjes gaat opleveren. Als eerste lopen we de Back Basin Loop Trail. Een 3,2 km hike langs verschillende geisers. Het is behoorlijk indrukwekkend om door 15 cmverse sneeuw te lopen midden tussen de warme geisers.

Daarna zakken we langzaam af richting Yellowstone Lake. Onderweg daar naar toe staan we al vrij snel in de file. Dan weet je het wel: er is ergens wild gespot. En inderdaad rechts langs de weg een stukje verderop zit een Grizzly in het veld. We kunnen echter niet stoppen of parkeren. Het is te druk en een Park Ranger staat het verkeer te sommeren om door te rijden. Terwijl we dus nog in de file staan springt Marco vlug uit de auto met fototoestel en videocamera en rijd Cindy langzaam aan verder. Helaas blijkt de Grizzly te ver weg om goed op de foto te krijgen. Maar daarom niet minder indrukwekkend!

_MG_0772.jpgMaar gelukkig nog geen paar km verderop staat er weer een auto met alarmlichten in de berm geparkeerd. En jawel hoor, weer Grizzly’s in het veld. Dit keer een moeder met haar pub die op een heling op zoek zijn naar voedsel. Nu hebben we gelukkig meer dan genoeg tijd om beiden uitgebreid te filmen en fotograferen. Na de nodige foto’s en filmopnamen stappen we weer in rijden we verder. Het is ondertussen al een stuk drukker geworden. De hele dag zo maar doorgaan met wild: dan weer bizons langs de weg, dan weer edelherten, herten, en zelfs weer een coyote.

_MG_0830F.jpgBuiten de verschillende stops en wandelingen in het park kan een bezoek aan Old Faith-full natuurlijk niet uitblijven. Dit keer weten we de uitbarsting wel keurig op film vast te leggen. Vandaag is Yellowstone in de sneeuw een absolute verrassing. Het park ziet er heel anders uit en ook het wild laat zich veel meer zien. Of wij zien het wild veel eerder tegen de witte achtergrond, dat kan natuurlijk ook. Nadeel met die sneeuw is wel weer dat de geisers en bronnen veel minder goed tot hun recht komen. Maar we klagen niet hoor! Het is absoluut een topdag.

Een topdag die we afsluiten in dezelfde bar als gisteren. Wederom zijn we net op tijd binnen want na ons stroomt de bar al weer vlug vol. We hebben onze tafel weer mogen delen met een Amerikaans stel. Dit keer afkomstig uit de de omgeving van Seattle. Met hen zitten we eigenlijk de hele avond gezellig te kletsen. Al met al dus weer een ontzettend geslaagde dag en dito avond.

Morgen rijden we nog een stukje door Yellowstone en gaan dan door naar Grand Teton en Jackson Hole. Vanmorgen was door bosbranden de zuidelijke toegang van Yellowstone nog afgesloten door bosbranden. Wat helaas zou betekenen dat we een flink eind om moeten rijden om via Jackson Hole alsnog in Grand Teton te kunnen komen. Gelukkig is in de loop van de dag de zuidelijke toegang weer vrij gegeven. De branden zijn schijnbaar geblust of in ieder geval onder controle. Morgen voor vertrek voor de zekerheid toch nog maar een keer checken. Maar het ziet er nu naar uit dat we morgen gelukkig niet hoeven om te rijden.

_MG_0743.jpg _MG_0748.jpg _MG_0761.jpg _MG_0793.jpg _MG_0794.jpg _MG_0802.jpg _MG_0809.jpg _MG_0815.jpg _MG_0820.jpg _MG_0826.jpg _MG_0877.jpg

Overnachting: Park Hotel, West Yellowstone
Vandaag gereden: 144 mijl (231 km)
Totaal gereden: 1750 mijl (2816 km)

Terug naar dag 7Verder naar dag 9

Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 8: West Yellowstone — 16 reacties

  1. Dat is inderdaad prachtig. Vooral die buffels met die witte kragen om hun schouders. Geniet er van.

  2. Wat mooi! Ik hoop het ook nog ooit eens in de winter te zien 🙂

  3. Wat ziet het er mooi uit in de sneeuw! Een van mijn wensen om er in de winter een keer naar toe te gaan.

  4. Het is hier iedere ochtend een feestje om wakker te worden met jullie blog! Geniet ervan!

  5. Wat een mooie foto’s? Is het daar nu heel normaal die sneeuwval? Of ook apart? Gr. ons ?? Hier heet vandaag dat is wel apart☀️☀️☀️32gr. Baybayyy

    • Idd. Op vakantie is het minder erg als het warm zou zijn maar een jas aan en handschoenen wandelt wel prettiger. Als het goed is wordt het voor ons ook weer warmer.

  6. In Yellowstone zijn er 2 seizoenen Juli en winter dit was een uitleg van een parkwachter.