Southern Rockies 2016, Dag 6: Sheridan – Cody

Zondag 11 september 2016,

_MG_0637.jpgVandaag is weer een hele mooie dag geworden. Na het ontbijt zitten we rond half negen in de auto en zien we dat het nog maar 11 graden is buiten. En dat terwijl vandaag temperaturen van 29 graden worden voorspeld. Gelukkig krijgen we die later deze dag ook nog. De route van vandaag voert ons door Bighorn National Forrest waar we ervoor kiezen om Scenic Highway 14A te rijden. Die route duurt wel iets langer dan via Highway 14 maar is wel vele malen mooier. En we komen via die route ook langs Medicine Wheel. Dat wordt ook meteen onze eerste stop vandaag. Tijdens de mooie rit naar boven over Highway 14A komen we ineens een kudde schapen tegen, samen met een schaapsherder te paard en zeker 6 honden.

_MG_0651A.jpgAangekomen bij de afslag naar de parkeerplaats voor Medicine Wheel moeten we ongeveer 1 1/2 mijl over een dirt-road rijden. Met een gewone auto is deze weg goed te doen. Maar met de 4-wheel drive ingeschakeld merk je wel meteen dat je op het gravel net wat meer te vertellen hebt dan met een gewone auto. En we hebben mooi alvast een beetje kunnen oefenen (lees spelen) met de 4-wheel drive. Boven aangekomen parkeren we de auto en luisteren aandachtig naar de instructies van de Park Ranger. Medicine Wheel is namelijk een heiligdom voor de native indianen en velen komen er ieder jaar om hun overledenen te herdenken. Ons wordt dus op het hart gedrukt om de omgeving en het Medicine Wheel zelf met respect te behandelen en vooral nergens aan te komen.

_MG_0660A.jpgNa ruim een half uurtje wandelen, stijgen en dalen komen we aan bij het Medicine Wheel. In het begin zijn we nog alleen en kunnen zo ongestoord genieten van de omgeving en de ervaring. Je weet dat je bij iets heel bijzonders staat en dat brengt toch wel iets speciaals met zich mee. Terug bij de parkeerplaats aangekomen kletsen we nog even met de Park Ranger. O.a. over waar we vandaan komen, natuurlijk het heiligdom waar we net geweest zijn en natuurlijk onvermijdelijk: de Brexit bij ons in Europa en hier de komende Amerikaanse verkiezingen.

_MG_0662.jpgDaarna rijden we op ons gemak verder over Highway 14A. Onze volgende stop is Bighorn Canyon. Daar rijden we eerst naar het einde naar de Canyon Overlook. Erg indrukwekkend om te zien hoe diep de rivier zich in de rotsen heeft weten te slijten. Daarna stoppen we even bij Barry’s Landing. Maar daar is behalve een grote betonnen Boat-Launch niet echt veel te zien en te beleven. Tot slot willen in het park nog even stoppen bij Hillsboro Ghosttown. Na een korte rit over alweer een dirt road. Die ook met een gewone auto weer heel goed te doen is komen we op een klein parkeerplaatsje en zetten de auto aan de kant. Op de informatieborden staat dat het een halve mijl lopen is naar de Ghost-town.

_MG_0664.jpgWij vertrekken vol goede moed en na zeker ruim een mijl lopen door een hitte van 29 graden en vol in de zon keren we toch maar om. Zo ver kan het toch niet zijn? Blijkt dat we totaal aan de restanten van de Ghost-town voorbij zijn gelopen. Kun je nagaan hoeveel er dus nog daadwerkelijk overeind staat. Het is dat we er toch zijn maar anders hadden we dit net zo goed kunnen overslaan. In het park eten we daarna in de schaduw nog onze lunch (midden in Bear Country). Overal op de picknickplekken staan waarschuwingen dat je eten goed moet opbergen in bijvoorbeeld luchtdicht afgesloten containers of in de auto. Na de lunch rijden we het park weer uit en worden we onderweg nog een paar keer getrakteerd op wilde paarden.

_MG_0675B.jpgDaarna is het nog een rit van ongeveer 80 mijl naar Cody, waar we vanavond overnachten. In Cody aangekomen checken we eerst in bij het hotel. Daarna willen we nog even Old Trail Town gaan bekijken. Een straatje helemaal nagebouwd in Western stijl. We zijn in de veronderstelling dat dit gratis is. Maar de entree is 9$ p.p. en zo geweldig vinden we het er vanaf de weg niet uitzien. Dus dan maar door naar de Walmart om de drankvoorraad bier en fris aan te vullen. Op de parkeerplaats van de Walmart in de auto valt het ons op dat het een beetje mistig is. Tenminste we denken dat het mist is. Tot we uit de auto stappen: het is geen mist maar rook! Waarschijnlijk van een van de branden die in Yellowstone nog steeds op sommige gedeeltes aan de gang zijn. Die laten ze namelijk gecontroleerd hun gang gaan. Gelukkig is ondertussen de wind gedraaid en is de lucht weer helder en rookvrij.

Vervolgens gaan we in een Micro-Brewery een hapje eten. En nu zitten we weer op de kamer. Vandaag is een supermooie dag geweest met onderweg zelfs even 31 graden. Morgen wordt het weer een stuk slechter. Er komt een groot koude-front aan en dat zal te merken zijn. De temperaturen komen waarschijnlijk morgen niet boven de 10 graden uit en onderweg is er regen en zelfs sneeuw voorspeld. Hopen maar dat de Beartooth Highway morgen niet wordt afgesloten. Deze was enkele weken geleden ook al gesloten wegens flinke sneeuwval. We kunnen uiteraard een alternatieve route rijden over bijvoorbeeld de Chief Joseph Highway. Maar de Beartooth Highway staat toch wel hoger op het verlanglijstje.

_MG_0644.jpg _MG_0646.jpg _MG_0651B.jpg _MG_0652.jpg _MG_0673.jpg _MG_0679B.jpg

Overnachting: Best Western Sunset Motor Inn, Cody
Vandaag gereden: 195 mijl (314 km)
Totaal gereden: 1406 mijl (2263 km)

Terug naar dag 5Verder naar dag 7


Reacties

Southern Rockies 2016, Dag 6: Sheridan – Cody — 6 reacties

    • Helaas, op dit moment is Beartooth Highway gesloten. Hopen dat deze het komende uur nog opengaat. Anders wordt het de Chief Joseph Highway.

      • Ja gebeurt heel vaak. Is betrekkelijk kort helemaal open. Wij gingen op 2 juni toen uit Yellowstone via de Beartooth Hway en die was toen net een dag open met boven hoge wanden van sneeuw! Was wel heel bijzonder!

  1. Jullie hebben al veel gezien in een kleine week. Heb je ‘n ijskrabber bij? Hier ook mooi weer en erg warm 30 graden.Groetjes

    • Nee, geen ijskrabber… is een huurauto en daar zit zoiets meestal niet bij. Bankpas en Creditcard zullen we ook maar niet misbruiken. Dan maar de bonuskaart om je ruiten mee te krabben…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.