Southern Rockies 2016, Dag 7: Cody – West Yellowstone

Maandag 12 september 2016,

De voorspellingen van gisteren worden bevestigd als we deze ochtend de gordijnen open schuiven: regen! En in Cody regen betekent waarschijnlijk sneeuw op de Beartooth Highway en dus ook een pas die afgesloten is. Voor de zekerheid checken we toch nog maar even de website. Eigenlijk tegen beter weten in… En inderdaad: de Beartooth Highway is vandaag afgesloten. Op ons gemak kleden we ons aan, pakken de auto in en net voor vertrek checken we toch nog een laatste keer de website (you never know). Maar helaas nog steeds is de pas afgesloten. Achteraf gezien waarschijnlijk maar beter ook met alle sneeuw die we vandaag te zien gaan krijgen.

_MG_0683B.jpgDus rijden we het alternatief: de Chief Joseph Highway. Voordeel is wel dat de te rijden afstand een stuk korter is en dat we dus eerder in West Yellowstone moeten aankomen. Tenminste dat is ‘s morgens nog onze verwachting als we vertrekken uit Cody. Een klein stukje buiten Cody begint de Chief Joseph Highway. Eenmaal daar aangekomen beginnen we te klimmen en al snel zien we de temperatuur dalen en begint de regen langzaam te veranderen in sneeuw. Eerst nog natte sneeuw maar al vrij snel sneeuw die ook echt blijft liggen. En die sneeuw zien we uiteindelijk bijna de hele dag. Al stijgend op de Chief Joseph Highway word de sneeuw steeds dikker en dat heeft echt invloed op de snelheid.

_MG_0686.jpgNormaal als we rijden zien we onderweg de verwachte aankomsttijd van de eindbestemming steeds zakken naarmate de dag vordert. Meestal komen we altijd wel eerder aan dan de navigatie aangeeft (als er tenminste niets geks gebeurt onderweg). Dit is onze eerste dag waarin de aankomsttijd alleen maar later wordt. De reden? We kunnen gewoonweg niet die snelheden rijden die we mogen rijden. Dat begint al op de Chief Joseph Highway en blijft eigenlijk de hele dag zo. Niet dat we klagen hoor want de uitzichten onderweg zijn spectaculair met al die sneeuw.

_MG_0685.jpgOp het einde van de Chief Joseph Highway proberen we nog heel even een stukje van de Beartooth Highway te rijden. In ieder geval willen we proberen tot aan de slagbomen rijden voor een foto. Maar het pak sneeuw op de weg neemt zo snel toe we maar vlug omdraaien. Niet kort daarna rijden we via de oostelijke ingang van Yellowstone het park in. En ook in het park blijft de sneeuw maar vallen. Maar gelukkig zijn de wegen redelijk schoon en goed te doen. En we worden ook ruimschoots gecompenseerd: al vrij snel na de ingang zien we de eerste buffel! En dat maakt een behoorlijk mooi plaatje zo in de witte omgeving.

_MG_0719.jpgWe rijden daarna als eerste naar de Upper Terrace Loop Drive. Daar maken we een korte wandeling door de sneeuw. Vervolgens rijden we door de rest van het park en maken hier en daar een korte stop om daarna weer snel de droge auto in te vluchten. Maar wat zien wij ontzettend veel wildlife vandaag! Echt niet normaal! We dachten dat we met die sneeuw wel niets zouden tegenkomen. Wij mensen blijven tenslotte ook liever warm en droog binnen als het niet echt hoeft. Maar het lijkt wel of het wild juist met de sneeuw naar buiten komt. Zo zien we de nodige buffels, herten, elanden en zelf een coyote. En die laatste zelfs heel dicht langs de weg. Normaal zijn die beesten zo schuw dat je ze alleen van grote afstand kunt spotten. Dit alles bij elkaar: de vele sneeuw en het vele wild maakt de dag wel zo ontzettend geweldig! En dat terwijl wij vanmorgen nog de dag helemaal in het water zagen vallen. Nee echt: Yellowstone is ook met heul veul sneeuw ontzettend mooi.

Rond een uur of vier komen we aan in het hotel waar we 2 nachten zullen blijven. Morgen staat nog een hele dag Yellowstone op het programma. Stiekem hopen we dat de sneeuw er dan nog steeds in dikke pakken ligt. Maar dat de zon zich wel wat meer laat zien. Dan wordt het zeker een geweldige dag! Fingers crossed! In de Buffalo Bar gaan we een hapje eten. Erg gezellig, en erg druk. We zijn net op tijd binnen. We krijgen zelfs een ander stel aan onze tafel erbij gezet, zo druk is het. Maar een hele leuke tent, morgen gaan we zeker terug.

_MG_0690.jpg _MG_0701.jpg _MG_0705.jpg _MG_0727.jpg _MG_0729.jpg _MG_0730C.jpg _MG_0734.jpg _MG_0736.jpg _MG_0740A.jpg

Overnachting: Park Hotel, West Yellowstone
Vandaag gereden: 200 mijl (322 km)
Totaal gereden: 1606 mijl (2585 km)

Terug naar dag 6Verder naar dag 8


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 7: Cody – West Yellowstone — 20 reacties

  1. Wauw, dat hadden wij ook in 2007, sneeuw,wegen afgesloten, en veel wildlife. De reis was best interessant want je maak weer eens wat mee. Goeie reis verder.

  2. Wauw, wat gaaf zeg! Wij hebben het jaren geleden ook gehad dat we wakker werden en ineens een dikke pak sneeuw. Toch het park ingegaan en dat was ook de dag die ik me nog het meest herinner van die reis. Veel dieren mooie vergezichten! Wat een land he! Veel plezier vandaag hopelijk met zon en sneeuw!

  3. Wat een tegen stellingen?Maar wel heel indruk wekkend, ??Nu maar hopen dat het morgen helder weer is☀️ Hier is het ook extreem? Vandaag en morgen 31gr?☀️?☀️Maar ja, geniet van de wildlife, en morgen ??Have a Nice day???

  4. Prachtig… Landschap met sneeuw & dieren in de sneeuw zijn een aardige vervanging van de geplande route….

  5. Laatste dag mei en eerste dagen van juni nog in de hogere delen ook sneeuw langs de weg en de route langs Mount Washburn ging 1 juni pas open ((2012).

  6. Ongelooflijk, wij waren 5 weken geleden in Yellowstone, 25 graden, strak blauwe hemel, droog en natuurbranden. En dan nu al sneeuw…..

  7. Ik heb hem gereden in 2011 begin juli en toen lag er nog erg veel sneeuw op de top en hadden ook een natte sneeuw bui. Zagen toen ook een motorrijder onderuit gaan. Het is nu al half september dus het verbaasd mij niet zo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.